Overnachten Bolivia

Bolivia is een prachtig land met indrukwekkende natuur en toffe activiteiten. Maar wat is nu het beste hotel in Bolivia? Of die van La Paz, Sucre etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Bolivia. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Bolivia op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

LA PAZ
UYUNI
COPACABANA
SUCRE
POTOSI
RURRENABAQUE
COROICO
SAMAIPATA

HOTELS LA PAZ

De beste hotels in La Paz

La Paz is een gigantische stad en het is een uitdaging om het beste hotel te vinden. Je vindt hier namelijk niet alleen de meeste, maar ook een paar van de mooiste hotels in Bolivia. Het gaat ook niet zo zeer om in welk hotel je overnacht, maar waar.

Het is het makkelijkste om in El Centro te overnachten. Dit is het centrum van de stad met de meeste bezienswaardigheden om de hoek. Je vindt hier ook Plaza San Francisco, het bekendste plein.

Het is de beste plek om te overnachten als je dicht bij de beste hotels, bezienswaardigheden en touroperators wil zitten. Een andere bekende wijk is Sopocachi. De hipste wijk van de stad.

Onze favorieten:

➜ Budget – Bunkie Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – The Nest Boutique – vanaf €30
➜ Luxe – Hotel Rosario La Paz – vanaf €55

HOTELS UYUNI

De beste hotels in Uyuni

Het plaatsje Uyuni, dicht bij de wereldberoemde zoutvlaktes, is een van de meest bezochte plekken van Bolivia. Dit is de toegangspoort tot Salar de Uyuni en naast goede accommodatie vind je hier ook de beste touroperators.

Uyuni is klein, dus het maakt niet heel veel uit waar je overnacht, zo lang je maar dicht bij het centrum zit. Het centrum strekt zich een blok of 4 rondom Plaza Principal Aniceto Arce.

Onze favorieten:

➜ Budget – Onkel Inn Wagon Sleepbox Uyuni – vanaf €25
➜ Normaal – Hotel Boutique Atipax – vanaf €55
➜ Luxe – Hotel Jardines de Uyuni – vanaf €55

HOTELS COPACABANA

De beste hotels in Copacabana

Copacabana is niet te vergelijken met het bekende strand in Rio de Janeiro. Qua omgeving niet, maar helemaal qua accommodatie. De accommodatie in Copacabana is de laatste jaren een stuk beter, maar vooral basic.

Het maakt niet heel veel uit waar je overnacht, aangezien de stad niet heel groot is. We raden aan om wat ‘hoger’ te overnachten (Copacabana is tegen een berg gebouwd).

Sommige accommodaties hebben namelijk een dakterras met prachtig uitzicht over het Titcacameer!

Onze favorieten:

➜ Budget – Bunkie Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – Ecolodge Las Olas – vanaf €50
➜ Luxe – Utasawa – vanaf €70

HOTELS SUCRE

De beste hotels in Sucre

Sucre is een van de leukste steden van het land. Het oude koloniale centrum met de kleurrijke gebouwen, de restaurants en hippe bars zorgen voor een heerlijke laid-back sfeer in een van Bolivia’s populairste steden.

Je vindt er ook ontzettend veel accommodatie. De beste plek om te overnachten is alles rondom Plaza 25 De Mayo. Dit merk je ook snel genoeg, omdat hier het meest te beleven is met veel restaurants en gezellige bars.

Onze favorieten:

➜ Budget – Imaynalla Hostel – vanaf €20
➜ Normaal – On-Boutique – vanaf €55
➜ Luxe – Hotel Villa Antigua – vanaf €75

HOTELS POTOSI

De beste hotels in Potosi

Potosi is vooral bekend door de zilvermijnen. Accommodatie blijft een beetje achter als je het vergelijkt met andere steden in het land. Je vindt er in ieder geval geen high-end accommodatie. Het is vrij basic.

Dat betekent ook dat je voor accommodatie in Potosi niet heel veel betaalt. De meeste goede accommodaties beginnen bij ongeveer €25 per nacht.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel Casa Blanca – vanaf €25
➜ Normaal – Hotel Santa Mónica – vanaf €60
➜ Luxe – Hotel Santa Teresa – vanaf €85

HOTELS RURRENABAQUE

De beste hotels in Rurrenabaque

Als je op zoek bent naar de mooiste hotels in Bolivia hoef je niet naar Rurrenabaque te komen. De accommodatie is hier namelijk vrij basic. Je komt hier echter niet om de hele dag in je hotel te zitten.

De omgeving van de stad is waar je voor komt. Het maakt ook niet zo veel uit waar je overnacht, zolang het maar in het centrum is. Het leukste is natuurlijk om aan de waterkant te overnachten!

Onze favorieten:

➜ Budget – El Curichal Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – La Isla de los Tucanes – vanaf €25
➜ Luxe – Hotel Maya de la Amazonia – vanaf €75

HOTELS COROICO

De beste hotels in Coroico

Coroico is een klein stadje in de bergen van Bolivia. Verwacht hier geen hippe hotels of hostels. Accommodatie is gering, maar er zijn gelukkig wel veel goede accommodaties.

Omdat het redelijk afgelegen ligt, is accommodatie wat duurder dan de rest van het land. Je krijgt er wel veel kwaliteit voor terug.

Onze favorieten:

➜ Budget – Villa Bonita – vanaf €25
➜ Normaal – Hotel Gloria Coroico – vanaf €50
➜ Luxe – Hotel Viejo Molino Coroico – vanaf €75

HOTELS SAMAIPATA

De beste hotels in Samaipata

Samaipata is een klein dorpje aan de grens van het Amboro National Park. De laatste jaren is het populairder geworden onder reizigers, maar ook onder locals. Vooral inwoners uit Santa Cruz komen hier graag in het weekend.

Een van de beste keuzes n de regio, is Hostel Serena. De kamers zijn schoon, goed onderhouden en het personeel is vriendelijk.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel Serena – vanaf €35
➜ Normaal – Casa Hostal Gayatri Samaipata – vanaf €60
➜ Luxe – El Pueblito Hotel Boutique – vanaf €75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven