Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten Midden Amerika

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Het vinden van een goede slaapplaats tijdens het reizen is altijd belangrijk, zo ook in Midden Amerika. Als je op vakantie of aan het backpacken bent is het prettig als je goed uitgerust aan de volgende dag kan beginnen. Gelukkig is er in Midden Amerika genoeg aanbod qua accommodatie. Zo kan je voor een paar euro per nacht in hostels slapen of voor honderden euro’s per nacht in de meest luxueuze resorts verblijven. Op deze pagina geven we je tips voor het overnachten Midden-Amerika.

TIP ♥ een goede website om online een hotel te boeken is booking.com.

Hoe vind je accommodatie in Midden Amerika?

Er zijn veel verschillende manieren om een slaapplek te vinden in Midden Amerika. Wat veel backpackers doen is simpelweg op de plek van bestemming op zoek gaan naar een goede slaapplaats. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de locatie.

In Cancun hoef je bijvoorbeeld niet van te voren te boeken maar als je naar een afgelegen gebied reist in het hoogseizoen kan het voorkomen dat je van te voren moet boeken. Tegenwoordig is het erg eenvoudig om van te voren even het internet af te speuren naar hostels en hotels.

Reserveren?

Kom je ‘s avonds aan of midden in het hoogseizoen? Boek dan online alvast een hotel of hostel. Desnoods voor maar één nacht. Het is niet prettig om ‘s avonds, na een lange reis, nog op zoek te moeten naar een slaapplaats.

Verschillende type accommodatie

Waar je in Zuid Amerika allerlei varianten zijn op het overnachten is het in Midden Amerika weer vooral hotels, hostels, homestays en resorts wat er te vinden is. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor de afwisseling is het leuk om eens wat anders te proberen dan een hotel of hostel.

Hotel

Veel hotels in Midden Amerika liggen aan het strand. En dat is natuurlijk een goede reden om te kiezen voor een hotel:). Maar wij zijn geen fan van hotels. De kamers zijn vaak beter verzorgd maar het is er ook onpersoonlijker.

Afhankelijk van wat het doel is van je reis, gaan wij graag naar hostels. Ga je met je gezin op reis zouden we sneller voor een hotel kiezen. In Costa Rica sliepen we in een hotel wat midden in de jungle lag en super milieu vriendelijk was. Het kostte misschien iets meer maar dat was het dubbel en dwars waard.

Casa Particular

Casa Particular is Spaans voor privé huis. Eigenlijk is het simpel gezegd de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast. Je overnacht bij mensen thuis. Deze vorm van overnachten komt vooral in Cuba voor en is erg populair onder toeristen.

Je komt bij de echte Cubanen thuis en leert er het Cubaanse leven goed kennen. Daarnaast zijn de Cubanen super gastvrij en heb je er vaak de tijd van je leven. Reis je in het hoogseizoen van Cuba? Dan is reserveren van te voren een must.

TIP ♥ – een casa particular kun je niet altijd online boeken. Je herkent deze accommodatie aan de blauwe bordjes aan de muur met daarin in een soort blauw anker.

Bocas del Toro

Hostels

Hostels worden gezien als dé optie voor backpackers. Niet helemaal terecht als je het ons vraagt. Ja, het meerendeel van de mensen die in hostels slaapt is backpacker en leeft op een budget. Maar er is ook een groot deel van de mensen die graag in hostels slaapt voor de gezelligheid.

Vaak gaat het dan wel om middenklasse hostels waar je privé kamers kunt krijgen die van goede kwaliteit zijn. Het is wat ons betreft de leukste optie tot overnachten.

Resorts

Waar ook ter wereld je wil gaan reizen. Resorts zijn er altijd te vinden. En die variëren van een paar tientjes per nacht tot honderden euro’s per nacht. De prijs per nacht varieert van plaats tot plaats, maar verwacht geen goedkope prijzen.

Resorts zijn ook meer voor mensen die op vakantie zijn en niet zozeer voor mensen die door de landen reizen. Een resort is vaak all-inclusive wat het erg aantrekkelijk kan maken. Alles is geregeld en je kan dan volledig ontspannen van je vakantie genieten.

Meer lezen over Reizen Midden Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU