Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cat Tien National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 oktober, 2023

Het Cat Tien National Park is een beetje een vreemde eend in de bijt qua bezienswaardigheden in Vietnam. Het is een prachtige plek, maar er zijn, maar weinig mensen die er van gehoord hebben. Het park ligt tussen Ho Chi Minh en Dalat in en is een indrukwekkende plek!

Cat Tien National Park

Dit is één van de grootste nationale parken in Vietnam en dankzij de biodiversiteit ook one-of-a-kind. Het Cat Tien National Park heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Vietnamoorlog maar door inspanningen van onder andere het Wereld Natuur Fonds is dit nationale park weer rijk is aan verschillende dier- en plantsoorten.

In het park vind je veel bijzonderen planten en dieren. Er schijnen hier olifanten en luipaarden te leven, hoewel die heel zelden worden gezien.
Het park staat bekend als één van de meest natuurrijke gebieden in Vietnam. Mensen komen hier naar toe om te wandelen, mountainbiken of om vogels te spotten.

Cat Tien National Park

Wat is er te doen

Er is best een hoop te doen in dit park. De meeste mensen komen hier om te wandelen, fietsen, vogels kijken of andere dieren spotten. Vooral in het weekend kan het hier druk worden.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Doe de Gibbon Trek

Een van de bekendste dingen om te doen is de Gibbon-trekking. Tijdens de trekking trek je de bossen van Cat Tien National Park is op zoek naar deze bijzondere dieren.

Onderweg kom je natuurlijk meer dan alleen de Gibbons tegen. Je kunt dit niet op eigen gelegenheid doen (logisch). Om de gibbons te willen zien, moet je een tour boeken. Dit kan bij de ingang van het park.

Hou er wel rekening mee dat deze tour vroeg in de morgen begint!

#2 Wandel door het park

Je kunt ook zelf het park in. Uiteraard moet je wel eerste entree betalen voor het park. Dit is 60.000 Dong per persoon. Als je het park in bent kun je in principe alle kanten op. Bij de ingang  vind je alle opties qua wandelroutes, maar ook qua tours, accommodatie en gidsen.

Als je hier een dag blijft, moet je niet te lange routes inplannen. Je kunt ook overnachten in het park.

TIP ♥ – let goed op de Tung Tree. Een van de grootse boomsoorten in Vietnam

Cat Tien National Park#3 Spot de vele dieren van Cat Tien National Park

Dat het park uitblinkt in dier- en plantsoorten blijkt wel uit de volgende lange lijst; er leven 326 vogelsoorten leven, 100 soorten zoogdieren, 79 soorten reptielen, 41 soorten amfibieën en 400 soorten vlinders. En dan laten we de insecten nog buiten beschouwing.

Dieren die je hier tegen kan komen zijn onder andere olifanten, gibbons, krokodillen, luipaarden en ook de Javaanse neushoorn. In 1990 werd een groepje ontdekt, maar onderzoekers denken nu dat het aantal schrikbarend is teruggelopen naar één tot twee volwassen dieren.

#3 Ga mountainbiken

In Cat Tien National Park kun je goed fietsen. Er zijn verharde paden, maar ook wat moeilijkere paden. Fietsen kun je huren bij de ingang van het park. Hier vind je ook de beste routes en gidsen die je het park kunnen laten zien.

De bekendste route is die naar Crocodile Lake

#4 Ga naar Crocodile Lake

Crocodile Lake is een van de bekendste punten in het park. Misschien wel het bekendste punt. Het meer wordt ook wel Bau Sau genoemd. Dit is ook de plek waar je de meeste dieren vindt. Krokodillen uiteraard (dus niet zwemmen), maar ook veel vogels.

Je kunt hier ook overnachten, en er lopen veel rangers rondom het meer waardoor je er veilig zit.

TIP ♥ – een van de leukste plekken om te overnachten in het park is het Crocodile Lake Lodge bij met meer

Crocodile Lake (Bau Sau ) in Cat Tien National Park

#5 Boek een nachttour

Veel van de dieren die hier leven, komen pas ‘s nachts tevoorschijn. Overdag zijn ze heel moeilijk te zien. Ook deze tours zijn te boeken bij het Visitor Centrum bij de ingang van het park. Er zijn twee opties die om 18:30 en 19:30 uur vertrekken.

Overnachten in Cat Tien

De meeste accommodatie vind je net buiten het park, maar ook in het park kun je overnachten. Het nadeel is dat veel van deze accommodatie niet op internet staat waardoor je moeilijk kunt reserveren.

De makkelijkste manier om een overnachting te regelen net buiten het park. Je kunt dat zelf de volgende dag het park in met of zonder gids.

De beste accommodatie in het park zijn:


Goede keuzes net buiten het park zijn:

Hoe kom je in Cat Tien National Park

De echte natuurliefhebbers kunnen makkelijk 2 dagen verblijven in Cat Tien National Park. Het is dan beter om er zelf heen te reizen. Dit kan het beste vanuit Ho Chi Minh. De busreis vanaf hier duurt zo’n 4 tot 5 uur en vertrekt vanaf Mien Dong Bus Station. Je accommodatie kan je hier bij helpen.

Geef aan dat je naar Cat Tien (Tan Phu) wil, de meeste buschauffeurs geven je dan een seintje waar en wanneer je er uit moet.

Locatie

Meer lezen over Vietnam?

0 comments

  1. Maxim

    Beschadigd in de Tweede Wereldoorlog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU