Quy Nhon is een beetje een vreemde eend in de bijt qua highlights in Vietnam. Vietnam is een druk bezocht land en de bezienswaardigheden zijn wereldberoemd, maar Quy Nhon is nog niet zo bekend. Als je een echte hidden gem wil bezoeken is dit de plek om naar toe te reizen.

De hidden gem van Vietnam

Vietnam heeft veel bekende steden. Hanoi, Ho Chi Minh, Da Nang, Hoi An.. allemaal het bezoeken waard. Er zijn echter ook steden die bekend zijn, maar naar onze mening beter overgeslagen kunnen worden. Denk aan Nha Trang.

Je kunt beter Quy Nhon op je lijstje zetten en de drukke, toeristische steden overslaan. De stad heeft een uitgestrekte kustlijn die in totaal met een schoon strand (dat is niet overal in Vietnam), een aantrekkelijk centrum en veel leuke bars, restaurants en accommodatie.

Klein Paradijs

Vergeet de bekende steden, stap in de bus en kom naar Quy Nhon. Relax op het strand, verken de omgeving en de ruïnes, probeer de streetfood en geniet van de vriendelijke bevolking. Benieuwd naar deze plek? Bekijk hier onze tips.

Quy Nhon

Onderweg naar Quy Nonh

Quy NhonStrand in de buurt van de stad

Wat is er te doen in Quy Nhon

Quy Nhon is een leuke stad om te bezoeken. De stranden zijn hier schoon (en wit), de boulevard is nog niet volgebouwd en voor een grote stad is de sfeer best gemoedelijk. Je kunt hier makkelijk een paar dagen blijven.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Relaxen op de mooiste stranden van Quy Nhon

Na een lange rit is het lekker om even te ontspannen op het strand. Vietnam staat niet bekend om de mooie stranden. Er zijn echter wel plekken waar je een paar mooie stranden vindt.

Quy Nhon is zo’n plek. Je hebt hier meerdere mooie stranden. Het bekendste strand is Quy Nhon Beach, maar dit is niet het mooiste strand van de regio. Er zijn veel betere opties.

Ky Co Beach

In de buurt van de stad vind je Ky Co Beach. Het ligt aan de ‘andere’ kant van de stad dus je moet even rijden, maar het is de moeite waard. Ky Co is een van de mooiste stranden van het land. Ze noemen het ook wel de Malediven van de Vietnam.

TIP ♥ – je kunt zelf naar het strand rijden, maar je kunt ook tours boeken in Quy Nhon. Vaak combineren deze tours meerdere stranden.

Stone Egg Beach

In het zuiden van de stad vind je Stone Egg Beach. Officieel heet het strand Hoang Hau Beach of Queen’s Beach. Wat voor naam je het ook geeft, het is een mooi strand. Het ligt op slechts 15 minuten rijden met de scooter.

Bai Xep

Bai Xep ligt een klein beetje uit de richting, maar is absoluut een bezoek waard. Dit is een klein vissersdorp met een hagelwit zandstrand en mooie duinen. Je hebt zeker een dag nodig om dit strand te verkennen want het is lang rijden.

Ky Co BeachKy Co Beach

#2 Bezoek de bekende Thap Doi Towers (Twin Towers)

Een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn de Thap Doi Towers. Ook wel bekend als de Twin Towers, omdat het twee torens zijn die sprekend op elkaar lijken.

Deze torens vind je ook veel in Nha Trang. Die in Quy Nhon zijn minder bekend, maar daardoor ook een stuk rustiger, terwijl ze niet onder doen voor de Cham Towers die in Nha Trang staan.

De torens dateren uit de 11e-eeuw en zijn gebouwd door de Champa heersers. Ze zijn niet allemaal te bezoeken.

Cham TowersDe torens

#3 Huur een scooter en verken de omgeving

De omgeving van Quy Nhon is te mooi om niet te ontdekken. De leukste manier om de regio te ontdekken is door een scooter te huren en zelf rond te rijden. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

De wegen rondom de stad zijn goed onderhouden en je kunt, mits je een goede scooter hebt, ook de bergen in trekken.

Een scooter kost je zo’n €10 per dag en zijn bij de meeste accommodaties te huur.

TIP ♥ – hou er wel rekening mee dat je niet verzekerd bent als je een scooter huurt. Bekijk hier onze tips

Quy Nhon

De omgeving is nog niet ontdekt

#4 Bezoek de duinen

De duinen van Mui Ne zijn bekend in Vietnam, maar ook hier vind je indrukwekkende duinen. Vlak bij de stad vind je een groot gebied bestaande uit zand. Het lijkt ook meer op een woestijn dan duinen.

Je kunt er verschillende tours doen.

De bekendste zijn ATV tours, maar je kunt ook sand boarden. Je kunt er natuurlijk ook op eigen gelegenheid heen.

#5 Geniet van het uitzicht bij Eo Gio

Ea Gio ligt vlak bij Ky Co Beach. Het staat ook bekend als de Windy Pass, omdat de wind hier zo hard door heen waait. Het uitzicht is echter mooier dan het feit dat het hier zo hard waait.

Er is ook een strand, maar dit is niet het mooiste strand. Het is wel leuk om te bezoeken als je in de buurt bent van Ky Co Beach.

Je kunt er makkelijk zelf heen. Het is een kleine wandeling over een goed onderhouden wandelpad naar de pas.

Eo GioEo Gio

Hoe kom je er?

Quy Nhon ligt tussen Da Nang (Hoi An) en Nha Trang in. Het ligt daarom op de route van veel reizigers. Daarom zijn er ook veel mogelijkheden om er te komen.

Me de bus

De meeste reizigers komen hier met de bus. Dat is de makkelijkste optie. Je kunt in Vietnam een Open Busticket kopen waarmee je het hele land kunt bezoeken. Alle bussen komen aan (of vertrekken) van het Quy Nhon Bus Station.

Je kunt vanuit alle grote steden in Vietnam naar Quy Nhon reizen, waaronder vanuit Ho Chi Minh. Dit is echter wel een reis van 12 uur. Betere steden zijn Da Nang, Nha Trang en Dalat.

Met de trein

Een andere manier om in Quy Nhon is met de trein. Er rijdt 1 trein per dag vanuit Ho Chi Minh City. Neem de trein richting Dieu Tri Railway Station. De trein duurt 10 tot 12 en kost zo’n €10 tot €35 afhankelijk van de dag en treinklasse.

Je kunt ook vanuit Hanoi de trein nemen. Een ticket kost minimaal €50 en je doet er ruim 20 uur over.

TIP ♥ – reserveer hier direct je tickets

Met het vliegtuig

Je kunt ook naar Quy Nhon met het vliegtuig. Je kunt vanuit Ho Chi Minh City en Hanoi naar de stad vliegen. Het vliegveld van Quy Nhon is in 2018 afgebouwd en er schijnen zelfs internationale vluchten binnen te komen.

Overnachten in Quy Nhon

Qua overnachten in Quy Nhon heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. De meeste accommodatie ligt uiteraard allemaal aan de boulevard van Quy Nhon Beach.

Hoewel dit een mooi strand is, vind je de meeste resorts buiten de stad. Een mooi hotel is Casa Marina Resort. Het ligt een paar kilometer buiten de stad aan een mooi strand.

Binnen het stadscentrum vind je de kleinere, knusse hotels en hostels.

TIP ♥ – bekijk hier ons overzicht van de beste accommodatie in Quy Nhon

Quy NhonQuy Nhon

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven