Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cuc Phuong Nationaal Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Hanoi, ligt het Cuc Phuong National Park. Het Cuc Phuong Nationaal Park was het allereerste nationale park van Vietnam. Het werd namelijk in 1962 opgericht. Het staat, enigszins begrijpelijk, bij weinig mensen op de to-do lijst, maar is van groot belang voor Vietnam.

Cuc Phuong National Park

Qua behoud van natuur is Cuc Phuong National Park een van de belangrijkste plekken van Vietnam. Door alle dieren en planten die hier leven is het een van de best beschermde nationale parken van het land.

Het park bestaat voor een groot deel uit tropisch regenwoud en bergen van kalksteen. Een verschil met veel andere nationale parken in Vietnam is dat het Cuc Phuong zeer goed onderhouden wandelpaden heeft.

Veel van deze zijn zelfs verhard, zodat ook de minder ervaren wandelaars het park kunnen bewonderen.

Cuc Phuong

Wat is er te zien?

Er wordt in het Cuc Phuong National Park veel aandacht besteed aan het behoud van de plaatselijke flora en fauna. Heel bijzonder is het park eigenlijk niet. Het draait hier vooral om de mooie natuur en de rust.

#1 Bezoek het Endangered Primate Rescue Center

Daarnaast is er een project op de apen in het park te beschermen. Dit project werpt haar vruchten afgeworpen, waardoor en nu veel apensoorten in dit park voorkomen. Zes soorten leven zelfs alleen in het Cuc Phuong National Park en nergens anders ter wereld.

De apen leven in het wild, maar worden wel goed in de gaten gehouden en beperkt tot een gebied van 5 hectare. Je kunt dit gebied onder leiding van een gids bezoeken en dat is zeker een aanrader!

#2 Ga wandelen

De reden dat mensen hier komen is om te wandelen. In het park vind je goed onderhouden wandelpaden. Vergeleken met de natuur in bijvoorbeeld het noorden (Ha Giang of Dong Van) of Ninh Binh, is het hier wat minder.

In het park staan bomen van wel 80 meter hoog. De zogenaamde ‘Big Tree’ in het park wordt zelfs op 1.000 jaar oud geschat.

Cuc Phuong National Park

Hoe kom je in in Cuc Phuong National Park

Nabij de ingang van het park vind je meerdere restaurants en lodges. Omliggende dorpen waar je kunt verblijven zijn Kho Muong, Kenh Ga, Van Long en Ninh Binh. De meeste reizigers overnachten in Ninh Binh en maken vervolgens een dagtocht naar dit park.

Wij sliepen zelf niet in Ninh Binh, maar in Trang An. Een kleiner, leuker dorpje aan het water.

TIP ♥ – wij hebben onze avonden doorgebracht in Trang An River View Homestay 

Beste reistijd

De beste reisperiode om het park te bezoeken is oktober tot maart. Dit komt, omdat het van april tot ongeveer juni warm en vochtig wordt in deze regio. Van juli tot september is juist het regenseizoen waardoor het erg nat wordt.

Locatie

Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU