4x doen in Hanoi

We hebben het op onze blog al vaker gezegd, en zeggen het graag nog een keer; Hanoi is een van favoriete steden in Zuidoost-Azië. Je hebt van die plekken die een bepaalde indruk op je achter laten. Of dat nu ligt aan de sfeer, de bezienswaardigheden, de mensen die je ontmoet of gewoon de ervaringen die je op doet. Wij hadden dat met Hanoi, een geweldige stad. Naast het feit dat er veel te zien en te doen is, hangt er ook een gezellige sfeer. Mede door het bekende Old Quarter met de leuke marktjes, gezellige bars en lekkere eten.

Ga jij binnenkort naar Hanoi? Of lees je dit toevallig in Hanoi 🙂 Lees dan snel verder. Wij hebben een lijstje gemaakt met 4-niet-zo-bekende dingen die je moet zien in Hanoi. Een overzicht van alle highlight in deze stad lees je op onze speciale pagina over Hanoi.

1. Bach Ma Temple

Midden in het bekende Old Quarter ligt de kleine Bach Ma tempel. Naar verluidt is dit de oudste tempel in Hanoi. Het werd oorspronkelijk gebouwd door keizer Ly Thai To in de 11e eeuw maar een groot deel van de huidige structuur dateert uit de 18e eeuw. Bij binnenkomst loop je door prachtige oude houten deuren die de pagode sieren. Binnen tref je een standbeeld van het witte paard dat keizer Ly Thai To naar deze locatie bracht.

2. Imperial Citadel

Hanoi

Ook de Imperial Citadel staat in het oude centrum van Hanoi. Ze noemen het ook wel de Citadel van Thang Long. De citadel is in 2010 toegevoegd aan de Unesco World Heritage List in 2010.De Imperial Citadel was het middelpunt van de Vietnamese militaire macht voor meer dan 1000 jaar. Nog steeds worden er archeologische opgravingen gedaan en vinden ze voorwerpen uit oude paleizen.

Je vindt er ook fascinerende militaire commando bunkers uit de Amerikaanse oorlog – compleet met kaarten en communicatiemiddelen uit de jaren ’60, gebruikt door de legendarische Vietnamese generaal Vo Nguyen Giap.

Reisgids Hanoi

Wil je alles weten over Hanoi? Check dan onze pagina over Hanoi waar je nog veel meer informatie vindt zoals andere highlights, hoe je er komt, beste reistijd en nog veel meer.

3. Dong Xuan Market

Hanoi

Dong Xuan Market Market is opgezet in 1889! Het is een indoor markt van vier verdiepingen. Verwacht overigens geen architectonisch hoogstandje want het gebouw ziet er eerlijk gezegd niet uit. Gelukkig is de binnenkant een stuk leuker. Het is de grootste indoor markt van het land en het biedt een breed scala aan producten zoals verse producten, souvenirs, accessoires en kleding, evenals elektronische en huishoudelijke apparaten.

Je kunt hier echt van alles kopen, zelfs huisdieren (katten, honden, en goudvissen). Als je op zoek bent naar souvenirs moet je op de bovenste verdiepingen zijn, waar je talloze kraampjes met T-shirts, kleden, handtassen etc. vindt.

4. Water Puppet Theatre

Vietnamese Water Puppet

Lang geleden zijn arme boeren uit het noorden van Vietnam begonnen met het bespelen van Mua Roi Nuoc, ook wel ‘waterpoppen’. Dit dezen voor vermaak, en om onduidelijke redenen altijd in vijvers. Deze shows kan je vandaag de dag nog steeds bezoeken. Eén van die plekken is het Hanoi Water Puppet Theatre (het kan ook in Hoi An).

Het Hanoi Water Puppet Theatre ligt aan de oever van het Hoan Kiem Lake. De bespelers van de poppen staan tot boven hun middel in het water, achter een doek. Ze bespelen de poppen, die soms wel tot 15 kilo wegen, met bamboe stokken. Er worden speciale lichteffecten gebruikt en er is altijd een live band om de voorstelling muzikaal te begeleiden. Verwacht echter geen opera.

Old Quarter – omdat je dit MOET zien

Hanoi

Het Old Quarter mag je niet missen in Hanoi. Het staat vol met charmante koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Deze oude wijk, gelegen in de buurt van Hoan Kiem Lake, is de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. In het Old Quarter vind je nog bedrijfjes waarvan sommige al zo’n 1000 jaar oud zijn. Hoewel de meeste van de specialiteiten in de loop der jaren zijn veranderd en zijn vervangen door handel van hedendaagse goederen en diensten, kunnen bezoekers nog wel genieten van een deel van de oorspronkelijke ambachten.

De oude winkels, panden en huizen die langs de smalle straatjes liggen zorgen voor een leuke sfeer. Het oude centrum stond altijd achter enorme muren en zware houten poorten tot ver in de negentiende eeuw. Afgezien van een poort aan de oostkant van Hang Chieu, zijn de muren verdwenen. De beste manier om het Old Quarter te ontdekken is lopend of door in een cyclo te stappen.

Extra Tip

City View Cafe

Als je in Hanoi bent en je wilt op een mooie locatie wat drinken of eten bezoek dan het City View Cafe. Dit ligt aan het Hoan Kiem Lake aan de rotonde (tegenover de KFC). Je zit op de 4e verdieping en kijkt uit op een van de levendigste stukjes van de stad.

    Meer lezen over 4x doen in Hanoi?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven