Open busticket in Vietnam

Zoals je wellicht weet is Vietnam een gigantisch land. Het strekt ver uit van zuid naar noord en qua routes heb je dan ook niet erg veel keuzes. Je reist van het noorden naar het zuiden of andersom. Het is een geweldig land. Sterker nog; Vietnam is één van de redenen dat Azië-Expert bestaat. Een goede manier om rond te reizen is het open busticket in Vietnam.

Wij delen hier graag onze tips over!

Open busticket in Vietnam | Zo regel je dat

Wij reisde zelf met de brommer door Vietnam, maar je kunt ook kiezen voor het vliegtuig, de trein of met de bus. Welke methode je ook kiest, het wordt hoe dan ook een prachtige rondreis. Als je als backpacker naar Vietnam afreist en een kleiner budget hebt, is de bus de perfecte methode om door het land te reizen.

Het open busticket in Vietnam is dan ook de ideale oplossing!

Hoe werkt een open busticket?

Als je besluit met de bus door Vietnam te reizen heb je in principe verschillende opties. Bij ieder reisbureau en bij ontzettend veel accommodaties kun je een busticket kopen. Als je precies weet waar je heen gaat en welke tickets je nodig hebt, kun je allemaal losse tickets aanschaffen.

Als je meer op de bonnefooi wil reizen en gewoon een bus wil pakken als je daar behoefte aan hebt, is een open busticket in Vietnam meer voor jou. Uiteindelijk is deze laatste optie dan ook goedkoper dan het aanschaffen van diverse losse tickets.

Opstapplaatsen

De eerste plek van waaruit je vertrekt, is Hanoi vanuit het noorden, of Ho Chi Minh City vanuit het zuiden. Op het moment dat je je ticket koopt moet je aangeven op welke plekken je allemaal zou willen stoppen. Je hebt de volgende keuze;

TIP ♥ – je kunt natuurlijk ook andersom reizen als je dat wil. Je ticket wordt duurder naar mate je meer stopplaatsen kiest.

Open Busticket in Vietnam Chillen in je bus

Geldigheid

Als je van plan bent op meerdere plekken uit te stappen kan het redelijk wat geld schelen. Ook kun je op alle plekken waar je uitstapt, zelf bepalen hoe lang je hier wil blijven. Zorg er in ieder geval wel voor dat je je volgende rit minimaal een dag van tevoren boekt.

Dat wordt in ieder geval aangeraden door de busmaatschappij. Je kunt hiervoor naar het busstation gaan of via telefoon jouw plek reserveren. Op sommige plekken zijn ze erg flexibel, en kunnen ze je vaak zelfs ophalen in het hostel waar je verblijft.

TIP ♥ – stem wel de ophaaltijd goed met ze af, zodat je in ieder geval zeker niet te laat bent.

Bussen en stoelen

Op iedere route rijdt er in principe een andere bus. De bussen zijn allemaal van goede kwaliteit en tegenwoordig hebben de meeste ook WiFi. Sommige luxere bussen hebben ook WC’s en TV’s. Alle bussen maken regelmatig stops om even de benen te strekken.

Ook qua stoelen heb je hier verschillende mogelijkheden. In sommige bussen heb je alleen stoelen zoals we die in Nederland ook gewend zijn. Deze zijn dus prima voor de kortere afstanden. Wanneer je echter langere afstanden aflegt, heb je ook de mogelijkheid een zogenaamde ‘sleeperbus’ te boeken.

Hier kun je in ieder geval lekker je benen strekken en comfortabel genieten van de rit.

Open busticket in Vietnam

Bron: Sinh Cafe Open Bus

Open busticket kopen

Zoals in vrijwel alle Aziatische landen zijn er op iedere hoek van de straat bustickets te koop in Vietnam. Het is echter verstandig je open busticket bij een gerenommeerde maatschappij of organisatie te kopen, aangezien dat ticket garant staat voor jouw reis door dit schitterende land.

Wij geven je graag advies over organisaties waar jij met een gerust hart een ticket kunt kopen.

  • Sinh Cafe Open Bus
  • Hanh Cafe Open Bus Company
  • Hey Travel Tour Bus Company (Hanoi)
  • Hung Thanh Bus Travel Company (Hanoi)

Kosten Open Busticket Vietnam

Afhankelijk van waar jij je ticket boekt en hoeveel stops je wil maken wordt de prijs voor je ticket bepaald. Als je niet via de busmaatschappij zelf boekt, kun je ook altijd proberen te onderhandelen over de prijs.

Omdat we je toch een schatting willen geven kun je uitgaan van een prijs tussen de US$15 en US$70, voor een busticket met 5 stops.

    Meer lezen over Open busticket in Vietnam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven