Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Whale Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 18

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Ben je op zoek naar een bounty-eiland in Vietnam? Reis dan naar Whale Island. Op dit kleine eilandje vindt je wuivende palmen, witte stranden, een prachtig blauwe zee en vooral rust. Het is een unieke plek! Whale Island ligt op zo’n 80 kilometer van Nha Trang. Het eilandje dankt zijn naam aan de walvissen die je hier kan spotten.

Het mooie Whale Island

Het is zo’n 2 a 2,5 uur rijden vanaf Nha Trang naar de pier waar vandaan de boot naar het eiland vertrekt. De boot brengt je in ongeveer 15 tot 20 minuten naar dit mini-eilandje.

Waar het in Nha Trang vooral druk is, is dit eiland een bron van rust. De omgeving, met heerlijk witte stranden en een schitterende zee dragen bij aan het echte ‘tropische eiland’ gevoel.

Malediven it is

Het wordt door veel mensen ook wel Maldiven van Vietnam genoemd. En de Malediven is echt heel erg mooi! Met zijn diepe, helder blauwe wateren kun je hier perfect duiken en snorkelen.

Het landschap onder water is net zo mooi als boven water. Onder water kom je van alle tegen. Van schitterend koraal tot zeepaardjes en vissen in de meest bijzondere kleuren.

Whale IslandStrand op Whale Island

Beschadigd koraal

Zoals veel gebieden in Azië is ook de zee hier beschadigd door dynamiet vissen. Hierdoor is veel koraal verloren gegaan. Gelukkig ziet de overheid het nut van de natuur in en na veel lobbyen wordt nu ook dit gebied beschermd. Dit heeft geleid tot herstel van het koraal.

Daarnaast vind je hier nog zo’n 170 soorten tropische vissen. Het kan met recht een tropisch eiland worden genoemd. Men zegt dat Jacques Cousteau zijn liefde voor duiken hier heeft ontdekt.

Mooie stranden

Het maakt niet uit waar op je bent. Je vindt hier overal prachtige stranden. Na het snorkelen of duiken kun je bijkomen in hangmatjes tussen de palmbomen met een cocktailtje.

Je eet verse vis in één van de sfeervolle restaurantjes en geniet van een romantische zonsondergang. Ook als je niet van duiken houdt kan je hier genoeg doen. Je kunt bootjes huren en de omgeving verkennen of gewoon luieren aan het strand!

Whale IslandUitzicht vanaf het strand

Beste reistijd Whale Island

Vietnam kun je het hele jaar bezoeken. Zoek je de beste tijd om hier te duiken? Dan kun je het beste van april tot september komen. Dan is de zee het kalmst en het weer het best! Je kunt het eiland bereiken vanaf Ninh of Nha Trang.

Er is hier geen vliegveld dus rechtstreeks naar dit eiland vliegen zit er niet in. Gelukkig is het vanaf Nha Trang makkelijk om richting te reizen.

Hoe kom je er?

Whale Island Resort is het enige resort op het eiland en heeft dus een monopolie positie wat betreft vervoer, eten en overnachten. Het resort kan het vervoer naar het eiland regelen. Andere opties heb je niet.

In Nha Trang kan je bij de The Rainbow Bar (90A Hung Vuong) vervoer regelen. Bekijk hier hun website.

Overnachten op Whale Island

Whale Island is maar een klein eilandje. Er is hier ook maar één optie om te overnachten. Het Whale Island Resort. Als je hier dus graag wilt slapen is reserveren een must!

Locatie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!