Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cham Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Ongeveer 16 kilometer van de kust bij Hoi An liggen de Cham Islands. In totaal liggen hier 8 eilanden. Hoewel Hoi An een van de drukst bezochte plekken van Vietnam is, blijven de Cham Islands een beetje echter. Daar komt echter snel verandering in.

 

De Cham Islands

Tot een aantal jaar gelegen kwamen hier bijna geen reizigers. Helaas is dat de laatste jaren wel veranderd. Het zijn nog steeds mooie eilanden, met witte zandstranden, maar de ontwikkeling gaat ontzettend hard.

Mensen houden van mooie stranden en dus zijn ook de Cham Islands in opkomst. Er worden meer accommodaties gebouwd, de infrastructuur is beter en het komt steeds vaker voor in verschillende lijstjes.

Begrijpelijk, maar jammer want Vietnam blinkt, zeker de laatste jaren, al niet uit in ongerepte bezienswaardigheden.

De meeste reizigers bezoeken de Cham Islands als dagtrip uit Hoi An.

Cham Island

De beste eilanden

De Cham Islands bestaan uit totaal 8 eilanden. Het is niet nodig om ze allemaal te bezoeken. Daarnaast zijn sommige van deze 8 eilanden ook niet bereikbaar. Dit zijn de bekendste eilanden die je kunt bezoeken.

TIP ♥ – alle eilanden zijn onderdeel van het Cu Lao Cham Marine Park

Hon Lao Island

Dit is het hoofdeiland, en bovendien het eiland wat de meeste mensen bezoeken, is Hon Lao Island. Hier vind je ook de meeste accommodatie. De meeste accommodatie vind je in Bai Ong en Bai Huong (Tan Hiep).

Op dit eiland vind je ook de bekendste stranden. Han Lao is ook het enige bewoonde eiland. De andere zeven eilandjes zijn klein en vooral bedekt met rosten en bossen.

Overige eilanden

Eigenlijk is Hon Lao het enige, makkelijk bereikbare eiland. De andere eilanden zijn Hon Dai, Hon Kho, Hon Kho Me, Hon Kho Con, Hon La, Hon Tai en Hon Ong. Deze eilanden bezoek je als je een dagtrip boekt vanuit Hoi An.

Wat is er te doen op de Cham Islands

De meeste mensen bezoeken de Cham Islands als dagtrip vanuit Hoi An. Je kunt er echter ook overnachten. Maar wat zijn de leukste dingen om te doen, en welke eilanden kun je het beste bezoeken?

Wij delen onze tips.

#1 Verken Hon Lao Island

Hon Lao Island is niet heel groot. Veel is er ook niet te doen. Iedereen (en vooral Chinezen) komen hier om te genieten van het strand. Er zijn een aantal mooie standen waar je kunt genieten van een biertje.

De bekendste zijn;

  • Bai Cong Beach
  • Bai Ong Beach
  • Bai Bac Beach
  • Bai Xep

Een andere manier dit eiland, en de andere eilanden, te verkennen is het maken van een tocht met een kano. Daarnaast kun je ook paragliden en kitesurfen.

TIP ♥ – je mag hier als buitenlander geen scooter huren!

Cham Island

#2 Duiken en snorkelen

Uiteraard kun je hier ook duiken. Dat is een van de redenen dat veel mensen hier komen. Cham Island Diving Center is de bekendste school. Je kunt ook goed snorkelen. Snorkelmaskers zijn te huur bij de meeste accommodatie.

#3 Bzoek de tempel Ong Nhu

Wanneer je op Cham Island bent is een bezoek aan de Ong Nhu een must. Dit kleine tempeltje is gebouwd voor de walvissen die hier ooit zwommen. Locals vereerde walvissen, zodat de walvissen hun zouden beschermen.

Als er een karkas aanspoelde, maakte ze de botten schoon en voerde ze bijzondere rituelen uit.

#4 Bezoek Bai Huong

Je kunt naar het vissersdorp Bai Huong lopen. Hier kun je leren hoe de locals vissen door te kijken hoe lokale vissers netten maken, vis vangen en bereiden. Je kunt met ze mee vissen op zee. Deze trips kun je boeken bij Bai Chong Beach, zonder twijfel het mooiste strand hier.

Het is een hele leuke ervaring!

Cham Island

Vissersboten bij Bai Lang

Hoe kom je op de Cham Islands

De eilanden zijn heel makkelijk te bereiken. De beste manier is om eerst naar Hoi An te reizen en vanaf daar naar de eilanden te gaan. Dat kan op twee manieren.

Tour boeken

De makkelijkste manier om hier te komen is door een tour te boeken. Het zijn vaal dagtours en deze kun je boeken in Hoi An. Prijzen variëren en zijn afhankelijk van de tour en de organisatie waar je boekt.

Boot

Als je Hon Lao Island zelf wil verkennen kun je beter de boot pakken. Er gaan twee soorten boten. De ferry (slowboat) en de speedboot. De ferry gaat 1x per dag om 8:30 uur vanaf Cua Dai Port.

De speedboot vertrekt in Hoi An. Tickets koop je bij je accommodatie of een touroperator in Hoi An.

Cham Island

Zijn de eilanden een bezoek waard?

Een lastige keuze. Het is niet meer het ongerepte visserseilandje wat het ooit was. Ook hier veranderen de inkomsten van de locals van visserij naar toerisme. Daar komen ontwikkelingen bij kijken.

Zo vind je hier nu meer accommodaties en restaurants. Het is (gelukkig) nog niet te vergelijken met Kuta op Bali of Khao San Road in Bangkok, maar het veranderd wel. Zeker overdag, wanneer er boten vol toeristen aankomen, kan het een kleine schok zijn.

Een dagtrip is leuk, maar er zijn mooiere eilanden in Azië te vinden.

Locatie Cham Island

Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!