Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Tam Hai

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Vietnam staat niet bekend om de mooie eilanden. Daarvoor kun je beter naar Indonesië of de Filipijnen reizen. Toch heeft Vietnam een paar verborgen pareltjes. Tam Hai is zo’n pareltje. Niet zozeer qua stranden en het ‘tropische’ gevoel, maar wel als het aan komt op authenticiteit.

 

Tam Hai Island

Ten zuiden van de stad Hoi An ligt het eiland Tam Hai. Het eiland ligt niet ver van de kust waardoor het vrij simpel te bereiken is. Het eiland is super klein (6 kilometer) en staat vol met palmbomen en de stranden zijn er mooi.

Een ander voordeel is dat Tam Hai nog niet volledig is overgenomen door het massatoerisme. Sterker nog; er komen hier zelden reizigers. Veel is er niet te doen op en rond het eiland. De reizigers die hier komen, komen vooral voor de rust.

Er zijn meerdere punten waar je fietsen of een kano kan huren om het eiland te ontdekken.

Tam Hai

De stranden bij Tam Hai zijn nog niet zo toeristisch

Wat is er te doen op Tam Hai

Verwacht hier geen Bali. Dit is klein en de dingen die er te doen zijn, hebben vooral betrekking op de natuur. Toch kun je je hier best een aantal dagen vermaken.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Huur een fiets

Dé manier om het eiland te verkennen is door een fiets te huren. Deze kun je makkelijk huren bij aankomst (daarover later meer) of bij je accommodatie (Le Domaine). Rondom het eilandje zijn verharde wegen waar je kunt fietsen.

Je fietst dan langs de stranden en door het binnenland. Binnen een dag kun je het hele eiland verkennen.

#2 Huur een kajak

Je kunt ook de zee rondom het eiland verkennen. Het is niet super spectaculair, maar wel leuk voor een dag. Kajaks zijn te huur bij het Le Domaine de Tam Hai. Het is een goede manier om meer van de omgeving te zien.

#3 Wandel over het eiland

Het eiland is niet groot en naast fietsen kun je ook makkelijk te voet het eiland verkennen. Het dorpje op het eiland is, heel verrassend, Tam Hai. Hier is het meest te zien. Iets ten noorden van het dorpje vind je de Whale Grave Site. Hier liggen ze begraven.

Verder heb je nog Ban Than, een stuk vulkanisch grond en de bekende Cham Ruïnes.

Traditionele vissersboot Vietnam

Overnachten op Tam Hai

Wanneer je voor een langere tijd wilt genieten van de stranden en het eilandje Tam Hai, kan dit bij het eco-resort Le Domaine de Tam Hai. Voor Vietnamese begrippen zeker niet goedkoop maar is wel voorzien van alle luxe die je kunt wensen.

Alles in dit resort is er op ingesteld om de bezoeker onder te dompelen in een relaxte en ongedwongen sfeer.

TIP ♥ – bij Booking.com kun je je overnachting reserveren.

Hoe kom je hier

Dit eiland is vrij makkelijk te bereiken. Je zult eerst naar Tam Quang moeten reizen aan de zuidkant van het eiland. Vanaf hier pak je de boot naar het eiland. Deze varen tussen 7:00 en 12:00 uur en van 13:30 uur tot 21:30 uur.

Locatie

Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!