My Son Sanctuary

My Son Sanctuary ligt op 1,5 uur rijden van Hoi An. Hoewel het sinds 1999 toegevoegd is aan de UNESCO Werelderfgoedlijst is dit niet één van de grootste bezienswaardigheden in het land. Er komen hier steeds meer mensen, maar is deze ruïnes het bezoeken waard?

My Son Sanctuary

Sommige vergelijken deze ruïnes met de immense bouwwerken van de Angkor Wat uit Cambodja. Qua bouwstijl zijn er zeker vergelijkingen, maar daar houdt het wel op. Angkor Wat is van een hele ander orde.
Daarnaast is My Son vooral ruïnes. Dit betekent niet dat het niet de moeite waard is!
My Son is gebouwd tussen de 4e en de 12e eeuw en het is een Hindoestaans heiligdom. Het bestond uit meer dan 79 gebouwen waaronder tempels en torens. De meeste bouwwerken hebben dan ook invloeden van het hindoeïsme uit India.

Net als veel andere tempels in Azië is ook My Son een bouwwerk om Mount Meru, de heilige berg, te eren.

Door de oorlog zijn er helaas veel bouwwerken gesneuveld, maar in 1981 hebben de Vietnamezen nog 15 tempels kunnen renoveren. Hoewel het is gebouwd naar aanleiding van het hindoeïsme is de bouwstijl erg uniek en ‘one-of-a-kind’ in Azië.
My Son Sanctuary

Tempels en museum

De belangrijkste reden om hier te komen zijn de tempels. De ruïnes zijn nog van goede kwaliteit. Je kunt hier makkelijk op eigen gelegenheid rondlopen. Er worden ook tours aangeboden, maar heel speciaal zijn die niet.

Het tempelcomplex ligt in een gebied omringd door bergen en bossen wat het een bijzonder aanzicht geeft. Doordat het tussen bergen en bomen stond was het vroeger ook goed verdedigbaar.

Je vindt er ook nog een museum (Cham Museum) waar je meer leert over de geschiedenis van deze plek.

Hoe bezoek je My Son Sanctuary

De meeste mensen die naar My Son gaan boeken een tour in Hoi An. Het ligt op ongeveer 1.5 uur rijden van deze stad. Tours zijn te boeken bij elke touroperator in de stad, maar het is niet nodig.

Je kunt deze ruïnes namelijk ook gewoon op eigen gelegenheid bezoeken.

Huur een brommer in Hoi An (of Da Nang), zet Maps.me aan en je rijdt er zo heen. Het is daarom ook makkelijk om in Hoi An te overnachten.

TIP ♥ – entree is 150.000 Dong

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven