Hue ligt vlak bij Hoi An en is een goede follow up voor Hoi An. De stad is de oude Keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het staat daarom vol met paleizen, tempels, tombes en pagodes waaronder de Thieng Mu Pagoda. Het is zeker niet zo pittoresk en klein als Hoi An en of je deze plek wil bezoeken laten we aan jou over. Ik deel graag mijn tips en ervaringen.

Keizerlijke hoofdstad

De stad is een bijzondere mengelmoes van oude en nieuwe gebouwen die voornamelijk gescheiden worden door de Parfume River. Het is er behoorlijk chaotisch en je moet even door de drukte heen kunnen kijken.

De stad wint zeker niet de schoonheidsprijs, maar heeft wél interessante bezienswaardigheden. De bekendste is het Hue Imperial Palace. Een bijzonder bouwwerk. Daarnaast is Hue de stad waar monnik Thich Quang Duc zichzelf in brand stak uit protest tegen de toen regerende president.

Ervaring Reis-Expert

Wij kwamen in Hue, omdat we op doorreis waren vanuit Hoi An. Wij reisden op onze eigen brommer, anders hadden we hier nooit gestopt. Als je de mogelijkheid hebt om hier te stoppen is dat zeker een aanrader, maar je hoeft het niet speciaal in je reisschema op te nemen.

HueLocals op straat

9x leuke dingen om te doen in Hue

Je komt hier niet voor de stad, maar voor de oude bouwwerken en de indrukwekkende ligging aan de Parfume River. Hoewel er door de oorlogen veel schitterende bouwwerken verloren zijn gegaan is Hue hard bezig met restauratie van verschillende highlights in de stad.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Ontdek het Hue Imperial Palace

De stad kent veel tempels en bezienswaardigheden waarvan de bekendste het Imperial Palace of Tu Cam Thanh is. Hue Imperial City ligt aan de noordelijke oever van de Perfume River en bestaat uit honderden monumenten.

Deze dateren uit het begin van de 19e eeuw, waaronder de Forbidden Purple City (niet te verwarren met de Forbidden City in Beijing), koninklijke graftombes, pagodes, tempels, koninklijke vertrekken, een bibliotheek en museum.

Dit monument staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dé plek om te bezoeken in Hue. Veel reizigers, maar ook locals komen hier om te genieten van de oude architectuur en de vele kleine bezienswaardigheden in het complex.

TIP ♥ – de toegangsprijs is 150.000 VND

Imperial PalaceHet Imperial Palace

Imperial Palace HueHet Imperial Palace

#2 Ga naar de Thieng Mu Pagoda

De Thieng Mu Pagoda (Heavenly Lady Padoda) is gebouwd in het jaar 1601 en daarmee één van de oudste gebouwen in Vietnam, en zeker ook één van de mooiste. Daarnaast ligt deze pagode aan door de Parfume River.

Ook is dit de plek waar één van de bekendste foto’s van Vietnam is genomen. De foto van de monnik Thich Quang Duc die zich in 1963 voor een auto in brand stak.

Hij deed dit uit protest tegen de discriminatie van Boeddhistische monniken door het regime van Ngo Dinh Diem, de door de Amerikanen gesteunde President van Zuid-Vietnam.

De Pagoda ligt op een heuvel net buiten het centrum van de stad en biedt een mooi uitzicht op de Parfumrivier en Hue Imperial City. Een van de opvallende kenmerken is een 21 meter hoge achthoekige toren genaamd Thap Phuoc Duyen, die in 1844 werd gebouwd.

TIP ♥ – toegang is gratis

De Thieng Mu Pagoda VietnamDe Pagoda

#3 Ga naar de Thanh Toan brug

De Thanh Toan Bridge is een voetgangersbrug vergelijkbaar met de Japanse overdekte brug in Hoi An. De brug is versierd met oude Chinese en Japanse motieven en sierlijke heilige dieren.

De Thanh Toan-brug ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het stadscentrum van Hue, in het dorp Thanh Thuy. Onderweg kom je langs verschillende kleine dorpjes, rijstvelden en verschillende pagodes.

Hue ligt aan de Perfume River. Je kunt met een bootje over deze rivier varen. Dit kost je zo’n US$7 per uur en is het zeker waard.

#4 Bezoek de Tomb of Khai Dinh

Dit monument op een heuvel is een tombe met Vietnamese en Europese elementen. Het grootste deel van de buitenkant van het graf is bedekt met zwart beton. Hierdoor krijg je een soort gothic look, terwijl het interieur lijkt op een explosie van kleurrijk mozaïek.

De tombe is voor Khai Dinh, een van de laatste keizers van Vietnam, die regeerde van 1916 tot 1925. Heel goed deed hij het volgens velen niet, want hij werd vooral gezien als marionet van de Fransen.

De bouw van zijn flamboyante tombe duurde 11 jaar. Het graf van Khai Dinh ligt op 10 kilometer van Hue in het dorp Chau Chu.

TIP ♥ – je kunt een combinatieticket kopen voor de Imperial City en de twee tombes (Minh Mang en Khai Dinh).

De Khai Dinh Tombe HueDe Khai Dinh Tombe

#5 Ga naar de tombe van Minh Mang

De tombe van Minh Mang, een van de bekendste uit de Nguyen-dynastie, ligt aan de westelijke oever van de Parfum River. Het ligt niet helemaal in het centrum van de stad, maar op zo’n 30 minuten rijden.

De bouw van het graf begon in 1840 onder opdracht van keizer Minh Mang zelf.

Twee jaar later werd het voltooid onder het bewind van keizer Thieu Tri. Het graf van Minh Mang is behoorlijk indrukwekkend met mooi aangelegde meren, tuinen en grachten. Het telt 40 gebouwen, waaronder paleizen, tempels, terrassen en paviljoens.

#6 Bezoek nog een tombe; de Tu Duc Tomb

De Tu Duc Tomb is een van de vele nkoninklijke tombes aan de rand van Hue Imperial City. Het is gebouwd tussen 1864 en 1867 ter nagedachtenis aan de vierde keizer. Bijzonder genoeg diende het complex ook als zomerpaleis voor keizer Tu Duc dankzij de mooie heuvels en het rivierlandschap.

De Tu Duc Tomb biedt een ontspannen sfeer voor bezoekers op zoek naar de overblijfselen van de oude Nguyen-dynastie. Het koninklijke graf ligt in Thuong Ba Village, op 15 minuten rijden van Hue Imperial City.

De Minh Mang TombeDe Minh Mang Tomb

#7 Bezoek de Hon Chen Temple

Deze tempel werd gebouwd om Po Nagar, de godin van de oude Cham-bevolking, te aanbidden. Het ligt boven op een rotsachtige klif in Ngoc Ho Village. Het bijzondere heiligdom is verschillende keren gerestaureerd onder de keizer Minh Mang en Dong Khanh tussen 1832 en 1886.

Mocht je in Hue zijn en naar de tempel willen hou dan het Hon Chen Temple Festival in de gaten.

Dit wordt elk jaar gehouden in de derde en zevende Maand van de Maan. Er worden traditionele rituelen en volksdansen uitgevoerd in kleurrijke kostuums.

#8 Chill bij de Perfume River

Een van de mooiste dingen rondom de stad is de Perfume River. De rivier is ongeveer 80 kilometer lang en stroomt van het Truong Son gebergte door Hue en Bang Lang Fork. De rivier staat ook bekend als de Huong River, en werd zo genoemd door de verwelkte bloemen die stroomopwaarts drijven tijdens de herfstmaanden.

Het is een pittoreske rivier. Aan de waterkant heb je mooi uitzicht over het water, de omliggende bergen en tempels die hier in de buurt liggen.

Langs de hele rivier vind je tempels en lokale dorpje. Uiteraard zijn er ook touroperators die boottochten en cruises aanbieden.

TIP ♥ – check deze website voor een overzicht van leuke tours in de stad

Perfurme RiverPerfurme River

Perfurme River HuePerfurme River

#9 Rij de Hai Van Pass

Een van de bekendste en beste dingen om te doen is het rijden van de Hai Van Pass. Deze bergpas is bekend geworden door het programma Top Gear. De presentatoren reden op hun brommer deze route.

Het was voor ons de reden om onze baan op te zeggen en een wereldreis te maken. Je zou kunnen zeggen dat de Hai Van Pass de grondlegger van Azië-Expert is :).

De Hai Van Pass begint (of eindigt) bij het plaatsje Lang Co Beach op zo’n 1,5 uur rijden van Hue. De bergpas brengt je dwars door de bergen richting Da Nang of Hoi An als je iets verder door rijdt.

Dit is een absolute must-do.

Hoe rij je de route

Wij reden de route van Hoi An naar Hue op onze eigen brommer. Hier deden we een dag over en iedereen met een beetje ervaring kan deze route rijden. Let er wel po dat je niet verzekerd bent op een brommer!

Een betere manier om deze bergpas te zien is door een tour met de bekende Easy Riders te boeken. Dit kan in zowel Hue, Hoi An of Da Nang.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over de Hai Van Pass

Hai Van Pass

Hai Van PassOnderweg

Leuke plekken om te overnachten in Hue

Qua overnachten in Hue heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, in Hue is alles aanwezig.

Het klinkt een beetje lullig, maar er is niet echt een specifiek deel van de stad waar je het beste kunt overnachten, omdat het allemaal vrij druk is.

Mijn advies is om iets buiten het stadscentrum te overnachten. Het centrum is vrij druk. Wij sliepen zelf in Sahi Homestay Retreat op zo’n 3,5 kilometer van het centrum.

TIP ♥ – dit is ons overzicht met de beste accommodatie in Hue

Hoe kom je in Hue

De meeste mensen die Hue bezoeken doen dat vanaf Da Nang of Hoi an. Je kunt er ook rechtstreeks heen van Hanoi of Ho Chi Minh, maar dat is een lange reis. Er zijn meerdere manieren om hier te komen.

Met de bus

Vanuit bijna alle grote steden kun je in Hue komen. Een buskaartje kost niet heel veel en daarnaast kun je in Vietnam rondreizen met een zogeheten Open Busticket. Enkele steden die een verbinding hebben met Hue zijn.

  • Danang
  • Hanoi
  • HCMC
  • Ninh Bi

Met de trein

Je kunt hier ook komen met de trein. De trein is een leuke manier om door Vietnam te reizen. Traag, maar wel leuk. Alle treinen rijden langs de kust van Ho Chi Minh naar Hanoi en stoppen dagelijks in Hue

Online boeken

Je kunt de hele reis ook online plannen. Een handige pagina waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

Locatie

0 gedachten over “Hue”

  1. Ik zou graag met de scooter van Hoi An naar Hue willen rijden, is dit een mooie trip om te doen in 1 dag? Het is 120 km, dus dat zou wel een beetje de max zijn, wat comfortabel is om in 1 dag te rijden

  2. Ik vond Hue echt fantastisch. Je kan er even ontsnappen aan alle feestjes en heerlijk van de cultuur van het oude Vietnam .. Een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven