Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 13 april, 2024

 

Zuid-Afrika is een gigantisch land en er is heel veel te zien. Het is bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika te zien in één reis. Er is hier zo veel te zien en te doen. Avontuur, safari’s, hiken, fietsen, duiken met witte haaien of relaxen aan het strand. Het kan hier allemaal.

TIP ♥ – zoek je een leuke route? Bekijk onze route door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het populairste land in Afrika. Het is ook een van de meest diverse landen om te bezoeken. Wij werden totaal verrast door het land. De natuur, de cultuur, de stranden, mensen en het leven is hier prachtig!

Bezienswaardigheden van Zuid-Afrika

Dat Zuid-Afrika zo populair is, heeft te maken met de bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Het land is gigantisch en in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen biedt Zuid-Afrika van alles wat. Het maakt niet uit wat je doel is, Zuid-Afrika weet altijd te verrassen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika op een rij gezet.

Wat is er te zien

Een van de dingen die ons opviel tijdens onze reis door Zuid-Afrika is dat het landschap zo divers is. Het ene moment spot je leeuwen in Krugerpark, het andere moment loop je door gekleurde wijken in Kaapstad.

Daarna loop je langs de ongerepte, verlaten kust van Coffee Bay om het volgende moment wereldklasse wijn te proeven in Stellenbosch of te duiken met witte haaien.

Het is een van de beste landen om een auto te huren en een van de roadtrips te rijden. De Garden Route is prachtig, maar wij vonden Route 62 veel mooier! En wat te denken van de vele safari’s in bijvoorbeeld Addo National Park of Hluhluwe? Alles is hier mogelijk.

Boek een ticket, huur een auto en je gaat de tijd van je leven tegemoet!

Kaapstad

Na Johannesburg is Kaapstad de grootste stad van Zuid-Afrika. Veel mensen die een korte vakantie boeken in Zuid-Afrika, kiezen ervoor in Kaapstad te verblijven. Ook mensen die een rondreis maken door het land, bezoeken deze stad doorgaans enkele dagen. Kaapstad is simpelweg absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Krugerpark

In Zuid-Afrika vind je vele prachtige nationale parken. Kruger National Park, ook wel Krugerpark, is het bekendste park van het land. Dit is hét paradepaardje van het land en iedereen die naar Zuid-Afrika reist heeft dit park op zijn of haar to-do lijstje staan. Wij zijn er geweest en we delen graag onze tips en ervaringen!

Tafelberg

Ben je in Kaapstad, dan kun je de Tafelberg niet missen. Deze iconische berg is hét herkenningspunt van de stad. Je kunt de berg van een afstand bewonderen, maar het is eigenlijk veel leuker om het indrukwekkende natuurverschijnsel van dichtbij te bekijken. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Drakensbergen

Drakensbergen, officieel uKhahlamba-Drakensberg Park, is een van de mooiste plekken die we ooit hebben gezien. Het is zonder twijfel een van de mooiste plekken in Zuid-Afrika en wat je reisplan ook is: we adviseren je om Drakensbergen in je reisroute op te nemen. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips over deze oogstrelende plek.

Panoramaroute

Zuid-Afrika staat bekend om de mooie road trips die je kunt maken. De meeste van deze road trips liggen vlak bij de kust. Denk aan de bekende Garden Route en de Route 62. Een van de mooiste routes in het noorden van Zuid-Afrika is de Panoramaroute. Dat ze dit de Panoramaroute noemen is niet verwonderlijk gezien het aantal panorama foto’s wat wij genomen hebben.

Coffee Bay

Coffee Bay is een van de mooiste plekken aan de Wild Coast van Zuid-Afrika. Het plaatsje wordt de laatste jaren steeds populairder, maar is vandaag de dag gelukkig nog redelijk ongerept. Wij vonden dit een van de meest relaxte plekken in Zuid-Afrika en delen graag onze tips.

Chapman’s Peak Drive

De Chapman’s Peak Drive is een van de mooiste routes in Zuid-Afrika. Het uitzicht onderweg is spectaculair! Het ligt op korte afstand van Kaapstad en is daarom een prima optie als je in één dag een mooie roadtrip wil maken. Wij hebben de route gereden en delen graag onze tips. De route Waar begin en […]

Sani Pass

In Zuid-Afrika kun je verschillende roadtrips maken. Een paar van de bekendste zijn de Panoramaroute, de Garden Route, Route 62 en de bekende Sani Pass. Dit is een van de mooiste bergpassen in Zuid-Afrika en een must-do als je in de buurt bent (Drakensbergen). Wij hebben de pass gereden en delen graag onze tips!

Route 62

Iedereen die naar Zuid-Afrika reist leest of hoort verhalen over de mooie road trips die je hier kunt maken. De bekendste zijn de Garden Route en de Panoramaroute. Route 62 is veel minder bekend in Zuid-Afrika. En dat is best gek, want het is een prachtige route en ligt ook nog eens dicht bij Kaapstad. Onze tips!

Garden Route

Zuid-Afrika staat bekend om de vele routes die je kunt rijden. De een nog mooier dan de ander. De een bekend, de ander onbekend. Het is hét land om met een huurauto te verkennen en een van de bekendste en mooiste routes die je kunt rijden is de Garden Route. Wij reden deze route en delen graag onze tips!

Addo Elephant Park

Het Nationaal Park Addo Elephant vind je dichtbij Port Elizabeth. Het is een van de twintig nationale parken die Zuid-Afrika heeft. Het park is erg populair en de voornaamste reden voor een bezoek aan dit park zijn zoals de naam al zegt: de olifanten. Als je een olifantenliefhebber bent en er graag een aantal van – redelijk – dichtbij wil bekijken ben je hier aan het juiste adres. Wij delen daarom graag onze tips.

Wilderness

Zuid-Afrika heeft zo’n 3.000 kilometer kust en dus zijn er gigantisch veel plekken waar je aan het strand kunt zitten. Een van de mooiste plekken aan de kust, volgens ons, is Wilderness. De naam zegt het eigenlijk al. De kust is hier indrukwekkend, ruig en nog ongerept. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Boulders Beach

Je kunt niet naar Kaapstad gaan zonder de pinguïns bij Boulders Beach te zien. Het is een bijzondere ervaring om deze kleine vrienden over het strand te zien huppelen. Niet in de eerste plaats omdat deze pinguïn, de Afrikaanse pinguïn, bijna uitgestorven was. Het ligt op een uurtje rijden van Kaapstad.

Kirstenbosch

Iedereen die naar Zuid-Afrika gaat en in Kaapstad komt heeft vast wel eens van Kirstenbosch gehoord. Kirstenbosch National Botanical Gardens, zoals het officieel heet, is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. En dat is niet gek, want het is er een oase van rust in vergelijking met Kaapstad.

Stellenbosch

Lekkere wijn vind je overal. Denk maar eens aan de wijntjes van Argentinië of Australië. Toch vind je in Zuid-Afrika een van de bekendste wijnregio’s ter wereld; Stellenbosch. Dit vormt het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De vele mooie wijngaarden, het sfeervolle stadje en de heerlijke wijnen maken dit een vast stop voor veel mensen die in Zuid-Afrika reizen.

Franschhoek

Lang voordat we naar Zuid-Afrika vertrokken waren er een aantal dingen waar we veel over lazen. Kaapstad natuurlijk, de Garden Route, Krugerpark en dus ook Franschhoek. Dit is een van de bekendste wijnregio’s ter wereld. Maar er is meer in Franschhoek dan alleen wijn. Wij geven je graag wat tips over deze stad.

Durban

Steden als Kaapstad en Johannesburg worden als eerst op het to-do lijstje gezet bij reizigers die naar Zuid-Afrika reizen. Durban werd altijd een beetje overschaduwd door deze twee grootmachten, maar daar komt de laatste jaren steeds meer verandering in. Durban wordt niet voor niets uitgeroepen als beste stad om te wonen in Zuid-Afrika. Alle reden om het te bezoeken!

Bloemfontein

Bloemfontein, door de locals ook wel Bloem genoemd, is een van de minder bezochte steden van Zuid-Afrika. Het ligt in het midden van het land, maar niet echt op de route van de meeste reizigers. Best gek want de stad heeft mooie architectuur, interessante musea en uiteraard vele prachtige bloemen. Bloemfontein wordt niet voor niets ‘The City of Roses’ genoemd!

Hluhluwe–iMfolozi Park

Hluhluwe Game Reserve, of Hluhluwe Mfolozi Park Wilderness Area zoals het ook wel heet, is een park in het oosten van Zuid-Afrika, dicht bij de grens van Swaziland. Het is een van de beste plekken in Zuid-Afrika op de Big 5 te spotten. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Johannesburg

Johannesburg, ook wel Jo’burg genoemd, is de grootste stad van Zuid-Afrika. Wij vinden het niet de leukste stad in Zuid-Afrika. Het blijft qua sfeer een beetje achter bij het bekendere Kaapstad. Betekent dat dat er niks te doen is? Zeker niet! Het is nog steeds een van de populairste steden van het land.

Kaap de goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Althans, dat wordt overal beweerd, maar eigenlijk is dat niet zo. Het meest zuidelijke punt is Cape Agulhas, aan de Garden Route van Zuid-Afrika op ruim 200 kilometer afstand. Bekijk hier onze tips!

Robbeneiland

Robbeneiland is een een van de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Het eiland, in de buurt van Kaapstad, werd al in 1638 gebruikt als gevangeniseiland en hield deze functie tot in het jaar 1996. Het gevangeniseiland is beroemd geworden omdat Nelson Mandela hier maar liefst achttien jaar lang gevangen heeft gezeten.

Mpumalanga

Mpumalanga is een provincie die aan de oostkust van Zuid-Afrika ligt. De naam van de provincie betekent ‘de plek waar de zon opkomt’. Toch is er meer te doen in de provincie dan enkel het wereldberoemde Krugerpark bezoeken. Op deze pagina lees je wat deze prachtige provincie nog meer te bieden heeft.

Pretoria

Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden (echt waar); Bloemfontein, Kaapstad en Pretoria. De laatste stad is de bestuurlijke hoofdstad van het land. Pretoria ligt praktisch naast Johannesburg en als je het ons vraagt kun je beter hier heen gaan dan naar Johannesburg. Pretoria is een gezellige, groene stad en een stuk rustige dan het nabijgelegen Johannesburg.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU