Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Chapman’s Peak Drive

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Chapman’s Peak Drive is een van de mooiste routes in Zuid-Afrika. Het uitzicht onderweg is spectaculair! Het ligt op korte afstand van Kaapstad en is daarom een prima optie als je in één dag een mooie roadtrip wil maken. Wij hebben de route gereden en delen graag onze tips.

Het rijden van de Chapman’s Peak Drive

Een local wees ons op de Chapman’s Peak Drive want wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. De meeste mensen rijden de Panoramaroute, de Garden Route of Route 62.

Stuk voor stuk indrukwekkende routes, maar Chapman’s Peak Drive is misschien nog wel mooier.

Deze route, tussen Hout Bau en Noordhoek staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Chappie, zoals het ook wel genoemd wordt is slechts 9 kilometer lang en heeft 114 bochten die allemaal een prachtig uitzicht onthullen.


Waar begint en eindigt de route

De Chapman’s Peak Drive is een korte route van 9 kilometer die begint bij Noordhoek Beach, op zo’n 40 minuten rijden van Kaapstad Centrum, en eindigt in Hout Bay. De hele route loopt over de M6 van Noordhoek Beach naar Hout Bay Beach.

  • Beginpunt: Noordhoek Beach
  • Eindpunt: Hout Bay (Beach)

Je doet er zo’n 35 minuten over als je nergens stopt. Wij raden echter aan om hier minimaal een halve dag voor uit te trekken want er is onderweg veel te zien. In totaal heb je 114 bochten onderweg en bij alle bochten heb je een mooi uitzicht.

Rij de route van Noordhoek Beach naar Hout Bay. Dan rij je op de rijbaan, het dichtst bij de kust. Als je de route andersom rijdt, rijd je tegen de bergkant.

Chapmans Peak Drive

Chapmans Peak Drive

De omgeving van deze route is schitterend

Hoe lang is de route

De hele route is in totaal maar 9 kilometer en dus makkelijk in een halve dag te doen. De route heeft 114 bochten en slinger rondom de Constantia Berg. Daarnaast kun je onderweg nog mooie wandelingen maken.

Als je wil beginnen en eindigen in het centrum van Kaapstad doe je hier een dag over.

Van het centrum van Kaapstad naar het beginpunt is ongeveer een half uur rijden, maar onderweg kom je onder andere langs Kirstenbosch, Muizenberg en Boulders Beach dus je kunt hier en daar nog even stoppen.

Tolweg

Hou er rekening mee dat de Chapman’s Peak Drive een tolweg is. Je zult, vlak voor Hout Bay, tol moeten betalen. Bij de meeste huurauto’s zit tegenwoordig een kastje ingebouwd die automatisch registreert waar en hoeveel je moet betalen. Dit wordt van je creditcard afgeschreven.

Als je niet zo’n kastje in je auto hebt, zorg er dan voor dat je een beetje cash hebt.

TIP ♥ – voor een overzicht met tolprijzen kun je op de website van Chapman’s kijken

Hout Bay

Chapmans Peak Drive

Ties op de Chapmans Peak Drive

Heb je een eigen auto nodig

Een eigen auto maakt het rijden van de Chapman’s Peak Drive wel een stuk makkelijker. Je hebt dan alle vrijheid om te stoppen waar je wil en kunt in je eigen tempo de route rijden.

Onze tips voor het huren van een auto in Zuid-Afrika delen we op deze pagina.

Taxi/uber

Je kunt ook een taxi of Uber inhuren om deze route te rijden. Dat is handig als je zelf geen auto ter beschikking hebt. Het is wel wat prijziger. Het huren van een taxi/Uber kun je het beste in Kaapstad doen. Super makkelijk en veilig.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU