Zuid-Afrika heeft zo’n 3.000 kilometer kust en dus zijn er gigantisch veel plekken waar je aan het strand kunt zitten. Een van de mooiste plekken aan de kust, volgens ons, is Wilderness. De naam zegt het eigenlijk al. De kust is hier indrukwekkend, ruig en nog ongerept. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Een paradijs in Zuid-Afrika

Eerlijk is eerlijk, wij hadden Wilderness niet op ons lijstje staan toen we Zuid-Afrika bezochten. Het is een plek waar veel mensen langs rijden op de bekende Garden Route, maar niet heel veel mensen blijven hier hangen. Ook wij zijn in eerste instantie doorgereden.

Veel is er ook niet te doen. Het is nauwelijks een dorp te noemen aan de N2. Toch heeft het een bepaalde uitstraling. Wij vonden het er heerlijk. Het is er niet zo druk, het ligt direct aan de kust en heeft een heel klein, knus centrum waar je lekker wat kunt eten of drinken.

Als je wil ontspannen tijdens je reis door Zuid-Afrika, of een goede plek zoekt om te overnachten tijdens de Garden Route, dan is Wilderness zeker een aanrader!

Wilderness
Accommodatie in de duinen
Wilderness
De kust van Wilderness

Wat is er te doen in Wilderness

Er is niet heel veel te doen hier. Het is een waar mini dorpje. Eigenlijk is het niet eens een dorp, maar een verzameling van huizen in de duinen en de achterliggende bergen. Toch is er genoeg om je een aantal dagen te vermaken.

#1 Relaxen op het strand

Wilderness staat bekend om de prachtige, ruige stranden. De stranden hier zijn ongerepte. Je vindt hier geen hippe strandbars, geen parasols of verkopers die je van alles proberen aan te smeren. Het is hier écht nog alleen het strand.

Je hoeft hier niet voor de ruimte te vechten want Wilderness biedt kilometers aan zandstranden. Het zijn geen witte stranden zoals je die in de Filipijnen vindt, maar het is alsnog een heerlijke plek om even neer te ploffen en te genieten van de zon.

Het strand is ook een uitstekend strand voor het spotten van dolfijnen en walvissen.

TIP ♥ – in de duinen vind je de mooiste accommodaties. Wij sliepen in Dolphin Dunes Guesthouse op een kamer met een prachtig uitzicht op de zee

Wilderness Zuid-Afrika
De kust van Wilderness
Wilderness
Strand van Wilderness

#2 Bewandel de verschillende wandelroutes in Wilderness National Park

Wilderness ligt bij het Wilderness National Park en in de buurt liggen verschillende wandelroutes die je kunt volgen. De bekendste zijn de Black Horse Trails en de Kingfisher Trail.

Black Horse Trails

Deze trail bevindt zich aan de voet van het Outeniqua-gebergte. Vernoemd naar een stukje Hollandse trots; de pikzwarte Friese paarden. Je loopt deze trail ook met paarden. Het is een leuke ervaring als je van paarden houdt.

TIP ♥ – er zijn ritten van 1,5 en 3 uur.

Kingfisher Trail

De Kingfisher Trail staat ook wel bekend als de Brownhooded of Pied Kingfisher Trail. Deze trail neemt je mee door het Wilderness Lakes-gebied, beheerd door SANParks. Het omvat vijf rivieren, vijf meren en een kustlijn van 18 km. Elk van de Kingfisher-wandelingen biedt een uitzicht op de natuur. Dit zijn de wandelingen

De trail is 4 tot 10 kilometer, afhankelijk van de route die je kiest. Je kunt kiezen uit de Pied Kingfisher (10km), de Giant Kingfisher (7km), Thde Brownhooded Kingfisher (5km) en de The Halfcollared Kingfisher (3,8km).

Outeniqua
Het Outeniqua gebergte op de achtergrond

#3 Ga naar Milkwood Village

Wilderness heeft niet echt een centrum, maar als je een centrum aan moet wijzen is dat Milkwood Village. Het is een klein plein achter de SPAR met de dorpswinkels, een aantal barretjes en restaurants.Ontdek verborgen kleine zijstraatjes.

Het bekendste is hier de avondmarkt. Tijdens deze markt vind je een verzameling van marktverkopers die hun handgemaakte producten verkopen. Vaak is er ook live muziek.

TIP ♥ – de markt is elke vrijdagavond tussen 16:00 en 21:00 uur.

#4 Ga naar het viewpoint

Als je een mooi uitzicht wil hebben over Wilderness en de gigantische duinen kun je het beste naar het viewpoint gaan. Het uitzichtpunt ligt aan de N2 die dwars door Wilderness heen loopt. Vlak voordat je door een bergpas rijdt heb je in een S-bocht een viewpoint genaamd Dolphin’s Point.

Vanaf Dolphin’s Point heb je een mooi uitzicht over de regio. Als je de andere kant op kijkt, vind je tevens de Kaaimans River Railway Bridge. Een oude spoorburg.

Dolphin’s Point
Ties bij Dolphin’s Point
Kaaimans River Railway Bridge
De bekende brug

#5 Rij de Garden Route

De Garden Route begint officieel in Port Elizabeth en eindigt in Hermanus, vlak voor Kaapstad. Je kunt de route echter beginnen en eindigen waar je wilt. Wilderness ligt precies in het midden van de Garden Route en is dus een mooie plek om te stoppen en te overnachten.

Wij hebben hier ook geslapen tijdens het rijden van de Garden Route. Je kunt vanaf hier namelijk niet alleen beide kanten van de Route starten. Je kunt hier ook beginnen aan Route 62 die officieel in Oudtshoorn begint, maar prima vanaf Wilderness te doen is.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips voor de Garden Route

Garden Route
Storms River op de Garden Route

Overnachten in Wilderness

In de duinen van Wilderness vind je veel accommodatie. Ook in het ‘dorpje’ zelf vind je een aantal hotels en guesthouses. Het maakt niet heel veel uit waar je overnacht. Wij sliepen in de duinen en gebruikte onze huurauto om elke avond naar Milkwood Village te rijden om wat te eten.

Als je geen huurauto hebt raden we aan om in de buurt van Mikwood Village te overnachten. Dit is het centrum van het dorpje en vanaf hier loop je binnen 5 minuten naar het strand. Wij sliepen zelf in Dolphin Dunes Guesthouse.

TIP ♥ – bekijk hier alle accommodatie

Wilderness vs. Mossel Bay

In de buurt van dit dorpje vind je Mossel Bay. Mossel Bay is een bekende stop op de Garden Route en voor veel mensen ook het eind van de route. Wij vonden Mossel Bay echter totaal niet interessant. Het is een stad waar niks gebeurd en qua sfeer niet veel beter is dan Wilderness.

Dus mocht je nog twijfelen tussen Mossel Bay en Wilderness zouden wij Wilderness adviseren. Het ligt op slechts 45 minuten rijden van elkaar.

Wilderness

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven