Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mpumalanga

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Mpumalanga is een provincie die aan de oostkust van Zuid-Afrika ligt. De naam van de provincie betekent ‘de plek waar de zon opkomt’. De meeste mensen die Mpumalanga bezoeken, doen dit omdat de provincie de toegangspoort van het beroemde Kruger Nationaal Park is. Toch is er meer te doen in de provincie dan enkel het wereldberoemde Krugerpark bezoeken. Op deze pagina lees je wat deze prachtige provincie nog meer te bieden heeft.

  • 3x indrukwekkende en leuke bezienswaardigheden in Mpumalanga
  • Overnachten in Mpumalanga
  • De beste reistijd voor Mpumalanga
  • Hoe kom je er?

3x indrukwekkende en leuke bezienswaardigheden in Mpumalanga

Mpumalanga heeft een prachtige natuur. Je komt er vele bergen tegen, maar ook indrukwekkende watervallen, prachtige meren, thermische bronnen en grote moerassen. Er leven vele verschillende (exotische) diersoorten in Mpumalanga. Als je van natuur houdt, is deze provincie absoluut een must om te bezoeken. Niet alleen voor het Krugerpark, maar ook voor de natuur om dit park heen.

Je zal je zeker niet vervelen tijdens je verblijf in Mpumalanga. In de provincie zijn namelijk diverse indrukwekkende en leuke bezienswaardigheden te bewonderen. De drie bekendste bezienswaardigheden beschrijven we in onderstaande alinea’s.

De Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon is een indrukwekkende kloof van 30 kilometer. Het is de op twee na grootste kloof van de wereld en zeker een must om te bezoeken tijdens jouw verblijf in Mpumalanga. Je kunt prachtige foto’s maken van de kloof en in de directe omgeving van de Blyde River Canyon kun je bovendien geweldige wandelingen maken. Echt een must-see voor natuurliefhebbers!

Mpumalanga

De Watervallenroute

De provincie Mpumalanga ligt vrij hoog. Ook regent het relatief veel in de regio. Omdat de provincie zo hoog ligt en er veel neerslag valt, zijn er door de jaren heen diverse spectaculaire watervallen ontstaan. Sterker nog, nergens in Zuid-Afrika vind je zo veel watervallen als in deze groene provincie. Volg je de Watervallenroute, dan kun je meerdere schitterende watervallen bewonderen. De route is ongeveer 100 kilometer lang.

Pilgrim’s Rest

Naast unieke natuurverschijnselen, vind je in de provincie ook diverse historische goudmijnstadjes. Het bekendste goudmijnstadje is Pilgrim’s Rest. Dit is tegenwoordig geen echte goudmijnstad meer, maar een levend museum. Bezoek je Pilgrim’s Rest, dan ga je even helemaal terug in de tijd. Je kunt er goed zien hoe de goudzoekers vroeger leefden.

TIP ♥ – vind je Pilgrim’s Rest te toeristisch? Ga dan naar Sabie of Dullstroom. Deze goudmijnstadjes zijn wat minder toeristisch en dus minder druk.

Ook een aanrader: Botshabelo Historical Village. In dit stadje kom je meer te weten over de cultuur van de amaNdebele. Dit is een van de bekendste traditionele stammen van Zuid-Afrika.

Mpumalanga

Overnachten in Mpumalanga

Mpumalanga is een grote provincie. Je vindt hier dan ook vele verschillende accommodaties. Denk hierbij aan luxe hotels, maar ook aan eenvoudige hostels en schattige lodges en cottages. Ook kun je in Mpumalanga goed kamperen. Doe dit wel altijd onder begeleiding en in een veilig gebied, want in de provincie wonen veel wilde dieren. Je kunt dus niet zomaar overal je tentje opzetten.

Mpumalanga

De beste reistijd voor Mpumalanga

Je kunt Mpumalanga het gehele jaar door bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het in de Zuid-Afrikaanse zomer, ofwel in de Nederlandse winter, erg warm kan worden in de provincie. Temperaturen van rond de 35 graden komen veel voor in deze periode. In de Zuid-Afrikaanse winter, ofwel in de Nederlandse zomer, is het wat koeler in de provincie. Ook is het in deze periode wat droger. Houd er wel rekening mee dat het in de Zuid-Afrikaanse winter kan vriezen, zeker in de hooglanden. In de lagere gebieden ligt de temperatuur tussen de 10 en 26 graden.

TIP ♥ – bepaal voor jezelf in welk klimaat je Mpumalanga wil bezoeken. Vind je hoge temperaturen niet erg? Ga dan in de Zuid-Afrikaanse zomer naar de provincie. Vind je lage temperaturen prettiger, dan ga je in de Zuid-Afrikaanse winter naar Mpumalanga.

Hoe kom je er?

Ben je al in Zuid-Afrika? Dan kun je het beste met een huurauto naar de provincie rijden. Vlieg je liever, dan boek je een binnenlandse vlucht naar Kruger International Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 20 kilometer buiten Nelspruit, de hoofdstad van de provincie.

Reis je vanuit Nederland naar Zuid-Afrika, dan vlieg je op een van de grote vliegvelden in het land. Vanuit hier kun je naar de provincie rijden met een huurauto. Ook kun je een binnenlandse vlucht boeken. De meeste mensen kiezen er echter voor naar de provincie te rijden. Zij maken een rondreis door Zuid-Afrika en vinden het niet erg wat langer onderweg te zijn in het prachtige land.

Locatie Mpumalanga

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU