Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Boulders Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Je kunt niet naar Kaapstad gaan zonder de pinguïns bij Boulders Beach te zien. Het is een bijzondere ervaring om deze kleine vrienden over het strand te zien huppelen. Niet in de eerste plaats omdat deze pinguïn, de Afrikaanse pinguïn, bijna uitgestorven was. Het ligt op een uurtje rijden van Kaapstad.

Chillen bij de pinguïns

Bij Boulders Beach kun je deze schattige dieren van nog geen 60 cm groot van dichtbij bekijken. Ze lopen vrij rond en kunnen gaan en staan waar ze willen. Het is een bijzondere ervaring! Bijzonder genoeg leven deze kleine diertjes midden in een woongebied.

De Afrikaanse pinguïns, die vroeger Jackass pinguïns werden genoemd, leven hier met duizenden tegelijk. Best bijzonder, want in 1982 waren het er nog maar 2! Door toename in (illegale) visserij zijn de Afrikaanse pinguïns bijna uitgestorven. Het is niet voor niets een bedreigde diersoort nu.

Tijd om ze te ontmoeten

Wij maken altijd vrij weinig plannen als we op reis zijn, maar een bezoek aan deze grappige dieren stond wel op onze planing. Je rijdt er zo heen vanuit Kaapstad en daarnaast ligt het op de route naar o.a. Cape Point. Hoewel het vrij toeristisch is, is het mooi om te zien dat de populatie van deze dieren toeneemt.

Boulders BeachTies in de buurt van Boulders Beach

Net terug van een frisse duik

Wat is er te zien

Pinguïns natuurlijk. Ze zitten hier werkelijk overal. Wij dachten dat ze alleen op en bij het strand zouden zitten, maar ze leven zelfs bijna in de achtertuin van de mensen die hier wonen. Wees niet verrast als je op je route naar Boulders Beach al een pinguïn in de struiken ziet zitten.

Hoewel de pinguïns de grootste attractie zijn, vonden wij het kleine strandje in de buurt ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast is het hier een stuk rustiger dan bij de pinguïn kolonie op Foxy Beach.

TIP ♥ – in 1956 waren er nog 150.000 Afrikaanse pinguïns, in 2009 waren dat er nog maar 26.000. Do kolonie bij Boulders Beach bestaat uit 2.100 pinguïns.

Handig om te weten

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je deze pinguïns gaat bezoeken. Wij hebben de belangrijkste tips op een rij gezet.

#1 Eigenlijk is het Foxy Beach

Het strand staat bekend al Boulders Beach, maar het deel waar de pinguïns zitten heet Foxy Beach. Dit ligt op zo’n 130 meter lopen van Boulders Beach. Als je bij Boulders Beach parkeert kun je via de Kleintuin Rd. (een houten wandelpad) naar Foxy Beach lopen.

#2 Je betaalt entree

Boulders Beach en Foxy Beach horen bij het Table Mountain National Park en om de pinguïns te kunnen bezoeken moet je entree betalen. Wij betaalde R152 p.p aan entree, maar dit kan veranderen,

TIP ♥ – check de entree prijzen hier.

Boulders BeachBoulders Beach

Boulders BeachFoxy Beach

#3 Het is bedreigde diersoort

De Afrikaanse pinguïn is een bedreigde diersoort. In het park lopen rangers om de dieren (en toeristen) te beschermen. Er mag in het hele park niet gerookt worden en ook alcohol is verboden. Uiteraard is het ten strengste verboden om de dieren te voeren of aan te raken.

#4 Je kunt met openbaar vervoer naar Simon’s Town

Boulders is niet aangesloten op bus- of treinlijnen, maar je kunt wel naar Simon’s Town op zo’n 2 kilometer van Boulders Beach. De makkelijkste manier om hier te komen is uiteraard met de auto. Het strand ligt op ongeveer een uur rijden van Kaapstad.

TIP ♥ – bekijk hier ons blog over een auto huren in Zuid-Afrika

#5 Er is weinig parkeerplek

Dit wisten wij ook niet, maar er is hier maar weinig parkeerruimte. Wij hadden geluk met een plekje, maar voor zo’n bekende bezienswaardigheid is de parkeergelegenheid gering dus kom op tijd of zorg er voor dat je een plekje vindt!

#6 Er zijn twee ingangen

Om hier te komen heb je de keuze uit twee ingangen. Er is er één bij Boulders Beach (zie eerste foto) en een bij beginpunt nabij Foxy Beach waar ook de houten boardwalk begint. De entree bij Boulders Beach, waar je ook de parkeerplek vindt, is het rustigst aangezien de tourbussen bij de andere ingang binnen komen.

Het kan vrij druk worden

Hoe kom je er

Vanaf het cenutrm van Kaapstad ben je binnen een uur hier. Het is een mooie route dus wellicht wil je onderweg nog ergens stoppen. Reken daarom op genoeg tijd. Parkeer nabij Boulders Beach Strandpad en loop over Kleintuin Rd. naar de pinguïns. Zie hieronder.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU