Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Zuid-Afrika is een van de populairste landen in Afrika om te bezoeken. Het land biedt veel meer dan mensen denken. Ook wij waren positief verrast en het land wordt nu steevast genoemd bij de mooiste landen die wij hebben gezien. Op deze pagina met reisinformatie voor Zuid-Afrika delen we onze tips voor reizen in Zuid-Afrika.

Backpacken in Zuid-Afrika

Bij backpacken denk je niet meteen aan Zuid-Afrika. Thailand, Mexico, Indonesië of Peru zijn populairdere landen als het gaat om backpacken. Toch kun je ook in Zuid-Afrika goed backpacken. Het prijsniveau ligt iets hoger, maar het kan wel!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het vervoer in Zuid-Afrika goed geregeld. Daarnaast reizen er meer jongeren dan je denkt. Dé manier om rond te reizen als je gaat backpacken in Zuid-Afrika is met de BazBus die je voor weinig geld overal brengt!

Kosten

Wat je precies per dag uitgeeft in Zuid-Afrika, is natuurlijk afhankelijk van jouw reis. Het is dan ook lastig een dagbudget te geven voor jouw reis in Zuid-Afrika. Niet alleen omdat iedereen een ander uitgave patroon heeft, ook omdat de een met een huurauto reist en de ander niet.

Wij spendeerde €56 p.p. per dag (incl. huurauto)

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Zuid-Afrika

TafelbergTies op de Tafelberg 

Beste reistijd Zuid-Afrika

Wat de beste reistijd voor Zuid-Afrika is, hangt in feite af van jouw vakantieplanning. Zuid-Afrika kent eigenlijk twee seizoenen. De zomer en de winter. Die twee seizoenen zijn precies het tegenovergestelde als die in Nederland.

De zomer loop van december tot en met maart en de winter grofweg van juni tot en met september.

November tot en met maart vormen het hoogseizoen. Je hebt de minste regen en aangename temperaturen, maar het is ook de drukste periode van het jaar.

De maanden mei tot en met september vormen het droge seizoen waardoor het de beste tijd is om wilde dieren te spotten, aangezien er minder begroeiing is en minder water. Hou wel rekening met meer regen in Kaapstad en omgeving. Tevens een goedkope tijd om te reizen.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Zuid-Afrika.

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

Budget Zuid-Afrika

In vergelijking met Nederland is Zuid-Afrika een goedkoop land., Wel is het land duurder dan de meeste andere Afrikaanse landen, aangezien dit een van de populairste landen in Afrika is.

Wij spendeerde €56 p.p. per dag (incl. huurauto)

Wij zijn geen low-budget backpackers, maar ook geen luxe reizigers. Wij schommelen er een beetje tussenin. Je kunt dus zeker goedkoper reizen als je een echte low-budget backpacker bent, maar zeker ook duurder als je meer betaalde tours doet en in luxere accommodatie slaapt.

Huurauto

Er zit een groot verschil in reizen met of zonder huurauto. Een huurauto tikt natuurlijk aardig aan bij je kosten, maar geeft je wel een hoop vrijheid. Omgerekend betaalde wij zo’n €15 per dag voor onze auto en dat kan ik iedereen aanrader!

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Zuid-Afrika

Auto huren in Zuid-AfrikaOnze huurauto in Drakensbergen

Visum Zuid-Afrika

Alle Nederlanders en Belgen krijgen een 90-dagen visum zodra ze in Zuid-Afrika aankomen. Je hebt dus geen visum nodig, je direct een Visa-on-Arrival. Eigenlijk is het visum niet meer dan een stempel in je paspoort.

Met dit visum mag je maximaal 90 dagen in Zuid-Afrika verblijven. Je kunt dit visum nog één keer verlengen met 90 dagen.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Zuid-Afrika

Vervoer Zuid-Afrika

Hoewel er behoorlijk wat bussen rijden en binnenlandse vluchten populair is, is het huren van een auto de beste manier om in Zuid-Afrika te reizen. Je hebt wel bussen rijden, maar die rijden vooral in en tussen steden en ze rijden zelden op tijd.

BazBus

Als je niet het geld hebt om een auto te huren ga dan voor de BazBus. Deze rijdt langs alle grote plekken in Zuid-Afrika en hebben hop-on-hop-of passen. Je hebt passen van 7 dagen, 14 dagen en 21 dagen. In die tijd kun je overal en zo vaak als je wil in en uit stappen.

Vaak rijden ze langs verschillende hotels om mensen op te pikken of af te gooien.

Een auto huren

Een auto huren is de beste optie om Zuid-Afrika te ontdekken. Het is een gigantisch land en bussen rijden niet overal heen. Wij konden op eigen houtje overal heen rijden. Plekken als Drakensbergen of Coffee Bay zijn met het openbaar vervoer slecht te bereiken.

Wij hebben zelf met een huurauto in Zuid-Afrika gereden en hebben het hele proces om een auto te huren van A tot Z doorlopen. Bekijk hier onze tips.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

1 reactie

  1. Vandevyvere Gerda

    Hallo , dank je voor deze prachtige en interessante informatie .Ik ben een alleenstaande vrouw en zou graag reizen in Zuid Afrika .Ik zou graag naar de Drakenbergen gaan . Misschien heb je nog wat meer informatie voor mij .Een hotel wanneer je in Johannesburg arriveert . Ik kan wel auto rijden maar om dit om te schakelen naar de andere kant ben ik wel niet op mijn gemak dus de BAZ bus misschien dan .Ik reis ook niet zo graag met die super luxe tours en vind backpacken leuker .Ik heb ook interesse in vrijwilligerswerk bij de Wildlife . Groetjes Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU