Leukste wijken in Kaapstad

Kaapstad is een gigantische stad veel ontzettend veel wijken en straten. Het kan nogal verwarrend zijn om te bepalen waar je nu het beste kunt overnachten. Zeker gezien de afstanden tussen bepaalde wijken. Ook wij moesten even zoeken toen we de eerste keer in Kaapstad waren. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de leukste wijken om te overnachten in Kaapstad.

Leukste wijken om te overnachten in Kaapstad

Als je in Kaapstad aan komt merk je meteen wat een gigantische stad dit is. Een van de lastigste dingen is welke wijk je moet kiezen als basis. Er is namelijk nogal wat keuze en je wil wel graag in een gezellige buurt overnachten in Kaapstad.

Oranje = wijken
Blauw = straten

#1 De wijk Gardens

We beginnen meteen met de wijk waar wij sliepen. De wijk Gardens is een van de beste plekken om te overnachten in Kaapstad. Althans, dat vinden wij. Deze wijk ligt aan de voet van de Tafelberg en je bent vanaf deze wijk binnen een paar minuten bij de bekende berg van Zuid-Afrika.

Gardens bruist van activiteit. Het is bovendien de wijk waar je de bekende Kloof Street vindt, waar veel restaurants, pubs, winkels en winkelcentra zitten. Het is een fijne kennismaking met Kaapstad. Dit was tevens een van de weinige plekken waar we gewoon rond konden lopen ’s avonds.

Kloof Street

Kloof Street, in de wijk Gardens, is misschien wel de bekendste straat van Kaapstad. Het is een hele lange straat die begint waar Long Street eindigt. De straat wordt geflankeerd door restaurants, leuke bars, gezellige winkels, kunstgalerijen en nog veel meer! Het is er ook altijd gezellig druk.

TIP ♥ – als je lekker wil eten ga dan naar The Black Sheep restaurant aan het einde van Kloof Street!

Long Street

Officieel valt dit buiten de grenzen van Gardens, maar we zetten het er toch op. Het is een van de leukste wijken van de stad en bovendien een goede plek om te overnachten in Kaapstad. De straat grenst aan Kloof Street dus eigenlijk is dit een lange straat.

Leuk feitje, dit is de oudste straat van Kaapstad! Het is bovendien de straat met de meeste backpackers opties, bars, nachtclubs en kledingwinkels. Het is ook de meest luidruchtige straat van de stad.

Bree Street

Bree Street ligt vlak bij Long Street en Kloof Street, maar officieel ook buiten Gardens. Het is een hippe straat met veel funky bars en restaurants met bijzondere gerechten. Het is de plek voor foodie (en drank) liefhebbers in Kaapstad.

Loop Straat

Ook Loop Street ligt officieel niet in Gardens, maar wel in de buurt. De straat loopt parallel aan Long Street. De laatste jaren is hier veel veranderd en is de straat onder handen genomen om meer publiek te trekken met restaurants, bars en veel kunstgalerijen.

TIP ♥ – wij sliepen zelf in Cape Breaks. Een super mooie appartement, goedkoper dan de meeste ho(s)tels , 24/7 bewaking, op 800 meter van Kloof Street en private parking

Check hier alle accommodatie in Gardens

Kaart van Kaapstad
Plannen maken
bar in Gardens, Zuid-Afrika
Een van de honderden barretjes in Gardens

#2 De wijk Woodstock

Woodstock ligt eigenlijk een beetje buiten het centrum, maar de laatste jaren begint deze wijk tot de leukste wijken van Kaapstad te horen. Het is bovendien een goede plek om te overnachten in Kaapstad. Het staat bekend als een van de hipste buurten in Kaapstad.

Het is dé plek voor workshops, kunstgalerieën, co-working spaces, restaurants en brouwerijen. Je vindt hier ook de Old Biscuit Mill dat op zaterdag de plek is voor de populaire Neighborhoods Market.

Albert Road

De straat van Woodstock is Albert Road. Niet verrassend is dit ook waar je The Old Biscuit Mill vindt. Tevens vind je hier de Woodstock Exchange en de Woodstock Brewery. Nadeel van deze wijk (en straat) is dat het ver van het centrum ligt.

Bekijk hier alle accommodatie in Woodstock

#3 De wijk Bo-Kaap

Bo-Kaap ligt aan de voet van Signal Hill en is een van de bekendste wijken van Kaapstad. Het staat bekend vanwege de fotogenieke, gekleurde huisjes. Het is een hippe Instagram plek. De geschiedenis van deze wijk gaat ruim 350 jaar terug.

Hoewel het een bekende wijk is, is het geen wijk om te overnachten in Kaapstad. Wij vonden het leuk, zeker de gekleurde huisjes en de geschiedenis achter de wijk. Maar twee uur in Bo-Kaap is meer dan genoeg om het te zien.

Er zijn leukere plekken om te overnachten.

Bekijk hier alle accommodatie in Bo-Kaap

Bo-Kaap
De gekleurde huizen van Bo-Kaap

Bo-Kaap

#4 De wijk V&A Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront, zoals het eigenlijk heet, behoort tot de bekendste wijken in Kaapstad. Het is een plek aan het water met een groot winkelcentra (Victoria Wharf) en heel veel vermaak. Het is een van de meest bezochte attracties van Kaapstad.

Het nabijgelegen Watershed en V&A Food Market zijn een feest voor mensen die van street food, lokale producten en mode houden. Er zijn hier ook altijd veel liveshows en workshops.

Het is een leuke plek waar je heerlijk kunt eten en goed kunt shoppen, maar naar onze mening niet de leukste plek om te overnachten in Kaapstad.

Bekijk hier alle accommodatie in Waterfront

 

Waterfront in Kaapstad
V&A Waterfront

#5 De wijk Camps Bay

Als je aan het strand wil overnachten is Camps Bay de beste optie. Het is de bekendste buitenwijk van Kaapstad gezegend met mooie stranden en hele duren huizen met uitzicht op zee. Het is voor veel reizigers niet de eerste keuze om te overnachten in Kaapstad.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat het aan de ‘andere’ kant van de Tafelberg ligt. Het duurt ook even om van Camps Bay naar bijvoorbeeld Gardens te reizen.

Een van de bekendste plekken hier is Beach Road met een mix van restaurants, winkels, hotels en bars aan het strand die tot ’s nachts open zijn. Verder heb je hier nog Maiden’s Cove, Glen Beach en Clifton waar je een mooi uitzicht hebt over de Twelve Apostles Range.

Bekijk hier alle accommodatie in Camps Bay

Overnachten in Kaapstad
Camps Bay

Andere opties

Kaapstad is gigantisch en dit zijn ook niet de enige opties om te overnachten in Kaapstad. Er zijn nog veel meer leuke wijken in Kaapstad en rondom de stad. Het nadeel van deze wijken is dat het niet echt in de buurt ligt waardoor je altijd een Uber of taxi moet nemen.

TIP ♥ – check hier ons blog over een auto huren in Zuid-Afrika

Daarnaast is het ook niet 10 minuten rijden, maar vaak 30 minuten of meer om in het centrum te komen. Dat is niet erg als je voor langere tijd in Kaapstad bent, maar als je hier maar voor een paar dagen bent kun je beter dichter bij het centrum overnachten.

Dit zijn de andere opties;

  • Hout Bay
  • Muizenberg
  • Kalk Bay
  • Blouberg Strand

    Meer lezen over Leukste wijken in Kaapstad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven