Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kirstenbosch

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Iedereen die naar Zuid-Afrika gaat en in Kaapstad komt heeft vast wel eens van Kirstenbosch gehoord. Kirstenbosch National Botanical Gardens, zoals het officieel heet, is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. En dat is niet gek, want het is er een oase van rust in vergelijking met Kaapstad.

Onze ervaring in Kirstenbosch

Uiteraard stond bij ons bezoek aan Kaapstad ook de botanische tuin Kirstenbosch op het to-do lijstje. De tuin ligt in een indrukwekkende omgeving tegen de hellingen van de Tafelberg. De tuin is opgericht om de Zuid-Afrika flora en fauna te promoten, maar wij vonden de rust, de uitzichten en geluiden van de natuurlijk mooier.

Entree is R70 p.p.

De tuin herbergt meer dan 7.000 van de 22.000 plantensoorten in Zuid-Afrika, waaronder de beroemde fynbos van de Cape Floral Kingdom. Het is een heerlijke plek om even te ontspannen van de drukte van Kaapstad.

Neem een kleedje mee, wat drinken en je hebt alle ingrediënten voor een relaxt dagje!

Kirstenbosch

De tuinen van Kirstenbosch

Kirstenbosch

Het uitzicht

Wat is er te doen in Kirstenbosch

Kirstenbosch lijkt in eerste instantie misschien op een grote tuin, maar het is meer dan dat. Er is het hele jaar door veel te zien en te doen. Van concerten en filmvoorstellingen in de open lucht tot picknicks of wandelingen.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Genieten van de natuur

De belangrijkste reden dat mensen hier komen is vanwege de natuur. Je vindt hier zo’n 7.000 plantensoorten die in Zuid-Afrika voorkomen. Daarnaast staan er eeuwenoude bomen en prachtige bloemen, waaronder de protea, de nationale bloem.

Op de meeste plekken in de tuin zijn er uitzichten op de torenhoge Tafelberg, maar het is deze weergave van wat velen Teddy Bear Mountain noemen, dat de verbeelding spreekt van de meeste bezoekers van Kirstenbosch die voor het eerst te zien zijn.

TIP ♥ – je kunt in Kirstenbosch ook de MyGuide electronic gizmo huren. Daarmee leer je alles over de planten en de tuin en het kost maar R40

Kirstenbosch

Je kunt hier heerlijk ontspannen

#2 Concert bijwonen

Er is een natuurlijk amfitheater in Kirstenbosch, zoals ze dat zo mooi noemen. Tijdens de zomermaanden komt deze plek tot leven met wekelijkse concerten tijdens zonsondergang. Vaak is dit op zondag, soms is er een mid-weeks-evenement voor grotere internationale acts.

Het is een super plek om een concert bij te wonen in een natuurlijke omgeving, uitzicht op de Tafelberg en alleen maar gezelligheid! Acts variëren van lokale bands tot bekendere artiesten.

TIP ♥ – je kunt hier checken wanneer er concerten zijn

podium in Kirstenbosch

Het podium waar vaak concerten worden gegeven

#3 Wandel over de Tree Canopy Walkway

De Centenary Tree Canopy Walkway, ook wel de Boomslang is een gebogen stalen en houten brug die boven de boven en struiken van Kirstenbosch uit steekt. Hierdoor heb je een mooi uitzicht over de tuin.

De brug kun je vrij makkelijk over lopen, het is maar 130 meter lang. Het lijkt een beetje op de Canopy Walk in Taman Negara in Maleisië. Het is een mooie plek om van het uitzicht in Kirstenbosch te genieten.

TIP ♥ – je betaald geen entree voor de brug. Dit zit bij de entree van Kirstenbosch inbegrepen

Tree Canopy Walkway in Kirstenbosch

De Tree Canopy Walkway

#4 Bekijk Zuid-Afrika’s national flower

De protea is de nationale bloem van Zuid-Afrika. Kirstenbosch is de beste plek om deze nationale bloem te bekijken. Alle verschillende soorten protea die deel uitmaken van de Cape Flora, of fynbos, vind je in deze tuin.

protea Zuid-Afrika

De protea

 

Hoe kom je er?

De tuinen liggen zo’n 15 kilometer buiten het stadscentrum en dat is helaas net te ver om te lopen. De makkelijkste manier om hier te komen is dan ook met de auto of de bus.

Met de auto

De makkelijkste manier om hier te komen is met een eigen huurauto. Zonder files is het zo’n 15 tot 20 minuten rijden. Het ligt daarnaast op de route naar Boulders Beach dus dat kun je met een eigen auto mooi combineren.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips voor het huren van een auto in Zuid-Afrika

Met de bus

Je kunt ook met de bus. Zowel de City Sightseeing-bussen als de Golden Arrow-bussen stoppen in Kirstenbosch. De Hop On Hop Off Bus stopt 15 keer per dag(!) in de tuin in de zomer (september – april) en 12 keer per dag in de winter (mei – half september), 7 dagen per week.

Kirstenbosch

Relaxing

Locatie

 

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU