Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mount Popa

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 april, 2022

Eén van de meest heilige plekken in Myanmar is de bekende Mount Popa. Het is de populairste dagtrip vanuit Bagan. De officiële naam van Mount Popa is Popa Taung Kalat, een vulkaan die 1.518 meter boven de zeespiegel uittorent met boven op de top een Boeddhistische tempel die je kan bereiken na het beklimmen van 777 treden.

Wat is Mount Popa?

Mount Popa is een bekend pelgrimsoord voor de locals die de ‘nats’ vereren. Een ‘nat’ is een geest en er zijn 37 nats variërend in een geest voor water, bomen, gezondheid etc. De top van de berg, en de tempel op de top, zijn te bereiken door 777 treden te beklimmen.

Deze klim is al pittig maar wordt nog lastiger door de apen onderweg en de locals die vragen om geld voor het verjagen van de apen.

Mount Popa

Mount Popa beklimmen

Deze berg is een vulkaan die 250.000 jaar geleden voor het laatst uitbarstte, hoewel daar nog wat onduidelijkheid over is. Het is aan te raden om een gids in te huren die je meer kan vertellen over de geschiedenis en de omgeving.

Een gids legt je alles uit over Mount Popa en de spirituele waarde van de berg.

Veel locals raden je aan om geen zwart of rood te dragen tijdens het beklimmen van de berg evenals dat je niet mag schelden of roddelen. Ook het meebrengen van vlees wordt afgeraden. Dit alles om de nats gunstig te stemmen.

Degene die zich er niet aan houden worden volgens de locals overspoeld door ongeluk door de nats.

TIP ♥ – zonder gids is er weinig lol aan! Veel mensen komen gedesillusioneerd terug van Mount Popa omdat ze het uitzicht tegen vonden vallen. Een gids kan je de juiste plekken laten zien.

Mount Popa

Hoe kom je er?

Bij iedereen die deze berg bezoekt komt vanuit Bagan. Je kunt deze heilige berg binnen een halve dag bezoeken. Vanuit Bagan kun je een taxi of een prive pick-up truck nemen. Dit kost je ongeveer 30.000 kyat. Dat is ongeveer €19, best prijzig dus.

TIP ♥ – het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Kyauk Padaung, maar weinig mensen komen hier met de trein.

Locatie Mount Popa

Meer lezen over Myanmar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU