Reizen Myanmar

Reizen in Myanmar is net als het land zelf; anders dan elke andere plek die je ooit gezien hebt. Reizen Myanmar brengt je in een totaal andere wereld; een land waar mannen rokken dragen (de longyi), waar vrouwen witte make-up dragen (thanakha) en oude tradities nog steeds stand houden.

Je komt in een land terecht waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend! Tijdens het reizen in Myanmar ervaar je surrealistische landschappen. In Bagan vindt je al meer dan 4.000 stoepa’s en bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken.

Bekijk onze tips voor het boeken van indrukwekkende reizen Myanmar.

Vakantie Myanmar

Myanmar is jarenlang afgesloten geweest voor toeristen. Dat maakt het reizen in Myanmar een unieke ervaring. Het land is één van de meest authentieke landen in Azië en de bewoners zijn ontzettend geïnteresseerd in buitenlanders.

Er zijn veel vakantie Myanmar online te boeken. Het zal niemand verbazen dat je in Myanmar veel culturele vakanties en rondreizen hebt. Toch kan je ook strandvakanties boeken, stedentrips of een actieve reis in de zin van trekkings lopen.

Voor dat je boekt is het goed om eerst uit te zoeken wat je precies zoekt voor je reis door Myanmar. Het vergelijken van verschillende reis aanbieders is daarnaast goed om prijs en aanbod te vergelijken.

Om je sneller naar de beste aanbieders voor een vakantie in Myanmar te wijzen hebben we onderin deze pagina een overzicht gemaakt met de beste reis aanbieders.

Rondreizen Myanmar

In vergelijking met de 16 miljoen toeristen die Thailand jaarlijks trekt staat het toerisme in Myanmar nog in kinderschoenen. He wordt wel steeds populairder. Myanmar heeft zo veel schitterende highlights dat een rondreis Myanmar een onvergetelijke ervaring is.

De drukte in Yangon of de magische tempels in Bagan. Het zijn slechts een paar voorbeelden van highlights die je bezoekt tijdens je rondreis Myanmar. Bedenk wel dat het reizen in Myanmar niet zo makkelijk is als bijvoorbeeld Cambodja.

Mensen spreken geen Engels, vervoer is slecht geregeld en hotels of hostels liggen zeker niet overal. Myanmar is geen land om zonder enige voorbereiding te reizen.

Rondreis Myanmar Bagan Bagan

Vakantie in Myanmar

Myanmar is een tamelijk onbekend vakantieland. Als je op zoek bent naar luieren aan het strand in een land waar iedereen begrijpt wat je wil hoef je niet naar Myanmar te komen. Op veel plekken ga je bijna letterlijk terug de tijd in.

Het land is lang afgesloten voor de buitenwereld en dus komt het toerisme net op gang. Als je dit authentieke land wil bezoeken en backpacken of rondreizen niet jouw ding is kan een vakantie Myanmar een goed alternatief zijn.

Een georganiseerde vakantie lijkt op een rondreis. Het verschil is dat je met een vakantie een rustiger tempo hanteert en langer op een plek blijft. Reizen Myanmar wordt steeds populairder en ook een vakantie is daarom zo geboekt.

Er zijn vele reiswebsites waar je een vakantie Myanmar kan boeken. Het voordeel van online boeken is dat je vaak goedkoper uit bent dan in het reisbureau!
reizen MyanmarBagan is een plek die je een keer gezien moet hebben

Duurzaam reizen Myanmar

Myanmar is een totaal andere wereld dan de rest van Zuid-Oost Azië. Het land is pas een paar jaar toegankelijk voor toeristen. Hierdoor is Myanmar nog écht Myanmar. Westerse winkelketens vind je hier niet. Mensen leven nog volgens eeuwenoude tradities, mannen dragen de longi’s (een rok) en vrouwen dragen witte make-up tegen de zon (thanaka).

Het land is nog niet gewend aan hordes toeristen en het zou fijn zijn als dat zo zou blijven. Het toerisme groeit echter steeds sneller in Myanmar en helaas gaat veel geld naar de overheid i.p.v. de locals.

Toerisme heeft een negatieve invloed op natuur, cultuur en tradities. Als jij als reiziger je steentje bij wil dragen aan het behoud van de unieke natuur, cultuur en tradities is een duurzame reis iets voor jou.

2 gedachten over “Reizen Myanmar”

 1. Hans van der Baan

  Waarom bieden jullie nog reizen aan naar Myanmar?? Zet een grote banner op jullie site waarom jullie reizen op dit moment stoppen!

  1. Hi Hans,

   wij bieden geen reizen aan, wij informeren alleen over reisaanbieders. Ik snap je punt gezien de situatie in Myanmar op dit moment, maar helaas is Myanmar niet het enige land. Zullen we reizen naar China ook stoppen gezien de genocide van Oeigoeren? Of reizen naar Indonesië gezien de onderdrukking van homoseksuelen? De Filipijnen waar een heksenjacht plaatsvindt op drugsverslaafden. Of zelfs de Verenigde Staten waar migranten als ratten in kooien worden geplaatst?

   Ik hoop van harte dat de situatie in Myanmar heel snel verbeterd, maar wij zijn geen politieke organisatie.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven