Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Ngwe Saung Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 april, 2022

Ngwe Saung is een mooi en rustig strand dicht bij het bekendere Chaung Tha. Het 15 kilometer lange strand is minder ver ontwikkeld dan Chaung Tha. Het witte zandstrand en heldere water maken het ook nog eens een stuk mooier! Doordat het nog niet zo ontwikkeld is, is het strand van Ngwe Saung is laid-back en een échte get-away van de steden.

Onze ervaring in Ngwe Saung

Ngwe Saung ligt op zo’n zes uur rijden ten westen van Yangon en zo’n 2,5 uur rijden van Patein. Het ligt onder Chaung Tha wat een iets bekender strand is. Als je op zoek bent naar boulevards met uitmuntende restaurants en bars hoef je niet naar Ngwe Saung  te komen. Hoewel de ontwikkelingen snel gaan is het vooral de rust en de laid-back sfeer die regeert.

Neem genoeg cash mee want toen wij er waren was er geen ATM!

Ngwe Saung is niet groot. Je hebt er één ‘grote weg waar de meeste hotels en restaurants zitten. Veel is er verder niet te doen op het strand na natuurlijk. Het stadje biedt een handvol restaurants, bars vindt je hier niet.

Ngwe Saung

Het strand

Wat is er te doen in Ngwe Saung

Het is een klein plaatsje dus heel veel is er niet te doen. Als je het strandhangen en eten zat bent zijn er gelukkig wel een aantal dingen die je kunt ondernemen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

#1 Verken het strand

Het dorpje mag dat niet zo groot zijn, het strand is hier spectaculair! Het wint geen schoonheidsprijs. Niet dat het een lelijk strand, zeker niet, maar er zijn mooiere stranden in Azië. Je kunt hier redelijk duiken.

Maar het grootste voordeel is de grote van het strand. Het is namelijk enorm! Het belangrijkste witte zandstrand van Ngwe Saung strekt zich vele kilometers uit. Het lijkt echt eindeloos!

#2 Huur een fiets

Als je het lopen en zwemmen zat bent kun je ook een fiets huren. Dit is een leuke manier om de omgeving van de stad en het strand te ontdekken. Er zijn genoeg plekken waar je heen kunt fietsen. Je kunt zelfs over het strand fietsen, hoewel dit redelijk zwaar is.

TIP ♥ – een fiets huren kost ongeveer $5 per dag.

#3 Loop naar Lovers Island

Een beetje ten noorden van de Ngwe Saung Yacht Club loopt, zie je in de verte een klein eiland. Dit heet Lovers Island en je kunt er alleen komen als  het eb is. Dan opent zich een zandbank waarover je naar het eiland kunt lopen.

Als je op de zandbank loopt zie je een kleine tempel aan je rechterhand en een klein zeemeerminsbeeld aan de linkerkant.

Ngwe Saung

Zonsondergang

Reistips voor Ngwe Saung

Dit is niet zo’n hele grote plek dus je kunt hier niet zo maar aankomen en verwachten dat je alles gelijk regelt. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je hier naar toe komt. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Pinnen/geld

In Ngwe Saung heb je twee ATM’s, maar toen wij er waren werkte er één niet. We hebben van andere reizigers gehoord dat er dagen zijn dat ze beide niet werken. Neem dus genoeg cash mee zodat je niet in de problemen komt als de pinautomaten niet werken.

Veel hotels en resorts accepteren wel creditcards maar rekenen hier wel 3 tot 5% transaction fee over.

Hou er rekening mee dat accommodatie vrij prijzig is hier. Wij betaalde voor een budget huisje aan het strand al $50. Na één nacht zijn we naar een iets luxer huisje gegaan. Dit kostte al meer dan $60 per nacht.

Wel of niet reserveren

In het hoogseizoen kan het hier vrij druk zijn. Het is een populaire weekendtrip voor veel locals uit Yangon en omstreken. Dat betekent dat veel accommodatie snel volgeboekt is, zeker de budget opties. Wees er daarom snel bij en reserveer je plekje.

Eten en drinken

Het dorp Ngwe Saung heeft niet veel opties qua eten. Als je van vis houdt zit je goed. Er is genoeg keuze uit fantastische visgerechten, waaronder diverse soorten vis, kreeft, garnalen en krab. Daarnaast is het veel curry.

Een bezoek aan het Ume Cafe is zeker een aanrader voor reizigers die geïnteresseerd zijn in iets met keuze uit Aziatisch en Japans eten en avond entertainment van een vuurdanshow. Het ligt dicht bij de Silver View en Yanomar Oo resorts.

Ngwe Saung

Hoe kom je er?

De lokale bus is het meest praktisch. De bussen vertrekken vanuit Yangon. Je moet bij het busstation Hlaing Thar Yar zijn. De bus vertrekt om 6:30 uur. 7:30 uur en om 21:00 uur. De bus doet er ongeveer 8 uur over en kost tussen de $15 en $20 per persoon.

Bij aankomst in het dorp Ngwe Saung zijn er tal van brommers die kunnen helpen om je reis naar het hotel te voltooien. Daarvoor betaal je ongeveer $1 tot $ 2.

De bussen naar Ngwe Saung rijden minder frequent vanaf juni tot oktober wanneer het regenseizoen er aan komt. Alternatieve reisopties zijn een minibus of auto (met chauffeur). Dat kost ongeveer $285, afhankelijk van het aantal passagiers.

Accommodatie Ngwe Saung

Over het algemeen vindt je de duurdere resorts richting het noorden van het stadje. De backpackers opties, als die er al zijn, vind je meer richting het zuiden. Wij betaalde voor een budget huisje aan het strand al zo’n $50 per nacht.

Er zijn goedkopere opties maar hier slaap je niet aan het strand.

TIP ♥ – bij Booking.com vind je veel accommodatie

Ngwe Saung

Locatie Ngwe Saung

Meer lezen over Myanmar?

0 comments

  1. Imke

    Wat was de naam van de accommodatie met het huisje op het strand?

  2. Bosschaert julien

    Kan ik mijn persoonlijke motor vanuit Thailand Myanmar binnen rijden ? Heb die vraag al dikwijls gesteld maar nog altijd geen antwoord zelfs op ambassade in Brussel België, visum heb ik al
    Thx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU