Ballonvlucht Bagan

Altijd al een ballonvlucht willen maken? Overweeg dan de ballonvlucht Bagan in Myanmar. De ballonvlucht hier behoort tot de 3 beste locaties ter wereld. En daar is niks aan gelogen. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat die een unieke en onvergetelijke ervaring is!

Bagan, door Marco Polo ooit omschreven als de ‘Vergulde Stad’, herbergde in de hoogtij dagen meer dan 13.000 tempels. Vandaag de dag zweef je boven zo’n 2.200 tempels en meer dan 2.000 ruïnes, een magische ervaring!

Onze ervaring

3 januari staat al een aantal jaar omcirkeld in onze ‘Magical Moments Agenda’ want wat een ervaring was deze ballonvlucht Myanmar. Het was elke Euro meer dan waard! En dat zijn er nogal wat. Een poging om de ballon vlucht te omschrijven is zinloos.

Het was de eerste ballon vlucht voor ons, dus een vergelijkend warenonderzoek hebben we niet kunnen doen, maar we snappen heel goed dat dit één van de mooiste plekken ter wereld is voor zo’n vlucht. Het is zo indrukwekkend om in totale rust – het enige wat je hoort is de vlam bij de ballon – over de tempels en ruïnes te zweven terwijl de zon op komt. Een magisch moment!

https://www.youtube.com/watch?v=fIf-vO55S1Y

Wat kost een ballonvlucht Bagan?

De prijs die je betaalt voor een ballonvlucht over Bagan ligt aan de organisatie waar je boekt. Je bent met zo’n ballonvlucht niet gebonden aan een hoog- of laagseizoen aangezien ze alleen vliegen tussen oktober en april. Buiten die maanden wordt er niet gevlogen.

De prijzen

De prijzen verschillen per aanbieder. De bekendste aanbieders zijn Bagan Balloon, Oriental Ballooning en Balloons over Bagan.

  • Reis-Expert  vanaf €361,- p.p.
  • Bagan Balloon  vanaf US$385 p.p.
  • Oriental Ballooning  vanaf US$380 p.p.
  • Balloons over Bagan vanaf US$380 p.p.

Wij boekten bij Bagan Balloon en betaalde toen (2016) US$315 per persoon voor de ballonvlucht

Waar en hoe boek je het?

De ballonvlucht Bagan boek je online! Het kan ook in Bagan zelf, maar de kans is heel erg groot (zeker in het hoogseizoen) dat je dan niet meer terecht kunt omdat de vluchten al vol zitten. Zeker in december is het heel erg druk. Je hebt verschillende opties om te boeken.

Wij boekten onze vlucht online in Myanmar. Wij hadden wel wat geluk met de ballonvlucht in Bagan. Tijdens onze planning voor Myanmar kwam uiteraard ook de ballonvlucht voorbij. We wilden het heel erg graag, maar het was ook heel erg duur 🙂 Daarom zouden we daar kijken of ons budget en reisschema een ballonvlucht zou toelaten.

Niet wetende dat deze ballonvluchten vaak maanden van tevoren geboekt moeten worden. Halverwege onze reis, bij het Inle Lake, hadden we eindelijk werkend internet en konden we gelukkig nog een plekje bemachtigen!

TIP ♥ – we kunnen het niet vaak genoeg zeggen; boek je ballonvlucht ver van tevoren! Het is maanden van tevoren al uitverkocht dus plan het goed.

Ballonvlucht Bagan
Bagan
Ballonvlucht Bagan
Ballonvlucht Bagan

Hopelijk heb je een aardig beeld van de ballonvlucht Bagan. Het is een behoorlijke uitgave die je doet dus check ook even deze tips!

Moet je reserveren?

Ja! Wij hadden geluk met ballonvlucht in Bagan. Tijdens onze planning voor Myanmar kwam uiteraard ook de ballonvlucht voorbij. We wilden het heel erg graag, maar het was ook heel erg duur 🙂 Daarom zouden we daar kijken of ons budget en reisschema een ballonvlucht zou toelaten.

Niet wetende dat deze ballonvluchten vaak maanden van tevoren geboekt moeten worden. Halverwege onze reis, bij het Inle Meer, hadden we eindelijk werkend internet en konden we een plekje bemachtigen!

Wat is de beste tijd

Het seizoen voor ballonvluchten in Bagan loopt van begin oktober tot en met april. Je vliegt altijd rond zonsopgang. Niet alleen omdat het dan extra mooi is met de opkomende zon, ook omdat de koelere ochtendtemperaturen ballonnen toestaan dichter bij de oude stoepa’s te zweven. Daarnaast zie je meer nevel, waardoor het landschap dromerig wordt bedekt. Perfecte plek voor een mooie foto!

Hoe lang duurt de vlucht?

Een ballonvlucht Bagan duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het weer. . Informeer bij het boeken.

Is het veilig?

Ja! Alle organisaties vliegen al jaren en er is nog nooit een ongeluk gebeurd. Daarnaast zijn de piloten vaak Europeanen met een lange opleiding tot luchtballon piloot. Onze pilote was zelfs 2x Europees Kampioen ballonvliegen. Die kan dus wel wat 🙂

Zijn de prijzen altijd hetzelfde?

Hoewel de website zeggen dat prijzen gelijk blijven hebben we gehoord dat de prijzen vooral tijdens het hoogseizoen kunnen stijgen. Prijzen zijn meestal hoger van half december tot half januari.

Ballonvlucht Bagan

    Meer lezen over Myanmar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven