Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kanthaya Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 april, 2022

Met meer dan 2.000 kilometer aan kust langs de Golf van Bengalen en Andaman Zee zijn er veel stranden te bezoeken. De stranden van Myanmar zijn nog grotendeels onontdekt en ongerept. Zo ook Kanthaya Beach. Dit strand wordt ook wel ‘Pleasant Beach’ genoemd is een strand dat uitblinkt in schoonheid. Het ligt op zo’n 100 kilometer ten zuiden van het drukkere Ngapali Beach.

Het prachtige Kanthaya Beach

Als je op zoek bent naar een strand waar je kan relaxen en de échte kust van Myanmar wil ontdekken zit je goed in Kanthaya Beach. Het ligt 100 kilometer ten zuiden van het bekendere (en dus drukkere) Ngapali Beach.

Het is een stuk rustiger en nog niet overspoeld door toerisme en dure resorts.

Voor de kust van Kanthaya liggen kleine eilandjes en koraalriffen die je kan bezoeken per boot. Je kunt hier goed duiken en snorkelen. Dit strand is hét strand om bij te komen, in hoeverre dat ook nodig is in een land als Myanmar.

Het leven hier is laid-back, het strand hagelwit en het water helder en schoon. Tijd lijkt hier niet te bestaan, het is alleen jij en het schitterende strand (en wat locas).

Kanthaya Beach

Lokale vissers

Kanthaya is nog een echt vissersdorp en het eten hier is dan ook fantastisch. Je kan elke avond genieten van verse vis die overdag gevangen wordt door lokale vissers. De huisjes van de locals met rieten muren, gebouwd in de Birmese stijl maken het plaatje compleet.

Van alle stranden in Myanmar laat Kanthaya Beach het échte leven aan het strand zien.

Hoe kom je bij Kanthaya Beach

Zoals wel vaker geldt voor bepaalde regio’s in Maynmar moet je ook voor Kanthaya Beach wel je best doen om er te komen. De makkelijkste en snelste manier is om de 200 kilometer lange route vanaf Yangon af te leggen met de auto. Dit duurt zo’n zes uur en de wegen zijn ok.

TIP ♥ – de weg naar Kanthaya Beach is net zo mooi als het strand zelf aangezien je langs rijstvelden, bamboebossen en traditionele dorpjes rijdt.

Locatie Kanthaya Beach

Meer lezen over Myanmar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU