Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Maungmagan Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 april, 2022

Maungmagan Beach is zeker niet het bekendste strand in Myanmar. Het is wel één van de mooiste, en misschien nog wel belangrijker; het is één van de meest ongerepte stranden in Myanmar. Het wordt ook wel aangeduid als Maung Ma Kan en ligt op zo’n 12 kilometer van het bekendere Dawei.

Het onbekende Maungmagan Beach

Waar de stranden van Ngapali of Ngwe Saung het meest bezocht worden in Myanmar is het Maungmagan die vooralsnog in de luwte blijft. En dat is bijzonder gezien de ligging van dit strand. De kustlijn wordt namelijk gesierd door indrukwekkende bergen wat een spectaculair uitzicht geeft.

Het is niet zo ontwikkeld als bijvoorbeeld Ngapali Beach en op een paar restaurants na is er verder ook niet veel spektakel, wat het ook wel weer siert. Op zo’n 30 minuutjes lopen ligt nog een sfeervol en authentiek vissersdorp waar je schitterende uitzichten op zee en de omgeving hebt.

Maungmagan

Maungmagan ligt in het zuiden van Myannar in de Andaman Sea en dus niet in de Bay of Bengal waar de bekendere stranden van Myanmar liggen. Je komt hier dan ook weinig toeristen tegen en meer locals.

Dit kan soms wat wennen zijn omdat de meeste locals weinig toeristen gewend zijn.

TIP ♥ – bikini en zwembroek zijn niet verboden maar locals kunnen je hierdoor wel aanstaren.

Rust en sfeer

Tijdens de nationale feestdagen en weekenden komen er meer locals naar dit strand. Het is dan nog steeds niet druk als je dat vergelijkt met andere stranden in Myanmar en het is een leuke kans om je te mengen met de locals.

De meeste zijn namelijk erg geïnteresseerd in alles wat van ‘buitenaf’ komt. Dat Maungmagan nog niet ontdekt is door toerisme heeft eigenlijk maar één nadeel en dat is het afval wat hier rondslingert.

Maungmagan

Overnachten Maungmagan

Je zal een beetje moeten improviseren in Maungmagan aangezien er maar twee hostels zijn bij Maungmagan Beach. Je hebt het Maung Ma Kan Resort en Coconut Guesthouse and Restaurant. Beide zijn niet geweldig maar voldoende om de nacht door te brengen.

TIP ♥ – boek je accommodatie via Booking.com en verdien €15

Hoe kom je er?

Een tuk tuk naar Maungmagan Beach duurt ongeveer 45 minuten van Dawei en kost je zo’n 10.000 Kyat. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om in het iets bekendere en grotere Dawei te overnachten waar veel meer restaurants en hostels zijn.

Locatie Maungmagan Beach

Meer lezen over Myanmar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU