Backpacken Myanmar

Backpacken in Myanmar is wat anders dan backpacken in Thailand of Laos. Het land is anders dan elke andere plek die je gezien hebt in Azië. In Myanmar dragen mannen rokken (de longyi), vrouwen dragen witte make-up (thanakha) en oude tradities houden nog steeds stand.

Myanmar is één van de meest authentieke landen in heel Azië. Hetgeen wat het backpacken in Myanmar zo fascinerend maakt is dat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend! Daarnaast is Myanmar het land van de surrealistische landschappen.

Het backpacken in Myanmar biedt veel vrijheid. Je kunt je eigen planning maken zonder vast te zitten aan een georganiseerde reis. Ga je backpacken door Myanmar? Lees dan deze pagina met tips over onder andere:

Backpacken in Myanmar

Een backpack reis naar Myanmar gooit je terug in een andere tijd. In de bergen hebben ze karren met houten wielen, ze koken op stenen oventjes en de steden ogen oud. Dit maakt het backpacken in Myanmar zo fascinerend. Toch zie je in Myanmar nog weinig backpackers. Het land is net toegankelijk voor toerisme en het reizen hier is op z’n zachts gezegd een kleine uitdaging. Myanmar is geen land waar de doorsnee toerist zomaar op de bonnefooi gaat rondreizen.

TIP ♥ – bekijk onze pagina highlights Myanmar voor een overzicht van alle mooie plekjes!

Uitdaging in Myanmar

Niet overal rijden bussen, binnenlandse vluchten zijn gering en zitten snel vol, mensen spreken weinig Engels en accommodatie vinden is niet zo vanzelfsprekend. Daarnaast liggen de prijzen voor een reis door Myanmar hoger dan andere landen in Zuidoost-Azië.

Al met al een uitdaging die steeds meer backpackers aan gaan. Het leven in Myanmar is nog puur en typisch Aziatisch. Als je besluit om te gaan backpacken in Myanmar kan je er op rekenen dat je een ervaring rijker zal worden.

Wel of niet?

Is Myanmar dan niet geschikt als backpack land? Zeker wel! Je zal wat voorwerk moeten doen en hier en daar vooraf moeten reserveren (zeker in het hoogseizoen!).

Daarnaast zal je af en toe je frustraties moeten laten voor wat het is, maar als dat lukt ben je in één van de mooiste landen in Azië!

Bagan

Bagan is een prachtige plek in Myanmar

Highlights Myanmar

Myanmar blinkt uit in ongekend mooie highlights. Bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken, bij het Inle Lake ervaar je hoe de mensen leven op het meer, Yangon heeft met de Shwedagon Pagoda één van de mooiste pagodes in Azië en in de Shan Heuvels kan je heerlijk wandelen.

En dan is er nog Bagan, misschien wel de belangrijkste archeologische vondst in heel Azië met meer dan 4.000 stoepa’s. Myanmar bied zo veel dat het bijna niet te combineren is in één reis. Als je gaat backpacken in Myanmar sla dan deze highlights niet over!

Inle Lake

Het Inle Meer is één van de meest authentieke plekken die je kan vinden in Azië. Het meer staat bekend vanwege de op palen gebouwde dorpen en markten. Het Inle Meer wordt bewoond door de Intha-bevolking. Deze locals wonen in dopjes die op palen zij gebouwd. Intha betekent ‘Zonen van het meer’. Het hele leven van de Intha-bevolking is dan ook afgestemd op het Inle Meer

Shwedagon Pagode

De Shwedagon Pagode is de bekendste pagode van Myanmar. Het staat in Yangon en je komt het in alle reisgidsen over Myanmar tegen. Niet vreemd want het is werkelijk een prachtige pagode. Een must-see in Myanmar!

Bagan

Een reis naar Myanmar en niet naar Bagan gaan is ondenkbaar! Wat Angkor Wat voor Cambodja is of Borobudur voor Indonesië is Bagan voor Myanmar. Het wordt niet voor niets op één lijn geplaatst met de bekende Angkor Tempels. Bagan is zonder enige twijfel het hoogtepunt van je reis.

Ngapali Beach

In het land waar je mobiele telefoon het niet doet, internet langzamer is dan de bus en ATM’s ver te zoeken zijn moet je af en toe ontspannen. En er is bijna gen betere plek om dat te doen dan op Ngapali Beach! DE strandbestemming van Myanmar.

Vliegtickets Myanmar

Myanmar is pas net toegankelijk voor toeristen. Het land trekt steeds meer reizigers maar nog altijd minder dan bijvoorbeeld buurland Thailand. Dit is ook te merken aan de vliegtickets naar Myanmar.

Deze zijn relatief duur. Een retourtje Yangon kost je al snel €1.000 terwijl een retourtje Bangkok in dezelfde tijd niet meer dan €550 hoeft te kosten. Het is daarom de vraag of je rechtstreeks naar Myanmar wil vliegen of bereid bent via Bangkok te vliegen en een apart ticket naar Myanmar te boeken. Dit kost vaak niet meer dan €50 maar kost je hooguit een dag extra reizen.

TIP ♥ – lees onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets Myanmar.

Budget Myanmar

Je budget Myanmar kan je indelen zoals je zelf wil. Een overnachting in Myanmar kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Ja kan slapen in hostels maar ook in duurdere hotels. Voor een hostel in Yangon betaal je zo’n $15 (€11), of 14.550 Kyat.

Reken op minimaal €40 per dag. Wij zitten zelf altijd op zo’n €50 per dag per persoon.

Voor en flesje water ga je richting de €0,30, het dubbele voor een Cola. Voor een lunch of diner betaal je tussen de €2 ende €5 maar kan uiteraard ook duurder. Een bus ticket is afhankelijk van waar en hoe lang je reist maar voor een ritje tussen Mandalay en Bagan betaal je zo’n €10 of 12.800 Kyat.

TIP ♥ – bekijk onze tips op de pagina budget Myanmar

Overnachten Myanmar

Als je gaat backpacken in Myanmar zal je waarschijnlijk overnachten in hostels. De populairste optie qua accommodatie bij backpackers. Prijzen zijn vaak voordeliger dan die van hotels en in hostels ontmoet je veel andere reizigers die je kunnen voorzien van goede tips. Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor overnachten Myanmar wat hoger liggen dan je gewend bent.

Het land is pas net toegankelijk waardoor er nog weinig concurrentie is. Gemiddeld betaal je voor een hostel al snel zo’n $20 per nacht voor een privékamer. Lees op de pagina overnachten Myanmar meer over dit onderwerp.

TIP ♥ – check onze pagina Overnachten Myanmar voor meer info

Eerste nacht

Eén van de meest gestelde vragen tijdens het plannen van je reis, is of je de eerste nacht wel of niet moet boeken. Wij raden aan om altijd de eerste nacht (na aankomst) in Myanmar te boeken. Niet alleen heb je dan de zekerheid van een slaapplaats, maar het scheelt ook een hoop zoeken en lopen na een lange vlucht.

Inle Lake

Het Inle Lake in Myanmar

Beste reistijd Myanmar

Als je gaat backpacken in Myanmar is het ook wel handig om te weten wanneer je de beste kans hebt op mooi weer. Het land heeft een tropisch klimaat. Het is bijna altijd warm waardoor het makkelijk reizen is in Myanmar. De beste reistijd Myanmar heeft te maken de drie seizoenen die hierboven beschreven staan.

De beste maanden om Myanmar te bezoeken zijn november tot en met april. De heetste maanden zijn februari, maart en april. De droogste maanden zijn december tot en met maart.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Myanmar.

Beste reistijd Myanmar

Visum Myanmar

We gaan er hier van uit dat je voor een toeristen visum gaat. Met een toeristen visum voor Myanmar kan je 28 dagen lang in Myanmar blijven. Als je je visum Myanmar hebt aangevraagd (zie mogelijkheden op de pagina Visum Myanmar) is deze 90 dagen geldig. Je moet dus binnen 90 dagen Myanmar in. Zorg er dus voor dat je je visum niet te vroeg aan vraagt.

0 gedachten over “Backpacken Myanmar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven