Een reis naar Myanmar is anders dan alle andere reizen in Zuidoost-Azië! Het land is anders dan elke andere plek die je ooit gezien hebt. Dat maakt het reizen ook anders dan alle andere reizen. Myanmar is één van de meest authentieke landen in heel Azië. Wat je reis door Myanmar zo fascinerend maakt is dat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend!

Reisinformatie Myanmar

Daarnaast is Myanmar het land van de surrealistische landschappen. In Bagan vindt je al meer dan 4.000 stoepa’s, bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken, bij het Inle Lake ervaar je hoe de mensen leven van en op het meer, op de Ayeyarwady rivier cruise je langs het dagelijkse leven en in de Shan Heuvels kan je heerlijk wandelen. Myanmar heeft het allemaal! Wil je goed voorbereid op weg?! Lees dan hier onze reisinformatie Myanmar!

Backpacken in Myannar

Als je gaat backpacken in Myanmar kom je in een hele andere tijd terecht. In een tijd waar ze in de bergen nog met karren met houten wielen rijden,  op stenen oventjes koken, de steden oud ogen en geen Westerse bedrijven tegen komt. Dit maakt het backpacken in Myanmar ook zo leuk. Het is een land in opkomst.

TIP ♥ – meer hierover lees je op de pagina backpacken in Myanmar

Het land is lang afgesloten geweest voor toeristen. En dat maakt het reizen hier soms een kleine uitdaging. Myanmar is zeker geen land om op de bonnefooi door te reizen. Bussen tijden niet altijd, binnenlandse vluchten zijn gering en accommodatie is op sommige plekken schaars.

De  prijzen liggen wel iets hoger dan in landen in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië.

Bagan

De bekende tempels bij Bagan zul je ongetwijfeld bezoeken

Beste reistijd Myanmar

Myanmar is een behoorlijk groot land. Daarom is het nog niet zo eenvoudig om aan te geven wanneer de beste tijd is om te reizen in dit land. Er zitten namelijk best wat verschillen qua weer tussen het zuiden en noorden.

Het hoogseizoen in Myanmar zijn de maanden december tot en met februari. De temperaturen zijn dan behoorlijk hoog maar er valt ook minder regen. Het tussenseizoen zijn de maanden oktober, november, maart en april. Met name in april kan het dan erg warm worden.

Het regenseizoen is van mei tot en met september.

TIP ♥ – meer informatie vind je op de pagina beste reistijd Myanmar.

Beste reistijd Myanmar

Budget Myanmar

Wat je uitgeeft in Myanmar is afhankelijk van je eigen wensen. Je kunt in een hlostel slapen voor $10 maar ook duurdere hotels voor $50. Reken er op dat je voor een hostel in Yangon betaal als snel zo’n $20 betaald, of 23.650 Kyat. Je betaald ongeveer $0,35 voor een flesje en voor een Cola het dubbele.

Reken op zo’n €45 tot €60 per dag per persoon.

Het meeste geld zul je uitgeven aan het bezichtigen van highlights en je vervoer. Zo betaal je al 25.000 Kyat om Bagan in te komen. De prijzen van bustickets hangen af van de duur van de reis maar voor een rit tussen Mandalay en Bagan betaal je zo’n €10 of 12.800 Kyat.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina budget Myanmar.

Pinnen

Je leest op internet nog wel eens dat je in Myanmar niet kunt pinnen. Wij hebben daar totaal geen last van gehad. Bij elke bekende/grote stad konden we makkelijk pinnen. Neem wel een creditcard mee en zorg voor wat cash (Amerikaanse Dollars).

Visum Myanmar

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Myanmar binnen te komen. Nog niet zo lang geleden was het best lastig om een visum te regelen maar gelukkig is dat vandaag de dag een stuk makkelijker. Er zijn een aantal mogelijkheden om een visum aan te vragen. Dit zijn;

Kalaw

De bekende tempels bij Bagan zul je ongetwijfeld bezoeken

Inentingen Myanmar

Inentingen is vaak iets waar mensen op bezuinigen maar heel erg verstandig is dit niet. Ziek worden tijdens het reizen is namelijk geen pretje. Helaas spreken wij uit ervaring. Er zijn geen verplichte inentingen voor Myanmar maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A+B, Rabiës, BMR, Buiktyfus en Gele koorts.

TIP ♥ – meer hierover lees je op inentingen Myanmar.

Eten en drinken Myanmar

Ook hier is het eten vooral gebaseerd op rijst. Maar ze maken er wel altijd iets unieks van, net als het land zelf. Zo eten ze in Myanmar nooit alleen maar altijd met vrienden of familie. Curry’s zijn erg populair in Myanmar.

Je hebt allerlei versies. Ze eten daarnaast veel groente en vis. Om te snoepen hebben ze kyauk kyawa. Dit zijn snoepjes van kleefrijst, kokos en suiker. Het eten is hier wat minder pittig dan in bijvoorbeeld Thailand.

TIP ♥ – meer over het eten lees op de pagina eten en drinken Myanmar.

Vervoer Myanmar

Van A naar B komen kan als een hele onderzoekingstocht worden ervaren. Je reist per boot, bus, auto riksja of trein om ergens te komen. De wegen zijn in niet al te beste staat maar dat maakt het juist wel uitdagend.

Het openbaar vervoer is ontzettend goedkoop maar langeafstandsbussen, of VIP bussen, kennen ze alleen in de grotere en bekendere plekken. Het kan dus voorkomen dat je lange afstanden aflegt in erbarmelijke bussen. Er zijn tevens een aantal vliegvelden voor mensen die meer haast hebben tijdens het reizen.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op onze pagina vervoer Myanmar.

Reisinspiratie

2 gedachten over “Reisinformatie Myanmar”

  1. Hallo leuk om te lezen wat jullie allemaal beleeft hebben in Myanmar.
    Ik heb erg veel en vaak door Myanmar gereisd maar helaas door Corona en de burger oorlog al drie jaar niet.
    Mijn vraag aan jullie is of je er vrij recent geweest bent en of het safe is nu.
    Met vriendelijke groeten Irene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven