Steden Myanmar

Myanmar is een interessante mix van bruisende, chaotische steden tot dorpjes waar je honderd jaar terug in de tijd lijkt te gaan. De dorpen en steden Myanmar hebben allemaal een uniek karakter en een breed scala aan bezienswaardigheden.

Of je nu de drukte van Yangon opzoekt of de rust en het schitterende landschap in Kalaw; alle steden Myanmar bieden iets bijzonders. Veel steden Myanmar bieden veel culturele bezienswaardigheden. Het land lijkt ondergedompeld in stoepa’s en in elke stad of dorp vind je er wel één.

Steden als Yangon of Mandalay zullen niet bij iedereen in de smaak vallen. Beide steden ogen als grijze, oude, stoffige steden maar als je wat tijd neemt om te ontdekken wat er te zien is zal je verbaasd staan.

Steden Myanmar

Cultuur en traditie zijn nog steeds zichtbaar in de grote steden. De kleinere steden in het berglandschap bieden spectaculaire landschappen en lenen zich goed voor indrukwekkende trekkings in één van de meest bijzondere landschappen van Azië.

Waar je ook komt, of dat nu in steden of dopen is, elke plek biedt iets unieks! Op deze pagina vindt je alle mooiste en belangrijkste dorpen en steden Myanmar.

Yangon

Yangon is de vroegere hoofdstad van Myanmar. En met ‘vroegere’ bedoelen we niet 500 jaar geleden. Yangon was namelijk tot 7 november 2005 de hoofdstad van Myanmar. Het is de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel Rangoon genoemd. Hoewel Yangon niet zo populair is als bijvoorbeeld het Inle Meer of Bagan heeft de stad meer dan genoeg te bieden!

Mandalay

Mandalay is de op één na grootste stad van Myanmar. Voordat de Britten Myanmar binnen vielen was Mandalay de hoofdstad van Myanmar. Hierdoor heeft Mandalay vele culturele bezienswaardigheden. Ooit bevatte de stad tempels, paleizen en koningen maar helaas is daar, op het gereconstrueerde Mandalay Palace na, niet veel meer van over.

Hpa-An

Hpa-an is een dorpje in het zuiden van Myanmar. Het stadje is niet meteen de reden dat je hier komt, de omgeving des te meer! Je vindt hier boeddhistische grotten, indrukwekkende bergen en mooie velden. Hpa-An is de beste plek om deze regio te verkennen.

Kalaw

Kalaw is een mooie mix van Engelse en Birmese invloeden. Vandaag de dag wordt de stad bewoond door Birmezen waardoor de Engelse koloniale huizen afgewisseld worden door gouden stoepa’s. Naast de Birmezen wonen er ook andere kleurrijke bergstammen zoals de Palaung, Danu en Pa’O.

Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin werd in 1896 gesticht door de Britten om te ontsnappen aan de hitte van Mandalay. De oorspronkelijke naam van het dorpje was ook Maymyo of May-town. Dit is afkomstig van Colonel May. Het staat bekend als ‘hill station’. Iets wat de Britten wel vaker bouwde in de tijd van het Britse Rijk.

Hsipaw

De belangrijkste reden dat mensen naar Hsipaw gaan is vanwege de prachtige ‘hill-tribe’ wandelingen richting bergstammen, rijstvelden en boottochten die je kan maken in de omgeving. het is een mooie plek om te bezoeken.

Bago

Bago word ook wel Pegu genoemd. Het is de vroegere hoofdstad van Myanmar ten tijde van het machtige Mon-rijk. Vergeleken met andere steden van deze grote heeft Bago een grote hoeveelheid Boeddhabeelden en met goud gevulde tempels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven