Vakantie China

Vakantie in China… je denkt er waarschijnlijk niet als eerste aan. Bijna iedereen kiest eerder voor Thailand, Indonesië of de Filipijnen, maar China heeft meer te bieden dan je denkt. De laatste jaren wordt een vakantie China steeds populairder. China heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Van spectaculaire natuur tot traditionele dorpjes in het binnenland steden en van eeuwenoude cultuur tot booming steden. Zie jij een vakantie China wel zitten? Bekijk dan onze tips!

6x tips voor een vakantie China

China is een groot land met veel unieke highlights. Een vakantie China kan je daarom op twee manieren invullen. Je kan er voor kiezen om een rondreis te boeken of één of twee plekken bezoeken. Een vakantie kan je zelf regelen of online boeken. Het heeft beide zijn voor- en nadelen.

Wat je ook van plan bent, check eerst eens onze tips voor het boeken van een vakantie China!
vakantie in Shanghai Chinavakantie China

TIP 1  Boek een China vakantie op het juiste moment

De meest logische tip die we je kunnen geven. Het is niet bij iedereen mogelijk, maar reizen buiten het hoogseizoen is een stuk goedkoper. Niet alleen qua rondreizen of vakanties die worden eengeboden, maar ook de prijzen in China zelf liggen goedkoper. Onze vakantiemaanden (juni, juli en augustus) zijn de duurste maanden om een vakantie China te boeken.

Als je niet aan onze zomervakantie vast zit is het beter om buiten ons hoogseizoen te reizen. Een nadeel is dat onze zomermaanden ook de beste maanden zijn om China te bezoeken. Hou daarnaast ook de aanbiedingen van verschillende reisorganisaties in de gaten!

TIP 2  Boek bij een reisorganisatie

Het is misschien leuker om je vakantie naar China zelf te regelen, maar dit hoeft niet altijd goedkoper te zijn. Een georganiseerde vakantie van twee weken kost al snel €1.500. Dat is heel veel geld. Maar een ticket kost al snel €700 (in het hoogseizoen). Als je daar nog 14 dagen accommodatie bij rekent á €35 per nacht, plus de kosten van vervoer zit je ook al snel aan de €1.500 p.p.

Daarnaast weet je zelf nooit precies wat de beste accommodatie of plekken zijn. De reisorganisaties hebben veel ervaring met reizen in China en zorgen voor de beste prijs/kwaliteitverhouding van reizen. Je krijg dus altijd waar voor je geld.Chinese MuurTijdens je vakantie China is een bezoek aan de Chinese Muur onmisbaar!

TIP 3  Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Niet iedereen is er van van. Soms lijkt het wel alsof je hele mailbox vol zit met nieuwsbrieven, maar hoe vervelend ze ook kunnen zijn. Ze zijn ook ontzettend handig. Veel reisorganisaties maken de aanbiedingen voor vakantie China of rondreizen bekend via hun nieuwsbrief.

Naast prijskortingen (soms wel tot 10%) geven ze vaan ook handige tips en tricks voor een bestemming. Zo kun je én op de hoogte blijven én misschien wel een flinke korting meepakken!

TIP 4  Bedenk wat je wil zien of doen

Dat klinkt heel logisch, maar veel mensen boeken een vakantie China zonder eerst uit te vogelen wat ze precies willen. En er is nogal wat te zien in China. In één reis kun je nooit alles zien dus bedenk goed wat je wel en niet wil zien of welk deel van China je graag wil ontdekken.

Reisorganisaties bieden vaak reizen of vakanties aan die in grote lijnen op elkaar lijken, of in ieder geval dezelfde plekken aan doen. Dat betekent echter niet dat deze reizen ook hetzelfde zijn. Bekijk goed wat je bezoekt tijdens een georganiseerde reis, hoe je hier naar toe gaat en hoe lang je er blijft.

TIP ♥ – bekijk alle highlights van China

vakantie China
Lijiang is een van de bekendste bezienswaardigheden van China

TIP 5  Vergelijk reisorganisaties

Er zijn heel wat reisorganisaties waar je een vakantie China kan boeken. De een specialiseert zich in rondreizen met de trein, de ander laat je in korte tijd zo veel mogelijk van het land zien terwijl sommige standaard rondreizen aanbieden en er zijn organisaties waarbij je je eigen reis/vakantie zelf samen kan stellen.

Bijna alle reisorganisaties gaan naar de belangrijkste bezienswaardigheden van China, dus let vooral op de extra dingen zoals waar je overnacht, hoe je reist en met hoeveel personen je eventueel gaat. Vergelijk dus alle reisorganisaties, en dan niet alleen op prijs!

TIP ♥ – bij Tenzing Travel hebben ze vaak leuke rondreizen door China

TIP 6  Bekijk de verschillende bouwstenen

Twijfel jij nog tussen een of je een georganiseerde reis of vakantie China wil boeken of dat je het zelf wil regelen? Kijk dan eens bij reisorganisaties waar je zelf een reis of vakantie kan samenstellen aan de hand van bouwstenen. Sommige reisorganisaties bieden hele leuke bouwstenen waardoor je makkelijk je eigen reis kan samenstellen. Wel zo handig!

YangshuoEen bezoek aan het Li River National Park is een must tijdens je vakantie in China

5 vragen over een vakantie naar China

Om je vakantie in China zo goed en prettig mogelijk te houden is een goede voorbereiding volgens ons belangrijk. Onze website staat boordevol informatie over het reizen in China. De mooiste highlights, wat is de beste reistijd, waar kan ik overnachten of heb ik een visum nodig? Voorbeelden van informatie die uitgebreid beschreven wordt. Hieronder hebben we nog 5 vragen voor je uitgeschreven die we vaak van mensen krijgen. Inclusief onze antwoorden.

1. Spreken ze er ook engels?

Ja maar vooral in de grote steden. Wij raden altijd aan om een vertaal app mee te nemen. Dit maakt het (reizende) leven zo veel makkelijker. Zeker in een land als China waar veel mensen buiten de grote steden weinig Engels spreken.

2. Wat moet ik gezien hebben?

China is groter dan groots en er is ontzettend veel te zien. Wij vonden de Chinese muur en de Verboden stad (inkoppertjes natuurlijk) ontzettend mooi. Vooral de historie en grootsheid er van. Verder zijn de wereldsteden als Shanghai maar ook de schitterende natuur van het Li River National park, Jiuzhaigou National Park of Zhangjiajie National Park absoluut het bezoeken waard.

Alles zien gaat sowieso niet lukken, tenzij je China een jaar gaat bezoeken. Maak daarom keuzes in wat je wil zien en zorg dat je planning niet compleet vol zit. Hou ruimte voor wat rust / relax dagen. Wanneer je zoveel mogelijk in je vakantie probeert te stoppen zie je net niks (want je hebt geen tijd om het goed te bekijken). Dan maar 1 stop minder maar wel een lekkere vakantie.

3. Wat is de beste reistijd?

China is enorm. En dus zijn er meerdere periodes in het jaar goed om het land te bezoeken. Je kan dus het hele jaar door wel naar (een deel van) China afreizen. De zomer maanden zijn over het algemeen niet aan te raden veel Chinezen dan vrij zijn. Het is dan dus drukker. Een periode die je absoluut wil over slaan is de gouden week. Hierin is heel China vrij en met meer dan een miljard mensen wordt het dan druk op de populaire highlights. Daarnaast zijn de prijzen voor hotel, treinreizen en vluchten ook duurder .De gouden week is altijd van 1 oktober tot 7 oktober.

4. Eten ze er altijd met stokjes?

Standaard wel ja. Maar ze hebben, zeker in de grote steden, vast wel mes en vork voor je. Mocht je nou echt geen held zijn in eten met stokjes en ze hebben geen bestek, trek dan zwarte kleding aan met het eten. Op zwart zie je de vlekken die je dan maakt namelijk minder goed 😉

5. Is China duur?

Nee. Maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van wat je wil doen en hoeveel je bereid bent te betalen. China is relatief goedkoop, zeker door de gunstige wisselkoers. Maar als jij 4 weken lang drie maal per dag uit eten gaat, slaapt in 4* hotels en veel souvenirs shopt dan wordt het vanzelf duur 😉

TIP ♥ – wisten jullie dat de bekende ‘fortune cookies’ niet uit China komen maar uit San Francisco? Lees hier meer bijzondere feitjes over China!

0 gedachten over “Vakantie China”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven