Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken China

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

China zal bij veel mensen niet boven aan het lijstje staan als backpackland. Toch is het een geweldig land om te backpacken! De afstanden zijn groot maar de vervoersmogelijkheden eindeloos! Daarnaast heeft het land ongelooflijk veel te bieden met spectaculaire natuur, booming steden en ontzettend veel culture hoogtepunten. Het grote voordeel van backpacken China is dat je alle vrijheid hebt om het land écht te leren kennen.

China zal bij veel mensen niet boven aan het lijstje staan als backpack land. Toch is het een geweldig land om te backpacken! De afstanden zijn groot maar de vervoersmogelijkheden eindeloos! Daarnaast heeft het land ongelooflijk veel te bieden met spectaculaire natuur, booming steden en ontzettend veel culture hoogtepunten. Het grote voordeel van backpacken China is dat je alle vrijheid hebt om het land écht te leren kennen.

Backpacken in China

China is een geweldig land. Het is meer dan alleen metropolen en 24/7 life. De natuur in het binnenland van China is van ongekende schoonheid en de traditionele dorpjes zijn een wereld van verschil met het China wat iedereen ‘kent’. China heeft zelfs tropische eilandjes voor de kust liggen!

China heeft daarnaast schitterende culturele bezienswaardigheden. Het heeft zelfs 45 bezienswaardigheden of natuurgebieden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan! De eeuwen oude cultuur in combinatie met moderne wolkenkrabbers met een 24/7 economie en schitterende natuur maken China zo’n eindeloos fascinerende bestemming.

Het backpacken in China geeft je de ultieme vrijheid om al dit moois in je eigen tempo te bekijken!

Verboden Stad, China
Li River

Top Highlights China

Het op vier na grootse land ter wereld biedt een breed scala aan veelzijdige highlights. Of je nu tempels wilt bekijken of wil cruisen door schitterende natuur, China heeft het. Voor backpackers zijn de volgende 5 highlights een aanrader! Wil je nog meer highlights van dit mooie land ontdekken? Kijk dan eens op onze Highlights China  pagina voor een compleet overzicht.

Chinese Muur

Als je aan China denkt, denk je aan de Chinese Muur en andersom. De Chinese Muur, of Great Wall, is de bekendste trekpleister van China. Het is een uit aarde en stenen gebouwde verdedigingsmuur in het noorden van China. In China staat de muur bekend als de ‘Muur van 10.000 Li’. Eén Li is 500 meter. De Chinese Muur is dus ongeveer 5.000 kilometer lang.

Li River National Park

Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yangshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

Beijing

Beijing, of Peking, is de hoofdstad van China sinds de Mongoolse Yuan-dynastie en daarmee één van de oudste steden van China. Beijing telt bijna 20 miljoen inwoners en staat daarmee qua inwoners achter Shanghai als grootste stad van China.

Yunnan

Een wereld van verschil met de rest van China. Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de tropische regenwouden in het zuiden of het beklimmen van met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen.

Beste reistijd China

China heeft veel verschillende klimaatzones waardoor de beste reistijd China wat lastig te bepalen is. Je kan er van uit gaan dat de zomers in de meeste delen van China erg warm kunnen zijn. Zeker in de grote, drukke, steden is het dan erg benauwd. De winters daarentegen kunnen behoorlijk fris zijn, zeker in het binnenland.

Het noorden en noordwesten van China kent een landklimaat. Dit betekend extreem koude winters maar ook heerlijke zomers waar de temperatuur soms op kan lopen tot 40 graden. Het zuiden van China is meer wat je van Azië verwacht; hier heerst namelijk een subtropisch klimaat.

De temperaturen zijn hier aangenaam en in de wintermaanden wordt het zelden kouder dan 10 graden. Zoek je nog meer reistips over China dan kan je terecht op het reisblog Mooji.nl dat een aantal leuke Chinese bestemmingen beschrijft.

Overnachten China

Als je gaat backpacken door China zal je ook moeten nadenken over het overnachten. De meeste backpackers kiezen voor hostels of guesthouses. Een hotel is echter ook een optie als je net even wat meer luxe zoekt. Je kan er voor kiezen om dit thuis allemaal te regelen.

Je zal dan een schema moeten maken waar je wanneer slaapt. Zo kan je vanuit huis je accommodatie alvast regelen. Het leukste van backpacken is echter de vrijheid en het avontuur. Het feit dat je niet weet waar je de volgende dag slaapt is heerlijk! Ter plaatse op zoek gaan naar een slaapplek is dan ook veel leuker!

In China zijn voldoende mogelijkheden voor overnachten. Of je nu een budget hostel zoekt of een goed hotel, je vindt het altijd. En ondanks de soms asociale bevolking zijn er altijd mensen die je willen helpen! Kijk voor meer informatie over overnachten hier.

Shanghai
Lijiang

Vliegtickets China

In China ontkom je niet aan vliegen. Ten eerste zullen de meeste naar China vliegen, op Beijing, Shanghai of één van de andere steden. China heeft genoeg internationale vliegvelden die aansluiten op je reisschema. Aangezien er veel mensen naar China gaan, ook voor zaken, zijn vliegtickets China een stuk goedkoper dan andere landen in Azië.

Voor €450 vlieg je heen en weer naar China. Als je eenmaal in China bent is de kans groot dat je door middel van binnenlandse vluchten door China reist. Het is een gigantisch land waardoor binnenlandse vluchten China een prima uitkomst zijn.

Als je niet de tijd hebt om uren lang in de bus of trein te zitten kan je de mogelijkheid tot vliegen overwegen.

Meer lezen over China?

2 comments

  1. ad.van.moorsel

    Er is mij verteld dat je met tweeen moet reizen ( naar china) om een visum te krijgen.
    Is dit op waarheid berust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU