Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Het Karstgebergte en Li Rivier

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 april, 2022

China zal bij de meeste mensen niet bekend zijn vanwege de schitterende natuur. Het meest bekend zijn de tempels in Beijing of de Chinese Muur en het Terracottaleger. Toch heeft China een prachtig landschap wat veel mensen helaas vergeten tijdens hun reis door China. Het Karstgebergte is zo’n gebied. Voor dat je verder leest raden we aan op Google naar afbeeldingen te zoeken over het Karstgebergte. Als je dit gezien hebt is de overige tekst eigenlijk overbodig en zou je het liefst gelijk een ticket richting China kopen.

Het Karstgebergte

Het Karstgebergte is een enorm gebied en daarom niet in één dag te bezoeken. Wij raden aan om dit toch in te plannen in je reis. Het is er werkelijk schitterend! Het Karstgebergte is zo’n deel van China wat je tijdens je reis door China gezien moet hebben. Met name de regio Guilin tot Yangshuo en de Li River zijn het bezoeken waard.

Het Karstgebergte is een adembenemende omgeving, één van de mooiste van het land. Het bestaat uit kalksteen en is ongeveer 360 miljoen jaar oud! De meeste bergen die je hier vindt kleuren prachtig groen door de struiken en bomen die er tegenaan groeien. Dit geeft een sprookjesachtig beeld wat een onvergetelijke ervaring is.

Yangshuo

Dagen aan vermaak

Hoewel je je hier dagen kan vermaken bij het schitterende berglandschap heeft het Karstgebergte nog veel meer te bieden. Zo vind je er bijvoorbeeld ook meer dan 60 grotten. De belangrijkste hier zijn de Reed Flute Grotten (Rietfluitgrotten), de Moon Hill, een rots in de vorm van de maan, en de Elephant Trunk Hill (Olifantslurf heuvel). Door de bergen trekt deze regio niet alleen veel toeristen en natuurliefhebbers maar ook veel klimmers die in dit stukje paradijs op zoek gaan naar stijlen wanden om in te klimmen.

Li River

De cruises over de Li Rivier in China zijn een bekend fenomeen. De omgeving doet denken aan de rotsformaties bij Halong Bay in Vietnam. De Li Rivier is zeker niet de grootste rivier in China maar ligt wel in één van de mooiste gebieden. In Yangshuo kan je zeer eenvoudig een tour boeken over deze indrukwekkende rivier. ‘s Avonds heb je ook nog een vuurwerkshow (mits het weer het toelaat) wat zeker aan aanrader is.

Bij onze highlight pagina van China vind je meer informatie over de mogelijke routes die je kan volgen in het Karstgebergte. De dorpjes die je hier aan doet zijn een echte meerwaarde in jou reis door China.

Meer lezen over China?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU