Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Wuzhizhou Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Wuzhizhou Island wordt ook wel de ‘Malediven van China’ genoemd. Het is dé plek in China om te duiken. Wuzhizhou is een klein eiland met een vakantiedorp net voor de kust van Hainan. De kristalheldere zee, prachtige stranden, zeldzame wilde dieren en koraalriffen zijn de voornaamste bezienswaardigheden.

Wuzhizhou Island

Wuzhizhou Island behoort tot China’s beste eilanden en stranden. Het is een waar mini-eiland van slechts 1,5 vierkante kilometer. Als je het vergelijkt met Hainan waar het naast ligt zie je Wuzhizhou Island niet eens liggen. Het bijzondere aan Wuzhizhou Island is echter dat het één van de weinige eilanden in China is met een rijk plantenleven. Het eiland kent meer dan 2000 zeldzame planten en bomen. Gezien de grote van het land is dat bijzonder! Het landschap is heel erg divers met (hoogste punt is 80 meter) en witte zandstranden. De grootste reden dat mensen naar Wuzhizhou Island komen is echter de mogelijkheid tot duiken.

Met een zicht van bijna 30 meter onder water, een breed scala aan tropische vissen en kleurrijk koraal is Wuzhizhou Island een geweldige plek om te duiken. Zoals zo veel populaire plekken in China zal je niet de enige zijn die hier wil duiken. Kom dus vroeg en voorkom de massa luidruchtige Chinezen.

Wuzhizhou Island

To do op Wuzhizhou Island

Omdat het eiland een tropisch klimaat heeft kan je Wuzhizhou Island het hele jaar door bezoeken. Het is het ideale vakantie-eiland met genoeg vermaak voor iedereen. Naast schitterend duiken en relaxen aan het strand kan je hier ook prima eten. Het zal niemand verbazen dat vis hier genoeg gegeten wordt. Vers gevangen kreeften, garnalen, krab en een breed scala aan vissen wordt dagelijks geserveerd. in combinatie met een verse fruitsake komt het vakantiegevoel vanzelf inzetten.

Wie niet van duiken houdt (die komt waarschijnlijk niet op Wuzhizhou Island) en niet alleen maar wil luieren aan het strand kan gelukkig ook genoeg watersporten. Zo kan je hier surfen, zeilen en kanoën. En als water helemaal niet je ding is kan je altijd nog zweefvliegen of in één van de vele bars hangen.

Locatie Wuzhizhou Island

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU