Gunung Mulu Nationaal Park

Er zijn maar een paar Nationale Parken ter wereld waar zoveel natuurlijk schoon in zo’n klein gebied te bewonderen is. Het park is namelijk ‘maar’ 539 vierkante kilometer groot. Gunung Mulu herbergt de grootste grotten ter wereld, meer dan twee miljoen vleermuizen en biedt plek aan oude tropische regenwouden! De natuur hier is zo divers en van ongekende schoonheid dat het sinds 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Gunung Mulu Nationaal Park

Het park is wereldberoemd vanwege de diversiteit van de natuur en de bijzondere geologische verschijnselen zoals de Pinnacles. Dit fenomeen is lastig te beschrijven en de beste manier om dit kunstwerk van moeder natuur te aanschouwen is door een vliegticket richting Maleisië te kopen.

De Pinnacles zijn een soort bossen van kalkstenen die torens vormen boven het woud. Je kan hier mooie trekkings lopen.

Gunung Mulu

De grotten van Gulung Mulu Nationaal Park

Het bekendst aan het Gunung Mulu Nationaal Park is ongetwijfeld de immense grotten. Eén van de grootste grotten ter wereld is hier dan ook enkele jaren geleden gevonden (de grootste is de Son Doong in Vietnam).

De Sarawak Chamber heeft de grote van zestien voetbalvelden en wat een bijzondere indruk achter laat! Naast de Sarawak Chamber zijn er andere bekende grotten zoals de Lagang Cave, de Deer Cave & Lang Cave en de Clearwater Cave.

Deze zijn allemaal te bezoeken met verschillende tours die je overal kan boeken.

Andere bezienswaardigheden

Je kan in het Gunug Mulu Nationaal Park over prachtige tracks wandelen waarvan de ‘Headhunters Trail’ de bekendste is. Deze brengt je langs de Pinnacles. Eén van de opvallendste verschijnselen in het Gunung Mulu National Park zijn de twee grootste bergen in het park.

De Gunung Mulu met 2.376 meter hoog en de Gunung Api met 1.710 meter hoog steken ruim boven het fascinerende landschap uit. Tussen de bergen liggen valleien, kristalheldere rivieren en wilde dieren.

Gunung Mulu

Overnachten in Gunug Mulu

Mocht je een bezoek plannen aan het park kan je overnachten in het Mulu Park. Je kan hier in dorms slapen voor RM40maar ook in privé kamers voor RM110. De beste manier om er te komen is een vliegticket kopen van Miri naar Mulu.

MASwings en Malaysia Airlines vliegen voor zo’n RM300 richting Mulu. Zorg er wel voor dat je de populairdere trekkings van te voren reserveert. Zeker in het hoogseizoen kan het snel vol zitten.

Locatie Gunung Mulu National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven