Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pulau Redang

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 april, 2022

Redang, niet te verwarren met het heerlijke Maleise gerecht rendang, is een klein eilandengroepje in de Zuid-Chinese Zee. Tot voor kort was het eiland zeer onbekend bij toeristen en zelfs bij sommige locals. Recentelijk is het eiland echter ontdekt als een van de beste snorkel- en duiklocaties van het hele land.

Paradijselijk Pulau Redang

Redang bestaat uit acht kleine eilanden en één groot hoofdeiland. Veel van de kleine eilandjes zijn onbewoond en hebben dus een ongerepte natuur. De resorts op het eiland zijn allemaal relatief nieuw en van alle gemakken voorzien.

Er is hier, naast duiken, genoeg te doen voor iedereen. Zo kun je schitterende wandelingen maken en het hoogste punt van het eiland bezoeken om te genieten van het geweldige uitzicht. Ook zijn er veel mogelijkheden tot het huren van een kayak, waarmee je de wateren rond het eiland kunt verkennen.

Redang

Duiken in Redang

Redang staat niet voor niets bekend als een van de beste duiklocaties van Maleisië. Rond de kust van het eiland kun je namelijk genieten van zeeschildpadden, prachtige tropische vissen en koraalrif. Bijna overal op het eiland kun je duik-les nemen of duikspullen huren.

Het mooie van duiken in Redang is dat er veel spots zijn voor zowel beginnende als gevorderde duikers. Er is dus voor ieder wat wils en je hoeft niet ver te reizen om alle mooie duiklocaties te kunnen bezoeken.

Houd er wel rekening mee dat er van november tot en met maart een moessonperiode in dit gebied is. Hierdoor is het water vaak erg troebel en het zicht dus slecht.

Beste reisperiode

Het eiland is niet het hele jaar door te bezoeken. In de periode van oktober tot en met maart heeft het eiland namelijk te kampen met moessons. Wanneer je wilt gaan duiken kun je het beste in de maanden juli en september het eiland bezoeken

Camping Cabo San Juan

Locatie Pulau Redang

Meer lezen over Maleisië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU