Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pulau Rawa

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Ongeveer zestien kilometer uit de oostkust van Maleisië ligt het prachtige eilandje Pulau Rawa. Het is een schitterend eiland omgeven door koraal en een straalblauwe zee. Daarnaast is het strand van Rawa een van de mooiste van het land.

Hoe kom je op Pulau Rawa?

Dit eiland ligt vlak bij Pulau Tioman Wanneer je naar Rawa wilt varen kun je gebruik maken van de ferry. De oversteek vanaf het vaste land duurt een uur maar wanneer je een speedboot neemt, kun je het eiland binnen een half uurtje bereiken.

Omdat het een privé-eiland is, moet je ook een klein bedrag betalen om het eiland op te mogen. Dit is echter zeker allemaal de moeite waard wanneer je kunt genieten van een van de mooiste stranden ter wereld. Het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson gebruikte een van de eilandjes rond Pulau Rawa als decor.

Pulau Rawa
Pulau Rawa

Duiken bij Rawa strand

De zee rond Rawa is uitstekend geschikt voor duikers en snorkelaars. Het hele eiland is namelijk omringd door koraalrif en veel verschillende soorten vissen. Het gebied rond het eiland is beschermd waardoor de natuur haar gang kan gaan.

Er wordt dan ook streng opgetreden tegen mensen die koraal of schelpen meenemen of beschadigen. Je mag zoveel en zolang kijken als je wilt maar niks meenemen.

Minder actief op Pulau Rawa?

Na een dagje duiken kun je heerlijk ontspannen op het tropische strand van Rawa. Door het witte zand en de palmbomen krijg je een heerlijk exotisch en ontspannen gevoel. Voor de mensen die liever boven water blijven, is er ook genoeg te beleven op het strand van Rawa.

Zo kun je schitterende wandelingen maken over en langs rotsen en genieten van de prachtige natuur op Rawa. Ook zijn er meerdere indrukwekkende grotten die je kunt bezoeken.

Op het strand van Rawa kun je prima terecht voor zowel ontspanning als avontuur. Op je nu een dag wil luieren of juist een dag wilt wandelen of duiken, op Pulau Rawa kan het!

Pulau Rawa

Locatie Pulau Rawa

Meer lezen over Maleisië?

0 comments

  1. Susan

    Hoi! Zou je vanuit Tioman in één dag heen en terug kunnen gaan? Of raad je een overnachting aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!