Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pulau Tiga

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 april, 2022

Aan de westkust van het eiland Borneo ligt het tropische eiland Pulau Tiga. Het eiland is één van de mooiste eilanden van de regio. Je kunt hier vooral goed terecht voor mooie wandelingen of juist complete ontspanning. Ook voor duikers en snorkelaars is er op het eiland genoeg te zien.

Ongerept Pulau Tiga

Dit eilandje is vooral geschikt voor mensen die willen genieten van de natuur en even helemaal tot rust willen komen. De natuur op het eiland is namelijk onaangetast en wemelt van de mooie wilde dieren. Een groot deel van het eiland is ingedeeld als nationaal park en is daardoor beschermd.

Er komen op hier vooral veel bijzondere exotische vogels voor. Ook kun je op het eiland zogenaamde moddervulkanen bezoeken. Eén van deze vulkanen is zelfs nog actief, alhoewel hij de laatste keer tijdens de Tweede Wereldoorlog is uitgebarsten.

Pulau Tiga

Pulau Kalampunian

Vlakbij het eiland ligt het piepkleine eilandje Pulau Kalampunian Damit. Dit eiland wordt ook wel Slangeneiland genoemd om de vele (water)slangen die zich verzamelen rond de rotsen. Er zijn speciale excursies waarbij je met een gids op zoek gaat naar deze slangen.

Ook voor avontuur kun je dus prima op dit eiland terecht.

Overnachten

Omdat het eiland voor het overgrote deel bestaat uit jungle, zijn de mogelijkheden tot overnachten beperkt. Op het eiland zelf is maar één resort te vinden waar je terecht kunt. Het Pulau Tiga Resort is een goede accommodatie om 1 of 2 dagen te blijven om het eiland te kunnen bewonderen.

Vervoer naar Pulau Tiga

Het eiland is het best bereikbaar met de boot. Met een speedboot ben je binnen een half uurtje op het eiland, afhankelijk van de weersomstandigheden. Informeer voordat je naar naar het eiland reist altijd eerst goed naar de weersomstandigheden.

De reis met de boot kan daardoor niet alleen langer duren maar wordt vaak ook erg oncomfortabel.

Locatie Pulau Tiga

Meer lezen over Maleisië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU