Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Sam Poh Tong Temple

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Sam Poh Tong is een bekende tempel nabij de stad Ipoh. De tempel is eigenlijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De tempel wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken. Het is een leuke bezienswaardigheid om te zien wanneer je in de regio bent. 

Sam Poh Tong

De tempel is opgebouwd door de boeddhistische gemeenschap uit de stad Ipoh. Er werd in 1912 begonnen met de bouw van de tempel in de grot, maar de huidige voorkant werd echter pas gebouwd in 1950.

Sindsdien is de tempel uitgegroeid tot een toeristische attractie die reizigers aantrekt van over heel de wereld. Naast de mooie boeddhistische tempels kunt je ook een prachtig aangelegde tuin met een visvijver vinden.

Sam Poh Tong

De tempel zelf

Na een stijve klim van 246 treden kom je bij een open grot met een prachtig uitzicht over Ipoh en de omgeving. Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden.

Men zegt dat het de grootste grot tempel van het land is en word vandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie voor monniken. Maar naast het prachtige paviljoen en de vele Boedha beelden is er nog meer te doen. 

Want dit zijn echter niet de belangrijkste attracties. Dat is namelijk de ‘Turtle Pond’. Locals leggen schildpadden in deze vijver in de hoop hun karma te verbeteren.

Je kunt bij de ingang groenten kopen die je aan de schildpadden mag voeren.

Naast de schildpaddenvijver is er ook nog een prachtige tuin te vinden bij de tempel. Deze tuin werd in 1993 zelf uitgeroepen tot ‘The Best Landscaped garden’ in Malesië. Dus ook de tuin is zeker de moeite waard!

Hoe kom je bij de Sam Poh Tong?

De tempel ligt in Gunung Rapat, ongeveer 5 kilometer bij de stad Ipoh vandaan. De tempel is dus gemakkelijk te bereiken vanuit deze stad. 

Je kunt de tempel bereiken door de bus richting Gopeng te nemen vanaf het busstation in Ipoh. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen in de stad naar de tempel. 

Locatie Sam Poh Tong

Meer lezen over Maleisië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!