Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pangkor Laut

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

In het uiterste westen van Maleisië ligt het prachtige eilandje Pangkor Laut. Dit eiland ligt ongeveer 6 kilometer van de westkust van Maleisië. Het eiland is een geweldige bestemming wanneer je op zoek bent naar totale rust en ontspanning.

Pangkor Laut

Het eiland is al meer dan twee miljoen jaar oud. Dit is ook duidelijk te zien aan de natuur op het eiland. De bomen zijn hoog en breed en de natuur heeft jarenlang vrij spel gehad. Tot de dag van vandaag wordt de natuur van dit eiland zeer gerespecteerd en heeft het een centrale rol op het eiland.

De meeste toeristen die hier komen zijn natuurliefhebbers die op zoek zijn naar ontspanning. Je kunt namelijk prachtige wandelingen maken op het eiland. Ook de witte zandstranden bieden plek voor complete ontspanning. Er zijn ook veel kleine baaitjes en grotten die je kunt ontdekken.

Prive eiland

Net als veel andere eiland in Maleisië is dit eiland privébezit. Hierdoor kan het zijn dat je een klein bedrag moet betalen om het eiland op te mogen. Het eiland is te bereiken per boot. Er gaan enkele vaste veerdiensten maar je kunt er ook voor kiezen om met een speedboot te gaan.

Omdat het eiland relatief dicht bij Kuala Lumpur ligt is het bijzonder populair onder de lokale toeristen die er vaak voor een dag of weekend langs gaan.

Pangkor Laut

Overnachten op Pangkor Laut

Wanneer je een accommodatie zoekt op het eiland hoef je niet lang te zoeken. Er is namelijk maar één resort op het hele eiland. Het Pangkor Laut Resort is echter zeker een bezoek waard. Wanneer je overnacht in het Pangkor Laut Resort ervaar je namelijk iets unieks.

De kleine houten huisjes zijn zo gemaakt dat het perfect overeenstemt met de omliggende natuur. Met het bouwen van de huisjes is rekening gehouden met de natuurlijke vormen van het land waardoor de natuur onaangetast is gebleven

Locatie Pangkor Laut

Meer lezen over Maleisië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!