Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bako National Park

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Bako National Park is één van de oudste en kleinste parken in Sarawak, het ligt op een schiereiland in de Zuid Chinese Zee op zo’n 37 kilometer van Kuching. Het is hiermee één van de makkelijkst te bereiken nationale parken in Maleisië. Bako National Park is één van de beste plaatsen in Sarawak om regenwoud en wildlife in hun natuurlijke leefgebied te zien. Vanuit Kuching is het park een prima dagje uit maar het is zonde om je door dit prachtige park te haasten. Wij aan  een nacht of twee te blijven om echt te genieten van dit prachtige park.

Bako National Park

De kust van het schiereiland waar Bako National Park ligt bestaat uit mooie stranden en verstopte baaien. Het binnenland van het park herbergt beekjes, watervallen en een scala aan verschillende ecosystemen, inclusief laagland regenwoud en heide bos.

Het park staat bekend om de diversiteit die bijna elk type vegetatie uit Borneo herbergt.

Naast planten vind je hier ook veel wilde dieren. De bekendste zijn de neusapen die elke avond naar de rivieroever trekken om voedsel te verzamelen voor de nacht. Het park is de beste plek om de neusapen in het echt te zien.

Dieren in het Bako National park

Naast de verschillende soorten apen de je hier vindt zijn er in het Bako Nationaal Park ook nog slangen, zwijnen en varkens. Er leeft volgens de kenners één soort giftige slang; de Wagler’s pit viper. Gelukkig weten de gidsen hoe je ze moet vermijden. Het bezoeken van het park is een unieke ervaring. De enige manier om in het park te komen is met de boot over de Santubong Rivier.

Dit is een prachtig stukje natuur wat elke reiziger doet verbazen. De belangrijkste activiteit in het park is wandelen. Er zijn in totaal 16 wandelingen te doen in Bako National Park die allemaal variëren in afstand (en dus tijd) en moeilijkheid.

Wandeltochten hier brengen ja langs schitterende watervallen en verlaten stranden.

Bako National Park

Slapen Bako National Park

Om het park echt te kunnen ontdekken is het raadzaam om langer dan één dagdeel te blijven. Hierdoor zal je moeten overnachten in het park. Gelukkig is dit mogelijk. Er zijn verschillende accommodaties die variëren van budget voor 20RM per nacht tot een privé huisje van RM160 per nacht.

Probeer altijd te reserveren aangezien het druk kan zijn in het hoogseizoen. In Kuching kan je reserveren. Je kan het ook online regelen bij het eBooking System van Sarawak National Parks.

Locatie Bako Nationaal Park

Meer lezen over Maleisië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!