Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Sipadan

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Sipadan is the ‘place to be’ voor al je duik- en snorkeldromen! Het staat bekend als één van de beste duiklocaties ter wereld. Schitterende koraalriffen, tropische vissen, hagelwitte stranden en kristalhelder water vormen de perfecte locatie voor een onvergetelijke trip! Plan je trip wel want er mogen maar 120 duikers per dag het water in.

Sipadan

Het eiland ligt in de Celebes Zee ten oosten van de kust van Sabah in de richting van de Filipijnen. Het is een waar mini eiland en je moet op Google Maps flink inzoomen om het te kunnen zien. Het eiland ligt 36 kilometer van de kust en is tevens het enige oceanische eiland van Maleisië.

De meeste reizigers vertrekken vanuit Semporna richting Sipadan voor een onvergetelijke duik- of snorkel ervaring.

Het eiland staat bekend als één van de mooiste duiklocaties ter wereld. De onderwaterwereld, met honderden soorten koralen en meer dan 3.000 verschillende vissen (waaronder clown vissen, mantra roggen, koraalvissen en haaien), is dan ook een unieke plek op aarde.

Sipadan

Snorkelen en Duiken op Sipadan

Sipadan is een klein eilandje maar heeft naast schitterend koraal en verschillende vissen ook een klein regenwoud en daarnaast de bekende witte stranden, hoewel die hier niet heel groot zijn. Het is de ideale get-away en je waant je werkelijk ver weg van de rest van de wereld.

TIP ♥ – Hou er rekening mee dat Sipadan geen plek is voor beginnende duikers.

Er staat een sterke stroming en het water is behoorlijk diep. Als je te ver van de kust raakt en door het heldere water een groot diep gat onder je ziet zal je niet de eerste zijn die in paniek raakt. Gelukkig zijn er voor de niet ervaren duikers genoeg mogelijkheden om het water te verkennen.

Je kan bij Sipadan ook prima snorkelen. Ook tijdens het snorkelen vind je bijzondere, en gekleurde vissen. Langs de kust heb je zelfs kans schildpadden te zien.

Bescherming Sipadan

Zoals helaas vaker het geval is heeft ook het toerisme bij Sipadan tot veel schade geleid. Koraal en de duizenden vissen hier zijn niet gewent aan honderden bezoekers die in hun water zwemmen.

Om meer schade te voorkomen heeft de overheid in 2004 besloten dat er een maximaal aantal van 120 duikers per dag het water in mogen.

Daarnaast zijn er een aantal duikscholen en resorts gesloten op het eiland. Respecteer de natuur als je hier bent. Als reiziger heb je een grote invloed, niet alleen op de natuur maar ook cultuur.

Sipadan

Highlights Sipadan

Heel groot is het eiland niet en duiken of snorkelen is hetgeen waar reizigers hier vooral voor komen. Eén van de dingen die iedereen adviseert hier is het duiken naar Barracuda Point wat op de top vijf van mooiste duiklocaties ter wereld staat.

Daarnaast en het schildpadden grafkelder en veel bezochte plek. Het is een soort grottenstelsel onder water waar skeletten van schildpadden liggen die helaas de uitgang nooit gevonden hebben.

Locatie Sipadan

Meer lezen over Maleisië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!