De mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland behoort tot de mooiste landen ter wereld. Het land heeft eigenlijk alles te bieden qua landschap. Van oerbossen tot vulkanen en van prachtige kusten tot besneeuwde bergtoppen, Nieuw-Zeeland heeft het! Door de prachtige uitgestrekte natuur is het land ideaal om te hiken. Zo komen meerdere wandelingen in Nieuw-Zeeland voor in de top 10 mooiste hikes ter wereld.

11 x mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland (Great Walks)

Doordat het hele land eigenlijk adembenemend is, zijn er veel hikes. Ze worden ook wel de Great Walks van Nieuw-Zeeland genoemd. Om je te helpen bij het maken van een keuze voor de mooiste hikes in Nieuw-Zeeland hebben wij een lijst opgesteld met de 11 mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland.

Door de enorme diversiteit van landschappen is er namelijk altijd een wandeling te vinden die bij je past!

#1 Abel Tasman Coastal Track in Marahau (Zuidereiland)

Abel Tasman National Park

De Abel Tasman Coastal Track is een van de beste wandelingen in Nieuw-Zeeland en uiteraard een van de Great Walks in Nieuw-Zeeland. De track van ongeveer 50 kilometer neemt je mee langs de prachtige gouden stranden van het van het Zuidereiland.

De totale track neemt ongeveer drie tot vijf dagen wandelen in beslag. Het is ook mogelijk om dagwandelingen te maken als je niet de tijd hebt om de hele track te lopen.

De track is populair om te lopen. Het is dus aan te raden om mogelijke overnachtingen in hutten langs de track van tevoren vast te leggen. De Abel Tasman Coastal Track is niet heel inspannend, maar zeker de moeite waard.

  • Afstand: 40 kilometer
  • Tijd: 3 – 5 dagen
  • Moeilijkheid track: gemiddeld

TIP ♥ – bekijk onze pagina over het Abel Tasman National Park

#2 De Te Whara Track in Whangarei (Noordereiland)

Wandelingen in Nieuw-Zeeland

Deze wandeling op het Noordereiland neemt je mee door de mooiste kustbossen van Nieuw-Zeeland. Na een klim van een uur heb je prachtig uitzicht over de kust. De track is minstens 700 jaar oud en loopt langs een aantal belangrijke Māori-plekken.

Het is wel van belang dat je tijdens de wandeling op de gemarkeerde paden blijft uit respect voor de lokale Māori-stam: de Iwi! Onderweg heb je uitzicht over Cape Brett in het noorden en Cape Rodney in het zuiden evenals de Poor Knights Islands.

De wandeling is 7,5 kilometer in totaal en duurt zo’n vijf tot zes uur om te lopen. De track is te bereiken vanuit Whangarei.

  • Afstand: 7,5 kilometer
  • Tijd: 5 – 6 uur
  • Moeilijkheid track: gemiddeld

#3 Hooker Valley Track in Canterbury (Zuidereiland)

Hiking hooker valley Nieuw-Zeeland

De Hooker Valley Track staat bekend als een van de beste dag wandelingen in Nieuw-Zeeland. De track is gemakkelijk te bewandelen waardoor deze zelfs voor gezinnen met kinderen te doen is.

De hike brengt je richting Mount Cook waar je prachtig uitzicht hebt over de Hooker gletsjer en de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Het is tijdens de hike alsof je door een ansichtkaart loopt, zo mooi is het!

De route wordt steeds populairder om te wandelen. Probeer deze track of s’ochtends heel vroeg te lopen of aan het einde van de dag als je de drukte wilt vermijden.

  • Afstand: 5 kilometer
  • Tijd: 2-3 uur
  • Moeilijkheid track: makkelijk

 #4 Tongariro Alpine Crossing in Tongariro (Noordereiland)

Tongariro Crossing Nieuw Zeeland

Deze wandeling op het Noordereiland behoort ook tot een van de Great Walks in Nieuw-Zeeland en staat bekend als een van de beste dag-hikes. De zes tot acht uur durende hike neemt je mee langs de mooiste vulkanische landschappen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Enkele hoogtepunten tijdens deze hike zijn het uitzicht op Mount Ngairuhoe (ook wel bekend als Mount Doom voor de LOTR fans), de Rode krater en de Emerald Lakes.

Vergeet je niet warm aan te kleden tijdens de hike aangezien het best fris kan zijn tussen deze vulkanen.

  • Afstand: 19,4 kilometer
  • Tijd: 6-8 uur
  • Moeilijkheid track: gemiddeld

 

#5 Roy’s Peak in Otago in Wanaka (Zuidereiland)

Wandelingen in Nieuw-Zeeland

Een van de minder bekende wandelingen in Nieuw-Zeeland, maar wel erg mooi is Roy’s Peak. Deze hike brengt je naar een prachtig uitzicht over Lake Wanaka en Mount Aspiring.

De wandeling is in totaal 16 kilometer (heen en terug) en de hike is op een aantal punten redelijk stijl maar wel goed te doen.

Je loopt het grootste deel van de hike aan de oostkant van de berg. Er is geen beschutting op het pad te vinden dus zorg voor zonnebrand, winddichte kleding en genoeg water.

  • Afstand: 16 kilometer
  • Tijd: 5 – 7 uur
  • Moeilijkheid track: gemiddeld tot moeilijk

 

#6 Milford Track, Fiordland National Park bij Milford Sound (Zuidereiland)

Milford Track

Een wandeling die ook niet kan ontbreken in deze lijst met de mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland, is de Milford Track nabij Milford Sound. Wederom een van de Great Walks in Nieuw-Zeeland.

Tijdens de vierdaagse trekking wandel je door prachtige berglandschappen, eeuwenoude regenwouden, watervallen en prachtige gletsjers.

Deze track staat bekend als een van de mooiste ter wereld.

De wandeling begint in Glade Wharf en 53,5 kilometer verder eindig je in Milford Sounds. Het is niet toegestaan om de route de andere kant op te lopen.

Wanneer je deze track wilt bewandelen zorg er dan voor dat je op tijd reserveert. De track is van oktober tot april te lopen en er mogen dagelijks maar 40 mensen starten aan de hike.

TIP ♥ – Bekijk hier onze pagina over de Milford track.

  • Afstand: 53,5 kilometer
  • Tijd: 4 – 5 dagen
  • Moeilijkheid track: gemiddeld

#7 Lake Waikaremoana Track in Onepoto (Noordereiland)

Lake Waikaremoana

In deze 4 daagse wandeling op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland loop je om Lake Waikaremoana heen. Deze wandeling brengt je door oude oerbossen met prachtige uitzichten over het Waikaremoana meer.

Tijdens de hike zijn er genoeg plekken om te zwemmen en te vissen. Er zijn 5 hutten te vinden langs de route waar je kunt overnachten. Ook deze dienen ver vooruit vast gelegd te worden omdat dit een populaire hike is.

TIP ♥ – Download hier de brochure voor deze hike

  • Afstand: 44 kilometer
  • Tijd: 3-4 dagen
  • Moeilijkheid track: makkelijk tot gemiddeld

#8 Mount Robert in Saint Arnaud (Zuidereiland)

Lake Rotoiti

De Mount Robert Track is een van de kleinere wandelingen in de lijst. Bij deze drie tot vijf uur durende track beklim je Mount Robert waarna je prachtig uitzicht hebt over Lake Rotoiti.

De route is een lus van 10 kilometer. Tijdens de wandeling loop je door oude beukenbossen en heb je de kans om veel lokale vogels te spotten.

Wij raden je aan om de berg via Paddy’s track te beklimmen omdat deze een stuk minder stijl is. Vervolgens kun je via de Pinchgut track weer terug lopen naar het begin van de route.

  • Afstand: 10 kilometer
  • Tijd: 3-5 uur
  • Moeilijkheid track: makkelijk tot gemiddeld

#9 Cape Kidnappers Walking Track in Hastings (Noordereiland)

Cape Kidnappers

Deze track ligt op een half uur rijden van zowel Napier als Hastings. De wandeling is langs het strand en is alleen te maken wanner het eb is. Hou dus de getijden goed in de gaten.

Je loopt tijdens deze track over het strand langs de adembenemende kliffen van het Noordereiland. Aan het einde van de hike vind je de grootse toegankelijke kolonie van Jan-van-genten vogels van Nieuw-Zeeland en een prachtig uitzicht over Hawke’s Bay.

  • Afstand: 19 kilometer
  • Tijd: 5-6 uur
  • Moeilijkheid track: makkelijk

#10 Kepler Track in Lake Te Anau (Zuidereiland)

Great Walk Nieuw-Zeeland

De Kepler Track, een van de Great Walks in Nieuw-Zeeland, en dus een van de mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland. Je vindt de track op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland nabij Te Anau.

Deze wandeling wordt ook wel het ‘avontuur boven de wolken genoemd’. De route loopt namelijk voor een groot deel over bergtoppen.

Deze lus van 60 kilometer brengt je langs bossen, gletsjers en over prachtige bergkammen. De Kepler track is toegankelijk gemaakt voor elke wandelaar met hangbruggen en duidelijk aangegeven paden.

Kamperen is op de Kepler track alleen toegestaan op de aangewezen camping in Brod Bay en de aangrenzende Iris Burn hut. Het is niet toegestaan om buiten deze gebieden te kamperen.

  • Afstand: 60 kilometer
  • Tijd: 3 – 4 dagen
  • Moeilijkheid track: gemiddeld

#11 De Routeburn Track in iordland National Park (Zuidereiland)

Routeburn Track

Last but not least! De Routeburn Track. Ook dit is een van de Great Walks in Nieuw-Zeeland. Het combineert het Fiordland National Park en het Mount Aspiring National Park in één wandelroute.

Dit is ook de grootste reden waarom het zo populair is. Met 32 kilometer is het een track. In zo’n 2 tot 4 dagen loop je van Divide aan de Milford Road naar Routeburn Road aan de noordkant van het Wakapitu meer.

Voor deze route hoef je geen ervaren wandelaar te zijn.

Het staat bekend als een van de mooiste wandelingen ter wereld. Onderweg kom je langs valleien, besneeuwde bergtoppen, spectaculaire uitzichten over uitgestrekte bergketens en gigantische watervallen.

  • Afstand: 33 kilometer
  • Tijd: 2 – 4 dagen
  • Moeilijkheid track: gemiddeld

    Meer lezen over De mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven