Doubtless Bay is een mooi baai op het Noordereiland. De naam Doubtless (ongetwijfeld) is een bijzondere naam. Die is tot stand gekomen door een vermelding in het logboek van James Cook. Hij schreef hier namelijk na aankomst; het is ‘ongetwijfeld (doubtless) een baai’. James had dit goed gezien want Doubtless Bay is een verzameling van indrukwekkende baaien en schitterende stranden.

Ongetwijfeld mooi

Het belangrijkste deel van Doutbless Bay is Mangonui. Dit betekent ook wel ‘Big Shark’, hoewel we die niet gezien hebben toen wij er waren. De stad staat bekend staat om de historische gebouwen. Mangonui was vroeger een belangrijke schakel in de tijd van de walvisvaart. Doubtless Bay ligt tussen in de indrukwekkende Karikari Peninsula.

TIP ♥ – populaire vakantieplekken zijn Coopers Beach, Cable Bay en Taipa die alle gezegend zijn met een mooi strand.

Doubtless Bay was vroeger niet zo heel bekend, maar door het groeiende toerisme neemt commercialisering toe. Gelukkig tast dat de sfeer en authenticiteit van de regio (nog) niet aan.  Taipa, Tokerau Beach en de populaire Cable Bay en Cooper’s Beach hebben allemaal prachtige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, zwemmen of wateractiviteiten kan doen.

doubtless bayDe baai

Wat is er te doen in Doubtless Bay

Er is genoeg te doen on Doubtless Bay en het ligt er een beetje aan waar je overnacht. Er zijn (helaas) weinig reizigers die hier een aantal dagen blijven om de hele regio te ontdekken. Je hebt minimaal 2 volle dagen nodig om alles te kunnen doen of zien.

#1 Met dolfijnen zwemmen

Met dolfijnen zwemmen is hier een van de belangrijkste activiteiten. Er leven hier namelijk veel dolfijnen in de baai. Overal in Doubtless Bay kun je een tour boeken om met deze bijzondere dieren te zwemmen (als het weer het toelaat).

De tour duurt meestal een paar uur. Je zwemt niet alleen met ze, maar leert ook een hoop over hun leefomgeving. Vooral Mangonui en Taipa zijn goede plekken om deze tour te boeken!

TIP ♥ – een cruise van een dag waarbij je door de baai vaart kost je z’n $120 p.p.

#2 Ga kajakken

Er is geen betere manier om de afgelegen baaien te verkennen dan met een kajak. Je kunt in de hele regio kajaks huren en het water op gaan. Dit is wel een activiteit voor in de zomer aangezien het in de wintermaanden best fris kan worden (het is nog steeds mogelijk).

Met de kajak zie je meer dan vanaf het vaste land en daarnaast heb je nog kans om wat wilde dieren te zien in het water.

#3 Vang je eigen vis

Vissen in Doubtless Bay is een van de leukere activiteiten. Je kunt met een kajak naar dieper water of naar speciale plekken om te vissen, maar je kan ook gewoon aan de kant je hengel uitgooien. Er leeft hier ontzettend veel vis die je kunt vangen en ’s avonds op je eigen BBQ kunt klaarmaken.

Doubtless BayPrima uitzicht

#4 Leer duiken

Duiken in Doubtful Bay is fantastisch. De lokale touroperators kennen de beste plekjes en kunnen je daar naartoe brengen waar je kunt duiken in kristalhelder water.

Bekende plekken om te duiken zijn Whangarei en omstreken, de Bay of Islands met Cape Brett, Piercy Island (Hole in the Rock) en The Dog en verder naar het noorden heb je de Rainbow Warrior in Matauri Bay. De Karikari Peninsula is ook fantastisch voor de avontuurlijke duikers.

#5 Boek een van de vele tours

Er is nog veel meer te doen in Doutbless Bay, maar ook in de omgeving. Zo kun je onder andere naar Ninety Mile Beach en Cape Reinga, een van de bekendste bezienswaardigheden op het noordereiland.

Maar ook Butler Point of Puketi Forest zijn zeker de moeite waard. En vergeet ook niet naar de KariKari Peninsula te gaan.

Doubtless BayKariKari 

Beste reistijd Doubtless Bay

Door het gunstige klimaat is Doubtless Bay het hele jaar door te bezoeken. De Nieuw Zeelandse zomer loopt van december tot en met februari, dat zijn de warmste maanden.

Hou er rekening mee dat het ook een populaire plek is voor de Kiwi’s. In Januari kan het daarom erg druk zijn. Het kan geen kwaad om die maand accommodatie van tevoren te boeken. Buiten de zomermaanden is het minder druk en zakken ook de prijzen voor accommodatie.Doubtless Bay

Waar kun je het beste overnachten?

De meeste faciliteiten vind je aan de zuidelijke oever van de baai rond Coopers Beach, Cable Bay en Taipa allemaal rechts gelegen van het pittoreske Mangonui.

Locatie Doubtless Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven