Voor veel reizigers is het Zuidereiland het hoogtepunt van hun reis door Nieuw-Zeeland. En dat is niet heel gek. Hoewel het Noordereiland ook zeker prachtige bezienswaardigheden heeft lijken de bezienswaardigheden Zuidereiland van een andere planeet te komen.

De natuur hier is zo onwerkelijk mooi dat het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland. Het Zuidereiland herbergt misschien wel de mooiste plekjes op aarde.

Bezienswaardigheden Zuidereiland

De bezienswaardigheden Zuidereiland zijn behoorlijk indrukwekkend. Wij zijn hier meerdere keren geweest en we hebben nog steeds niet alles gezien, en de bezienswaardigheden die we wel gezien hebben leken alleen maar mooier te zijn geworden.

Er wonen slechts een miljoen mensen verspreid over 151.215 vierkante kilometer. De gigantische ruimte op dit paradijselijke eiland worden gevuld met prachtige bossen, bergen, meren, stranden en gletsjers. Oh ja… het Zuidereiland is een van de beste wandelbestemmingen op deze planeet.

Wat is er te zien?

Dat is bijna te veel om op te noemen. Zonder overdrijven; dit eiland is echt een van de mooiste plekjes op aarde. De bezienswaardigheden Zuidereiland moet iedereen een keer gezien hebben. De bekendste plekjes die je kunt bezoeken ken je misschien wel; het oogstrelende Abel Tasman Park, de wereldberoemde fjorden van Milford Sound of het indrukwekkende Lake Tekapo.

Maar ook het bekende Mount Cook of het afgelegen Stewart Island moet je gezien hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over steden als Kaikoura, Wanaka en natuurlijk Queenstown. Kortom, de bezienswaardigheden Zuidereiland zullen zorgen voor een onvergetelijke reis. Hieronder een lijstje met alle bezienswaardigheden!

TIP ♥ – bekijk hier de bezienswaardigheden op het Noordereiland

Milford Sound

Er zijn van die plekken die je na een bezoek de rest van je leven bijblijven. Milford Sounds is zo’n plek. Na een bezoek aan deze fjord zal je alle andere plekken in Nieuw Zeeland anders bekijken. Door zijn omvang voel je je klein en zijn schoonheid doet alle problemen die je mocht hebben even vergeten.

Abel Tasman National Park

Stap in je kano, boek een watertaxi of huur een kajak en verken één van de mooiste natuur parken van Nieuw Zeeland. Het Abel Tasman National Park is een indrukwekkend stuk natuur gelegen aan de noord kust van het Zuidereiland, nabij Nelson. Als er een paradijs op aarde is moet het lijkne op het Abel Tasman national park.

Queenstown

De adventure capital of the world. Dat is hoe Queenstown bekend staat in de wereld. Je zal je er dan ook niet snel vervelen. Zeker voor de adrenaline junkies is er een hoop te doen. En door zijn prachtige ligging aan Lake Wakatipu omgeven door de Remarkables is er ook voor de minder avontuurlijke reizigers genoeg te zien en doen in Queenstown.

Wanaka

Wanaka “strijdt” al jaren met Queenstown om de titel “stad met de mooiste ligging op het Zuidereiland”. Beide steden zijn prachtig gelegen tussen de bergen aan een meer. Het enige verschil is dat Wanaka (tot op heden) een stuk relaxter en rustiger is. Wat ons betreft verdient Wanaka de titel dan ook nog steeds.

Aoraki Mount Cook NP

Aoraki Mount Cook nationaal park dankt zijn naam aan de berg Aoraki/ mount Cook. Omdat de Maori naam voor de berg tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt heeft het nationale park sinds kort een dubbele naam.

Fox Gletsjer

De Fox gletsjer maakt onderdeel uit van een groter geheel aan bijzonder gletsjers die op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland te vinden zijn. De Fox gletsjer zelf en de natuur eromheen vormen samen een bijzonder geheel dat verschillende soorten landschappen samenbrengt.

Franz Josef Gletsjer

De wereldberoemde Franz Josef Gletsjer mag niet ontbreken tijdens je reis. De gletsjer is één van een verzameling van zestig gletsjers die je in het Westland National Park kunt vinden. Dat dit met afstand de meest imposante van allemaal is maakt het een een populaire stop onder reizigers.

Marlborough sounds

Staat een vakantie of reis naar Nieuw-Zeeland in de planning? Sla dan vooral het wonderbaarlijk mooie Marlborough Sounds niet over. Deze reisbestemming vormt het noorden van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Christchurch

De grootste stad van het Zuidereiland met zo’n 380.000 inwoners. Christchurch doet ook erg aan Engeland denken dankzij de Victoriaanse bouwstijl van vele gebouwen en de goed onderhouden parken. De stad was sinds 2000 zijn iets wat saaie imago aan het afschudden, helaas werden deze ontwikkelingen door de aardbevingen van 2010 en 2011 stop gezet. Sindsdien is de stad hard bezig met zijn herstel.

Dunedin

Dunedin staat vooral bekend als de studentenstad van Nieuw Zeeland. En dat is zeker niet negatief, het is namelijk één van de mooiste steden van het land. Gelukkig biedt Dunedin ook voor de bezoekers genoeg vertier. De stad staat namelijk vol prachtige gebouwen en sfeervolle restaurants. Natuurlijk kunnen in een echte studentenstad ook de bar’s en cafe’s niet ontbreken, deze zijn dan ook volop te vinden in Dunedin.

Kaikoura

Kaikoura is misschien wel de meest fotogenieke stad van Nieuw Zeeland. Door zijn ligging aan de oostkust en de, vaak met sneeuw bedekte, Seaward Kaikoura Range is de stad bijzonde fotogeniek. ’s Morgens schiet je er met zonsopgang de mooiste foto’s.

Fiordland National Park

De droom van misschien wel iedere reiziger. Er zijn maar weinig nationale parken mooier dan dit Fiordland nationaal Park. De verzameling van uit de zee rijzende bergtoppen in combinatie met de glinsterende meren en prachtige fjorden. Het park is de plek waar je de beroemde Milford en Doubtful sounds kan bezichtigen.

Lake Hawea

Het prachtige Lake Hawea is misschien wel een van de mooiste meren van het Zuidereiland en toch niet zo bekend bij het grote publiek. Ga er daarom snel nog langs. Het is absoluut een bezoek waard.

Lake Tekapo

Één van de bekendste meren van Nieuw Zeeland. Door de kenmerkende helder blauwe kleur van het water in combinatie met de (besneeuwde) bergen op de achtergrond is Lake Tekapo is het tegenwoordig een veel bezochte highlight in Nieuw Zeeland. Niet gek want het is een schilderachtig plaatje waar je naar kijkt. Ooit ontstaan uit een waterkracht regelen uit 1953 is het tegenwoordig een populaire tourbus halte op de route tussen Christchurch en Queenstown.

Nelson

Nelson is al jaren een populaire plaats onder toeristen welke ook ieder jaar een grote getallen naar de stad trekken. Niet vreemd want met de prachtige omgeving, de indrukwekkende kustlijn en natuurlijk de nabijheid van het prachtige Abel Tasman Nationale Park. Tel daarbij op dat de stad de meeste zonuren per jaar heeft. Nelson wordt in Nieuw Zeeland dan ook wel Sunshine Capital genoemd.

Westland Nationaal Park

Het Westland Nationaal Park is vooral bekend vanwege de Gletjers. De Franz Josef en Fox gletjers trekken ieder jaar weer duizenden toeristen naar het park. Samen met Mount Cook national park, Fiordland nationaal park en Aspiring nationaal park is het Westland nationaal park onderdeel van het Southwest Nieuw Zeeland Unesco World Heritage Area.

Stewart Island

Stewart Island is misschien wel een van de beste plekken in Nieuw Zeeland om de Kiwi te spotten. En dan hebben we het natuurlijk over het nationale symbool, de gevederde vogelachtige Kiwi. Niet de vriendelijke inwoners van het land. Het eiland is het meest zuidelijke puntje van Nieuw Zeeland en een prima plek om even bij te komen van je rondreis.

Akaroa

Akaroa wordt helaas door veel mensen nog overgeslagen. In mijn ogen erg jammer, want het is een bijzonder sfeervolle stad vlak bij Christchurch. Een dagtrip vanuit Christchurch is dan ook een absolute aanrader. Het is namelijk maar 75 km rijden.

Hanmer Springs

Trek je over het zuidereiland, dan mag een stop in Hanmer Springs in ieder geval zeker niet ontbreken. Of het nu gaat om de inheems cultuur of de prachtige natuur. Waar het echter vooral om te doen is, zijn natuurlijk de bijzonder warmwaterbronnen die hier te vinden zijn.

Lake Matheson (Mirror Lake)

Een reis naar Nieuw Zeeland is niet compleet zonder de bijzonder plekken in Westland National Park te hebben bezocht. Wat in ieder geval zeker niet op je planning mag ontbreken is Lake Matheson, ook wel bekend als Mirror Lake.

Arthur’s Pass

De beroemde rit door de Arthur’s Pass, van de Oostkust naar de Westkust, mag zeker niet in je programma ontbreken. Buiten de bijzondere natuur die je er te zien krijgt is er nog veel meer wat dit gebied aantrekkelijk maakt. De rit van kust naar kust laat een indruk achter die je nooit meer zal vergeten

Te Anau

Eén van de bezienswaardigheden die je op jouw Nieuw Zeeland lijst “moet” hebben is zonder twijfel Te Anau. Wanneer je op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland bent, dan zal je nergens een meer tegenkomen dat groter is dan dit. Sterker nog, er zijn maar heel weinig plekken op de wereld waar je grotere meren kunt vinden.

Golden Bay

Golden Bay is misschien wel één van de meest aantrekkelijke plekken van Nieuw-Zeeland. Alleen al om die reden moet je er dus geweest zijn als je op rondreis door het land gaat. De baai, die helemaal in het noorden van het zuidereiland ligt, is de plek waar je bijzondere mensen ontmoet en bijzondere dingen kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven