Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Piha

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Als je in Piha rondloopt, is de kans groot dat je ‘surf’s up dude!’ hoort. Dit is namelijk dé surfspot voor locals in de buurt van Auckland. Dit heerlijke, laid-back stadje met zijn prachtige robuuste, zandstrand is een favoriet voor locals die de stress van de stad ontvluchten. Of dat nu is om te surfen, feestvakanties te vieren, te wandelen of voor een gezinsvakantie.

Surfers Paradise Piha

Vergis je echter niet in het water rondom Piha. Je kunt hier ontzettend goed surfen, maar het is wel een van de gevaarlijkste stukken zee van het land. Je hebt hier namelijk een wilde branding en sterke onderstroom.

Als je veel tv kijkt, heb je dit misschien wel eens gezien. Piha heeft namelijk een eigen reality tv-show over is; Surf Rescue. Als je hier dus gaat zwemmen, zwem dan altijd tussen de vlaggen waar je onder toezicht van strandwachten zwemt.

Zo voorkom je een ongewild TV-debuut.

Piha

Surfen in Nieuw-Zeeland

Klein maar fijn

Nabij Phia ligt nog Karekare, ook een bekend strand, maar iets kleiner. Piha zelf is zeker ook niet groot. Er zijn geen drankwinkels, benzinestation of bank. Je vindt er wel wat cafeetjes, een kleine supermarkt en hele fanatieke wandelaars.

Het is dus niet alleen populair onder surfers. Verder komen hier ook veel artiesten en kunstenaars. Het is een echt surfers/backpacker stadje waar een super relaxte sfeer hangt.

TIP ♥ – bij het strand van Piha ligt Lion Rock. Die is 101 meter hoog en wordt ‘s avonds mooi verlicht.

Als je een surfer bent kun je misschien wel mee doen aan een van de vele surfwedstrijden. Op zo’n moment loopt het strand helemaal vol met surfers.

In de zomer is het vooral druk hier! Er zijn dan veel feestjes, live optredens, artiesten en gezellige mensen.Piha

Het strand en Piha zelf zijn makkelijk te bereiken vanuit Auckland. Het is slechts 40 kilometer rijden. Naast surfen kun je hier ook tennissen, zwemmen en wandelen.

Het is de ideale get-away vanuit Auckland en een leuk tussenstop tijdens je reis oor Nieuw-Zeeland.

Locatie

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU