Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Te Papa

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Te Papa is HET museum van Nieuw Zeeland. Het ligt in de stad Wellington en is een leuk uitje als je wat meer wil weten over het land. Te Papa is een interactieve, leuke en verrassende attractie in de stad, veel leuker dan je zou verwachten van een museum. De officiele naam van het museum is Te Papa Tongarewa. Dat betekent zoiets als ‘schatkist’.

Te Papa

In het museum vind je heel wat bijzondere dingen. Uiteraard bestaat een groot deel van de collectie uit Maori kunstvoorwerpen. Daarnaast vind je ook veel historie van het land. Het leuke van het museum is dat het niet alleen statische tentoonstellingen zijn. Er gebeurt hier namelijk van alles. Van opgezette dieren tot high-tech simulaties van aardbevingen. Vervelen doe je je hier niet.

Het museum heeft 6 verdiepingen met verschillende interessante tentoonstellingen. Je hebt zelfs een stukje over Nederlanders, die hier een belangrijke rol speelde in het verleden. Het is een museum waar je veel leert Nieuw-Zeelandse geschiedenis zonder dat je het doorn hebt. Het museum werd in 1998 geopend en heeft sindsdien al meer dan 10 miljoen bezoekers ontvangen.

TIP ♥ – je betaald GEEN toegangsprijs voor het museum. Het is helemaal gratis.

Te Papa

Bijzondere kunst

Wij zijn niet echt museumliefhebbers en toch vonden wij het Te Papa Museum heel erg interessant. Als je een dag over hebt of interesse hebt in de geschiedenis van het land is dit zeker een aanrader. Het gebouw zelf is al een bezienswaardigheid. Naast voorwerpen uit het verleden is er natuurlijk ook veel kunst te bewonderen. Niet alleen moderne kunst maar ook Maori kunst en Aziatische kunst. In het museum hebben ze zelfs regenwouden en bossen nagemaakt.

Rondleidingen

Hoewel de toegang tot het museum gratis is en je vrij kun rondlopen is het leuker, en leerzamer, om een rondleiding te boeken. Deze kun je boeken op de tweede verdieping bij de informatie balie. De ‘Introducing Te Papa’ kost $15 en duurt een uurtje.

TIP ♥ – je vindt het museum op Cable Street in het centrum van Wellington

Locatie Te Papa

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU