Roadtrip door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen ter wereld. Een van de leukste dingen om te doen is het maken van een roadtrip. Net als Australië of bijvoorbeeld Costa Rica is dit land is dé plek om met je camper of auto rond te reizen. Wil jij een roadtrip door Nieuw-Zeeland maken? Bekijk dan deze routes!

Roadtrip Nieuw-Zeeland

Het staat met stip op nummer 1 van mijn favorieten dingen om te doen in Nieuw-Zeeland. Gewoon heerlijk roadtrippen. Het gevoel van vrijheid en rust is heerlijk. Waar je in Nederland of België vrij intensief verkeer hebt en al snel vast staat in een file, kan je in Nieuw-Zeeland uren rondrijden zonder amper auto’s tegen te komen.

TIP ♥ – lees onze tips over het huren van een auto in Nieuw-Zeeland

Tel daar het fantastische landschap bij op en je hebt de ideale combinatie. En vrees niet. Heb je pech ergens in de middle of nowhere, er is altijd wel een local die je kan helpen. Zo stonden wij ook een keer ergens achteraf op een onverharde weg stil. Maar de eerste de beste auto die langs reed stopte direct om te helpen.

Voor mij dus een geweldig avontuur. Wil jij nu ook genieten van het prachtige Nieuw-Zeeland met een mooie roadtrip? Bekijk dan ons blog met daarin de mooiste stukjes van Nieuw-Zeeland.

#1 De Arthur’s Pass

We beginnen meteen met de eerste roadtrip die wij maakte in Nieuw-Zeeland. Door deze route zijn we verliefd geworden op dit land en weten we zeker dat Nieuw-Zeeland tot de 3 mooiste landen ter wereld behoort.

Deze trip door Nieuw-Zeeland begint in Christchurch en eindigt in Greymouth. Het is een indrukwekkende pas die dwars door de Zuidelijke Alpen gaat.

Je doet er ongeveer 3 tot 4 uur over om van de ene naar de andere kant te rijden. Je rijdt door een schitterend stuk natuur met steile bergpassen, wilde rivieren, mooie watervallen, groene bergen en een oneindig uitzicht.

TIP ♥ – meer info over deze roadtrip vind je op de pagina Arthur’s Pass

Roadtrip Nieuw Zeeland door Arthurs PassEen deel van de Arthur’s Pass
Arthur PassEen deel van de Arthur’s Pass

#2 Napier naar Gisborne (Hawke’s Bay)

De Hawke’s Bay is een regio op het Noordereiland, grofweg tussen Gisborne en Napier. De wegen hier lenen zich uitstekend voor een roadtrip door Nieuw-Zeeland. Je rijdt langs wijnvelden, ongerepte stranden, leuke stadjes en andere natuurlijke bezienswaardigheden.

Napier is de beste uitvalsbasis voor een roadtrip in deze regio. Je komt hier ook langs de rivieren Wairoa en Ruahine Ranges. Deze roadtrip duurt zo’n 3 uur.

TIP ♥ – in Hawke’s Bay vind je ook de heuvel met de langste naam ter wereld: Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (Google het maar 😉 )

#3 Wellington naar Kaitoke

Een andere mooie roadtrip door Nieuw-Zeeland is die tussen Wellington en Kaitoke Regional Park in het westen van het Noordereiland. De hele roadtrip zou zo’n 2,5 uur moeten duren als je niet stopt onderweg. Deze roadtrip is vooral een must-do voor fans van The Hobbit-films aangezien een deel van de film hier is opgenomen.

#4 De Forgotten World Highway

Nieuw-Zeeland staat bekend om de verlaten, ruige landschappen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar de natuur in dit land is echt adembenemend! Een roadtrip waar je die natuur perfect kunt bewonderen is de Forgotten World Highway.

Deze fascinerende weg werd eind 19e eeuw gebruikt, maar is door de aanleg van snellere en efficiëntere snelwegen in vergetelheid geraakt. Des te meer reden om deze roadtrip van 150 kilometer af te leggen!

Roadtrip door Nieuw-ZeelandDe Hawke’s Bay
Roadtrip door Nieuw-ZeelandEen deel van de Forgotten World Highway

#5 De weg naar Milford Sound

Er zijn van die plekken die je na een bezoek de rest van je leven bij blijven. Milford Sound is zo’n plek. Na een bezoek aan deze fjord zul je alle andere plekken in Nieuw-Zeeland anders bekijken. Het is een van de mooiste, zo niet de mooiste, plek in Nieuw-Zeeland.

De route er naar toe is een must. Of je nu in de auto zit of in een bus. Dit wil je niet missen! De meeste mensen beginnen in Te Anau en rijden door naar Milford. Wat je ook doet; zet deze roadtrip door Nieuw-Zeeland op je to-do list!

TIP ♥ – meer info over deze regio vind je op de pagina Milford Sound

#6 The Great Alpine Highway

Dit is eigenlijk een beetje vals spelen want de Great Alpine Highway is een combinatie van meerdere routes door Nieuw-Zeeland. Het is een kust-tot-kust rit en start in Christchurch en doorkruist de Zuidelijke Alpen en de daarbij horende Porters Pass en Arthur’s Pass.

Het is een route van ongeveer drie dagen en is een van de beste roadtrips door Nieuw-Zeeland. Je rijdt onder andere langs Otira River Gorge en het Cave Stream Reserve waar je zeker uit moet stappen voor een foto!

Milford SoundDe route
Milford Sound
Milford Sound

#7 De Lindis Pass

De Lindis Pass is een minder bekende pass in Nieuw-Zeeland en ligt tussen de Lindis en de Ahuriri-rivieren. Als je deze roadtrip door Nieuw-Zeeland aflegt rij je langs Cromwell en Omarama in Central Otago.

In de wintermaanden ligt het hele gebied vol met sneeuw en heb je uitzicht op besneeuwde bergtoppen. De hele roadtrip duurt niet langer dan 2 uur. Perfect voor een dag!

#8 De Haast Pass

Haast is een dorpje in Nieuw-Zeeland, een van de kleinste die wij zijn tegengekomen. Veel is er ook niet te doen, maar een van de mooiste wegen vind je hier wel. De Haast Pass snijdt dwars door prachtige bergen en gletsjers van Nieuw-Zeeland.

De reis begint in Wanaka en loopt dwars door de bergen naar Haast. Vanaf Haast kun je verder rijden langs de kust naar onder andere Fox en Franz Jozef gletsjers en Aoraki National Park. Ondanks de naam moet je zeker geen haast hebben, want dit is een prachtige route van zo’n 2 uur.

Roadtrip door Nieuw-ZeelandDe Lindis Pass
Haast PassDe Haast Pass

    Meer lezen over Roadtrip door Nieuw-Zeeland?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven