Surfen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een perfecte bestemming voor outdoor liefhebbers. Nieuw-Zeeland is een grote speeltuin voor mensen die houden van wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, hiken, kajakken, bungeejumpen, duiken of snorkelen. Je kunt echter ook heel goed surfen in Nieuw-Zeeland. Zeker het Noordereiland is hier erg geschikt voor.

De beste plekken om te surfen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is ook een typische surfersbestemming. Het is het ideale beeld van iedere surfliefhebber. Met je eigen camper een aantal weken door het land reizen en onderweg stoppen bij de mooiste surfspots om een golf te pakken.

Maar waar vind je die spots? In deze blog delen wij de beste plekken om te surfen in Nieuw-Zeeland met spots op het Noorder- en Zuidereiland.

Surfen in Nieuw-Zeeland

Surf’s up

Surfen op het Noordereiland

Het Noordereiland is the place to be om te surfen in Nieuw-Zeeland. Het heeft een iets aangenamer klimaat dan het Zuidereiland en betere stranden en surfcondities. Alle bekende surfspots liggen meestal op het Noordereiland.

Wij hebben de beste surfspots op het Noordereiland voor je op een rij gezet.

#1 Raglan

Raglan is een van de bekendste plekken om te surfen in Nieuw-Zeeland. Dit gezellige, kleine stadje is de bekendste surfspot van Nieuw-Zeeland dankzij de goede golven. Of je nu een ervaren surfer of beginnend surfer bent. Iedereen kan hier terecht.

Raglan zelf is ook een leuk stadje om een aantal dagen te verblijven. Je vindt er een aantal gezellige bars waar je na een surfsessie even kunt bijkomen. Beste spots in Raglan:

  • Ngaranui Beach;
  • Manu Bay;
  • Whale Bay’
  • Indicators.

# Piha

Naast Raglan is Piha een van de bekendste en betere plekken om te surfen in Nieuw-Zeeland. Piha ligt zo’n 3 uur rijden ten noorden van Raglan en de stranden zijn hier iets mooier, maar daar kom je natuurlijk niet voor.

Piha is niet voor niets vaak het decor van internationale surfwedstrijden. Het is niet echt een plek voor beginnend surfers, maar je kunt hier gelukkig lessen nemen onder begeleiding van ervaren surfers. Lessen kosten zo’n €50.

Je kunt in Piha niet alleen goed surfen, ook de omgeving en de baai waarin het stadje ligt zijn prachtig. Genoeg te doen dus!

TIP ♥ – check onze tips over Piha

Piha

De baai van Piha

#3 Te Arai

Op zo’n 1,5 uur rijden van Auckland ligt Te Arai. Je komt er niet zo maar, maar als je er bent is het de moeite dubbel en dwars waard. Het is een van mooiste en beste plekken om te surfen in Nieuw-Zeeland. En doordat het niet makkelijk te bereiken is ben je hier vaak een van de weinige.

Je vindt hier metershoge golven en het wordt door locals vaak omschreven als het best bewaarde ‘surf geheim’ van Nieuw-Zeeland. Zeker de moeite waard om even te kijken!

TIP ♥ – je moet over een onverharde weg om hier te komen. Niet zo spannend, maar hou er rekening mee!

#4 Maunganui

Maunganui ligt op ongeveer 3 uur rijden van Auckland bij het plaatsje Tauranga, waar je tevens onze huurcampers kunt ophalen 🙂  De Kiwi’s noemen dit strand ook wel de Gold Coast van Nieuw-Zeeland als antwoord op het bekende gebied in Australië.

Dit is een van de bekendste plekken om te surfen op het Noordereiland. Je vindt er ook verschillende surfscholen en zeker in de zomer kan het hier behoorlijk druk zijn qua lessen.

Daarnaast is het strand in deze regio mooi wit, wat het surfen net iets leuker maakt! Én je kijkt hier uit op een vulkaan (Mount Maunganui). Kortom, een perfecte plek.

TIP ♥ – hier kun je surflessen boeken

Surfen in Nieuw-Zeeland

Surfscholen in Maunganui

#6 Fitzroy Beach

Fitzroy Beach ligt vlak bij het bekende Mt Taranaki. Dit is een bekende surfplek omdat het deel uit maakt van de Taranaki Surf Highway 45. Dit is een bekende route waar je onderweg de mooiste spots kunt ontdekken. Ideaal als je met je camper door het land reist.

TIP ♥ –  wij hebben een blog geschreven over de Surf Highway 45

#7 Muriwai

Een van de bekendste plekken om te surfen in Nieuw-Zeeland is Muriwai. Het is zo bekend, en populair, omdat het dichtbij Auckland ligt. Hierdoor komen er veel locals naar deze plek om even te genieten van het strand en de golven.

Het ligt net onder Piha aan de westkust van het Noordereiland. Het is tevens een surfspot die geschikt is voor zowel beginners als gevorderde surfers. Er hang een chille surfvibe, zeker in de avond als je hier de zon onder ziet gaan.

#8 Gisborne

De belangrijkste reden dat reizigers naar Gisborne komen is vanwege de golven en dus om te surfen. De bekendste surfstranden zo zijn Waikanae Beach, Kaiti Beach en Midway Beach. Vlak bij Kaiti Beach heb staat de Titirangi Lookout.

Hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad en de omliggende baaien.

TIP ♥ – bekijk onze tips over Gisborne

Muriwai beach

Muriwai Beach

Surfen op het Zuidereiland

Het Zuidereiland is qua natuur wellicht iets mooier dan het Noordereiland, maar het heeft iets minder bekende surfspots. Dat betekent niet dat je hier niet goed kunt surfen. Er zijn gelukkig genoeg plekken waar je met je board het water in kunt duiken.

Wij hebben de beste surfspots op het Zuidereiland voor je op een rij gezet.

#1 Kaikoura

Kaikoura mag dan bekend staan om de zeedieren en het betoverende landschap. Je kunt hier ook goed surfen. Het is niet de beste surfocatie van het land, maar als je een golf wil pakken is het zeker mogelijk. Net buiten de stad vind je een goede spot.

Hou er wel rekening mee dat het hier ontzettend koud is in de winter.  BoardSilly is de enige surfschool in de stad. Hier kun je lesson volgen of een board huren.

TIP ♥ – de beste spots zijn Mangamaunu, Kahutara, Meatworks, Graveyards en Ocean Fun Reefs. Check onze tips over Kaikoura

#2 Dunedin

Dunedin heeft een aantal mooi stranden. Je moet een goede zomer hebben om lekker in je zwembroek of bikini aan het strand te liggen, maar het is zeker de moeite waard om even naar het strand te rijden. De meeste liggen immers op een paar minuten rijden.

St Clair Beach is de beste plek om te surfen. Het is populair onder locals uit Dunedin, wat dé studentenstad van het land is. Hierdoor ben je dus niet de enige.

TIP ♥ – bekijk onze tips over Dunedin

Dunedin

Stranden rondom Dunedin

#3 Colac Bay

De kans dat je van Colac Bay hebt gehoord is niet zo heel groot. Colac Bay ligt in het zuidelijkste puntje van het Zuidereiland, dicht bij Bluff, waar je de boot pakt naar Stewart Island. Het is geen tropisch paradijs, maar je komt hier om te surfen en dat kan hier goed.

Colac Bay is geschikt voor alle surfers. Er wordt hier ook elk jaar het Colac Bay Classic toernooi gehouden.

#4 Christchurch

Christchurch is een mooie stad op het Zuidereiland en tevens de grootste stad van het eiland. Het is een vaste stop voor iedereen die naar Nieuw-Zeeland reist. Er is in en rondom de stad ontzettend veel te doen. Ook surfen.

De regio Canterbury, net buiten Christchurch ligt Taylor’s Mistake. Dit is dé spot voor locals uit de stad die willen surfen. Het is niet de beste plek om te surfen in Nieuw-Zeeland, maar omdat het dicht bij Christchurch ligt komen hier veel mensen. Een andere bekende surfspot is New Brighton!

TIP ♥ – je kunt hier ook goed kitesurfen! Check hier onze tips over Christchurch

Christchurch

Taylors Mistake

Ties in actie in NZ

Bonus spot: Big Bay

Niet te verwarren met de immens populaire kitesurfspot in Kaapstad. Big Bay in Nieuw-Zeeland ligt in het bekende Fiordland National Park. Je moet wel een echt die-hard surfer zijn, want je moet eerst 4 dagen wandelen om bij deze unieke spot te komen.

Je moet daarnaast ook nog 5 dagen terug, dus het is geen spot waar je even snel heen gaat, maar wie op zoek is naar een unieke plek om te surfen in Nieuw-Zeeland moet hier zijn!

TIP ♥ – check hier hoe je er komt 

    Meer lezen over Surfen in Nieuw-Zeeland?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven