Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken in Nieuw-Zeeland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 17 april, 2024

Backpacken is een populaire manier om een land te ontdekken. Backpacken in Nieuw-Zeeland betekent voor iedereen wat anders. De een wil zo goedkoop mogelijk, zo lang mogelijk weg blijven, terwijl de ander 3 weken met een rugtas op door het land trekt. Het geeft je de vrijheid om het land op eigen manier te ontdekken. Hoe je ook gaat backpacken, één ding weet ik zeker: het wordt een avontuur om nooit meer te vergeten!

Wil jij backpacken in Nieuw-Zeeland? Lees dan snel verder.

20 échte tips voor backpacken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een schitterend land. Het heeft misschien niet de tempels zoals Azië of de tropische stranden zoals Fiji maar een mix van alles. Je kunt hier skiën, surfen, wandelen over vulkanen, helderblauwe meren bezoeken of mountainbiken door de mooiste bossen ter wereld.

Backpacken in Nieuw-Zeeland is dé manier om dit land te ontdekken. Dit is, naar mijn mening, een van de beste backpacklanden ter wereld. Het is niet goedkoop, maar laat je dat niet weerhouden.

NZ is, naar mijn mening, een van de beste backpacklanden ter wereld

Mijn backpackreis

Zelf ben ik al twee keer in Nieuw-Zeeland geweest en beide keren zijn we met een camper door het land gereden. Backpacken in Nieuw-Zeeland is voor mij dan ook de ultieme manier van reizen.

De Kiwi’s zijn ontzettend aardig en willen je altijd op weg helpen. De natuur is schitterend en de wegen lekker rustig. En als je dan een mooi plekje vindt, ergens in de natuur waar je mag kamperen, is dat puur reisgeluk.

Met deze tips, hoop ik mijn enthousiasme voor dit land op jullie over te brengen!

backpacken in WanakaGood times!

#1 Bepaal je eigen reis (tempo)

De eerste tip die ik je wil meegeven is: bepaal je eigen reis en met name je eigen tempo. Door alle informatie op internet en verhalen van andere backpackers, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer.

Laat je niet afleiden van je eigen plan.

Dit is misschien wel de reis van je leven. Vul die dan ook zoals jij dat wil. Bepaal voor jezelf wat je écht wil zien of doen. Plan je backpackreis niet te vol met highlights. Als er in één land ‘go with the flow‘ geldt, is het NZ wel.

Laat je inspireren door verhalen van andere reizigers, door mooie highlights op onze website, maar ook andere.

camper kopen Nieuw ZeelandOnderweg in onze Yellow Submarine 🙂

#2 De ideale route bestaat niet

Als je gaat backpacken in Nieuw-Zeeland, wil je een globale planning hebben. Op de ene website lees je dat je van zuid naar noord moet reizen, terwijl de andere website zegt dat je van noord naar zuid moet reizen.

Ik ga je niet vertellen wat de ideale route is. Die is er namelijk niet.

Wat wel zo is, is dat bijna alle backpackers van het Noordereiland naar het Zuidereiland reizen. Dat is niet zo gek, aangezien Auckland, waar je aan komt, op het Noordereiland ligt.

Dat betekent echter ook dat je de massa volgt als je van noord naar zuid reist.

Ik ging van zuid naar noord

Ik heb beide routes afgelegd. De eerste keer van zuid naar noord, de tweede keer van noord naar zuid. Heel eerlijk… van zuid naar noord beviel beter, omdat je ‘tegen de stroom in reist’. Maar ik reisde samen met Sjoerd.

Als je veel andere backpackers wil ontmoeten kun je beter van noord naar zuid reizen.
Mount TaranakiOnderweg richting Mount Taranaki

#3 Ga kamperen

Nieuw-Zeeland is een van de beste landen ter wereld om met je camper of tentje te kamperen. Backpacken in Nieuw-Zeeland is niet heel goedkoop en een goede manier om kosten te besparen is door te gaan kamperen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je niet zomaar je camper of tent ergens neerzetten.

Je mag niet zomaar ergens kamperen.

Daar zijn steeds strengere regels voor. Freedom camping mag maar op bepaalde plekken en alleen als je camper aan speciale voorwaarden voldoet.

TIP ♥ – meer over waar je wel en niet mag kamperen vertellen we hier meer.

4.53 out of 5
15 beoordeling(en)

Digitale Reisgids Nieuw Zeeland

17,95

Digitale Reisgids Nieuw Zeeland

4.53 out of 5
15 beoordeling(en)
17,95
Onze kennis en ervaring hebben we omgezet in de Digitale Nieuw-Zeeland Reisgids. Deze reisgids bevat onder andere routes, een inpaklijst en alle hulp die je nodig hebt bij de voorbereiding van je reis. Wat ons betreft de perfecte reisgids voor iedere reiziger. De...

#4 Huur of koop een auto

De beste manier om het land te ontdekken is met eigen vervoer. Het huren of kopen van een auto is niet heel lastig. Je kunt vooraf al in bepaalde Facebook groepen kijken en er zijn ook tal van websites waar je al kunt rondkijken.

Je kunt ook in Nieuw-Zeeland zelf een auto kopen. In steden als Auckland, Christchurch en Wellington vind je de beste tweedehands auto’s. Toch liever online? Check dan eens Backpackercar of TravelcarsNZ.

Als je een week of 3 gaat backpacken is het huren van een auto beter dan een auto kopen. Dat scheelt namelijk een hoop gedoe en het is goedkoper.

Ga je langer dan 3 weken backpacken? Koop dan een auto. Je kunt je auto namelijk makkelijk weer verkopen (mits deze in goede staat is 🙂 ). Dat is veel goedkoper dan een auto huren voor een maand of langer.

Als je een auto koopt, zorg dan wel dat je alle documenten hebt. Hier vertellen we meer over het kopen van een auto.
Auto Nieuw-ZeelandOnze eerste meters!

#5 Of ga voor een camper

Je kunt natuurlijk ook voor een camper kiezen. Met een camper kun je makkelijker kamperen en hoef je niet elke keer je tent op te zetten (Frankrijk memories all over 🙂 ).

Een camper kopen (of huren) is wel duurder, maar zeker als je met je zijn tweeën reist, is dit een goede optie. Daarnaast hoeft een camper helemaal niet zo duur te zijn.

Ik weet nog dat wij onze camper kochten voor NZ$3.500. Dat is een hoop geld! Maar we kochten de camper met een buy-back garantie. Dat betekent dat de verkoper de camper ook weer terugkoopt. Eigenlijk een verkapte vorm van huur, maar dan goedkoper.

We verkochten de camper terug voor NZ$2.000. De camper kostten ons dus NZ$1.500 voor 2 maanden (en 2 personen). Dat is NZ$750 p.p. voor 90 dagen. Omgerekend zo’n NZ$8 per dag :). Let op, dit was in 2017! De prijzen zijn inmiddels veranderd, zeker sinds Corona.

TIP ♥ – hier vertellen we meer over het huren van een camper. Hier vertellen we meer over het kopen van een camper.

Camper Nieuw-ZeelandOnze camper tijdens onze eerste reis

Ohope-BeachDe camper tijdens tweede eerste reis

#6 Geen rijbewijs? Check de Kiwi Experience

Wil je graag backpacken in Nieuw-Zeeland, maar heb je geen rijbewijs? Dat hoeft geen probleem te zijn. In Nieuw-Zeeland hebben ze namelijk de Kiwi Experience. Een busmaatschappij speciaal voor backpackers.

Met de Kiwi Experience kun je het hele land door reizen. Het is een supermakkelijk hop on, hop off systeem dus je kunt overal in- en uitstappen en op elke plek zo lang blijven als je zelf wil.

Dit is de ideale manier om andere backpackers te ontmoeten.

Je hebt verschillende Kiwi Experience passen. Zo heb je speciale passen voor net Noordereiland of het Zuidereiland, of beide eilanden. De passen hebben vaak een vast begin- en eindpunt.

Het is niet heel goedkoop. De duurste pas is ook de langste: de 28-daagse Whole Kit & Caboodle. Deze past kost NZ$1.779 per pas. De goedkoopste pas is de 2-daagse Bay of Island Pass (NZ$85).

TIP ♥ – in ons blog delen we alle tips over de Kiwi Experience

#7 Stop niet alleen bij bekende highlights

Nieuw-Zeeland is een schitterend land. Misschien wel het mooiste land wat ik ooit bezocht. En dat zijn er ondertussen heel wat.

Je hebt hier werkelijk van alles. Hagelwitte zandstranden, besneeuwde bergtoppen, kristalheldere meren, watervallen, eeuwenoude bomen, actieve vulkanen, de mooiste wandelroutes ter wereld, golven om op te surfen, bossen om in te mountainbiken… echt alles is hier te doen.

Op onze pagina met de mooiste highlights kun je alvast wat inspiratie op doen.

Maar ga niet alleen op ons advies af. Of die van andere websites. Hou je oren, en vooral je ogen, goed open want er is onderweg zo ontzettend veel te zien. Parkeer je auto ergens en trek er gewoon op uit. Je zult zien dat je overal iets moois vindt.

bay of islandsBay of Islands

Lake RotoitiLake Rotoiti

Te Rewa Rewa BridgeTe Rewa Rewa Bridge bij de Surf Highway 45

#8 Loop minimaal één van de Great Walks

Als je gaat backpacken in Nieuw-Zeeland, doe dan minimaal 1 van de 10 Great Walks van Nieuw-Zeeland. You wo’nt be disappointed! Er zijn weinig landen ter wereld waar je zulke mooie wandelingen kunt maken als in NZ, dus doe dat dan ook!

Ook als je niet zo’n fanatieke wandelaar bent, is dit een must-do. Je kunt er meerdere doen en je hoeft niet in hele goede conditie te zijn om deze walks te lopen (of andere mooie wandelingen in NZ).

De 10 Great Walks van Nieuw-Zeeland zijn:

 1. Lake Waikaremoana
 2. Tongariro Northern Circuit
 3. Whanganui Journey
 4. Abel Tasman Coast Track
 5. Heaphy Track
 6. Paparoa Track and Pike29 Memorial Track
 7. Routeburn Track
 8. Kepler Track
 9. Milford Track (aanrader!)
 10. Rakiura Track

TIP ♥ – check hier meer info over de Great Walks

Hiking hooker valley Nieuw-ZeelandHooker Valley

Abel Tasman National ParkAbel Tasman Coastal Track 

#9 Ga werken tijdens je reis

Backpacken in Nieuw-Zeeland is niet goedkoop. Per dag besteed je al snel NZ$100 per persoon. Je hebt best een flinke spaarpot nodig om het hier vol te houden.

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan werken onderweg. Op die manier kun je tijdens je reis wat bijverdienen zodat je verder kunt reizen. Het is voor veel backpackers een goede manier om hun reis te financieren.

Er zijn veel typische backpackers baantjes in Nieuw-Zeeland. Vooral de horeca, toerisme en landbouw zijn interessant voor backpackers. Vergeet niet je Working Holiday Visa aan te vragen!

#10 En bepaal wat je backpackreis ongeveer kost

Een van de belangrijkste dingen voordat je vertrekt is bepalen wat je ongeveer wil uitgeven. En dat is altijd meer dan dat je plant. Nieuw-Zeeland is voor mij het absolute paradijs en als je me vraagt om mee te gaan, ga ik gelijk mee. Maar goedkoop is het niet.

Ik gaf in 2 maanden Nieuw-Zeeland meer uit, dan 6 maanden Azië.

Prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Een camper of auto huren, activiteiten als bungeejumpen, kosten voor eten en drinken, accommodatie… het tikt allemaal aardig aan.

Echte low budget backpackers kunnen met zo’  NZ$60 per dag rondreizen. Dat is wel echt low-budget en er zijn weinig reizigers die dat daadwerkelijk halen. Reken daarom op minimaal NZ$100 p.p per dag.

TIP ♥ – meer informatie over het budget vind je op onze pagina Budget Nieuw-Zeeland.

#11 Denk aan je visum Nieuw-Zeeland

Sinds oktober 2019 moet je een eTA aanvragen voor Nieuw-Zeeland. Dit is een Electronic Travel Authority, waarmee je je eigenlijk online registreert om het land in te mogen. Het is supermakkelijk te regelen.

Je doet de aanvraag binnen 10 minuten en je hebt ook binnen 10 minuten je toestemming. Het kost je slechts NZ$9 (via de app) of NZ$12 (via de website).

Met een eTA mag je 90 dagen in het land blijven en de aanvraag is 2 jaar geldig.

Meer weten? Bekijk onze pagina visum voor Nieuw-Zeeland.

Backpacken in Nieuw-ZeelandHet Fiordland National Park

#12 Zo ontmoet je andere backpackers

Backpacken in Nieuw-Zeeland is een super ervaring. Maar het kan ook vrij eenzaam zijn voor solo backpackers. Het is geen heel groot land, maar wel heel uitgestrekt en soms kom je weinig andere backpackers tegen.

Waar ontmoet je die andere backpackers dan?

Hostels

De meeste backpackers die geen camper hebben, kiezen er voor om te overnachten hostels. Als er een plek is waar je makkelijk andere backpackers ontmoet, dan is het wel in hotels. Het is, naast campings, de goedkoopste optie om te overnachten.

De meeste hostels in Nieuw-Zeeland hebben een gezamenlijke ‘hang-out’ of keuken waar je al snel andere backpackers ontmoet. Check ook zeker eens YHA hostels en BBH‘s (Budget Backpacker Hostels).

Kiwi Experience

Zoals we eerder al zeiden is de Kiwi Experience helemaal ingericht op backpackers. Als je zeker wil zijn dat je andere backpackers ontmoet is de Kiwi Experience een van de beste opties. Gezellig, betaalbaar én supermakkelijk.

Begin in Auckland

De meeste internationale vluchten komen aan in Auckland. Dat betekent dat je hier heel veel backpackers ontmoet aangezien iedereen hun reis hier start. Dit is dan ook een goede plek om andere backpackers te ontmoeten.

Check de hostels in Auckland. Daarom kom je gegarandeerd andere backpackers tegen.

Backpacken in Nieuw Zeeland

#13 Reis in de zomermaanden

Dat klinkt logisch, maar het zal je verbazen hoeveel vragen wij krijgen of backpacken in de wintermaanden ook een optie is. Ik begrijp de vraag. In de Nieuw-Zeelandse winter (juni t/m september) liggen prijzen veel lager (heel veel lager) en is het rustiger.

Dat klinkt aantrekkelijk, want een reis door NZ is nu eenmaal niet goedkoop. Vergeet echter niet dat het weer in Nieuw-Zeeland te vergelijken is met dat in Nederland of België. Dat betekent dat je koude tot zachte winters hebt en warme zomers (niet altijd).

Backpacken in de winter is goedkoop, maar het kan ook serieus koud worden. Zeker op het Zuidereiland.

Kies daarom voor de zomermaanden (december tot en met maart). Dit is de duurste periode, maar qua weer ook de beste. Buiten de zomermaanden is bijvoorbeeld kamperen niet heel relaxt vanwege de koude nachten.

TIP ♥ – op de pagina beste reistijd voor Nieuw-Zeeland vind je meer info over de beste reistijd.

Beste reistijd zuidereilandBeste reistijd om te backpacken in Nieuw-Zeeland

#14 Meld je aan bij Facebookgroepen

Ik probeer je te inspireren om naar Nieuw-Zeeland te gaan en hoe ga ik dat ook probeer te doen. Maar ik ben niet de enige die is wezen backpacken in Nieuw-Zeeland. De beste bron van informatie is andere backpackers.

Misschien ken je mensen in je directe omgeving die hier zijn wezen backpacken. Een andere goede optie om backpackers te ontmoeten is Facebook.

De Facebookgroep Backpacken in Nieuw-Zeeland is zo’n groep. Je kunt hier oproepen plaatsen om in contact te komen met andere backpackers. Liever internationaal? Check dan de groep Backpacking New Zealand

Supermakkelijk!

En als je toch zo lekker aan het liken bent, volg ons dan ook gelijk 🙂 Thanx!

#15 Je bent maar 1x in Nieuw-Zeeland

Dat is niet helemaal waar, aangezien ik zelf ook meerdere keren terug ben gegaan, maar wat ik wil zeggen is: geniet! Wees niet zo’n krenterige backpacker die elke dag op zijn kamer blijft om kosten te besparen.

Ik ontmoette in Myanmar een backpacker die niet naar Bagan ging om kosten te besparen. Why?! Waarom zou je naar Myanmar reizen om niet dé highlight te bezoeken.

Hetzelfde geldt voor Nieuw-Zeeland. Ik snap dat je misschien niet het budget hebt om alles te doen, maar NZ is geen bestemming waar je zomaar even terug gaat. Make the best out of it!

Ik weet nog dat ik in Nieuw-Zeeland een aerobatic flight wilde doen. In een sportvliegtuigje ondersteboven en rondtollend door de lucht. Ik keek zelf altijd die Red Bull races en dacht: dat moet ik een keer doen.

Die kans kreeg in Nieuw-Zeeland. Het kostte me wel NZ$350 voor 30 minuten. Dat zijn serieuze bedragen, maar ik besloot het toch te doen. Het is tot op de dag van vandaag een van de meest unieke ervaringen ooit!

Backpacken in Nieuw ZeelandBest time ever!

#16 Ga offline

Een van de grootste verrassingen voor mij was de Wifi in Nieuw-Zeeland. Die was niet best. In de steden gaat het prima, maar zodra je in afgelegen gebieden komt, wordt het serieus minder. Verwacht niet dezelfde internetsnelheid als hier in Nederland.

Dat klinkt als een heel groot drama, zeker voor mensen die graag hun socials bijhouden, maar het is niet zo erg als het klinkt. Het geeft je juist de mogelijkheid om even te disconnecten.

En dat is ook de reden dat je op reis gaat toch?

Gebruik het als een kans. Laat je mobiel eens liggen. Die Instagram post kan over een week ook wel. Ga naar buiten, praat met andere backpackers, maak vrienden voor het leven. Echt.. zo lastig is het niet 😉

QueenstownWho needs Wifi when you have this!

#17 Ontdek de Maori cultuur

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland waren de Maori en de Maori cultuur in het land is nog altijd van grote waarde. Denk maar aan de Haka. De indrukwekkende ceremoniële dans die voor elke wedstrijd van de All Blacks wordt opgevoerd. Overigens niet alleen bij rugby, maar dat terzijde.

Het is zonde om te backpacken in Nieuw-Zeeland en niets op te steken van deze bijzondere cultuur.

Bezoek bijvoorbeeld eens het Te Papa museum. Het bekendste museum van het land waar je veel kunt leren over Maori (en meer). Maar bezoek ook een Maraes. Een vroegere tribal meeting ground waar nu traditionele dansen en zang worden uitgevoerd.

Deze vind je veel in Auckland en Rotorua.

Er is nog veel meer. Je kunt ook Maori kooklessen volgen, de haka leren (supertof), de taal leren (best lastig) en nog veel meer!

#18 Zorg dat je deze bezienswaardigheden niet mist

Backpacken in Nieuw-Zeeland is zo gaaf omdat het een van de mooiste landen is op deze planeet. De bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland zijn zo spectaculair dat het land een onvergetelijke indruk achter laat.

De prachtige natuur (en die is echt oogverblindend mooi!), de bijzondere cultuur, de vele activiteiten en de rust die je hier nog vindt, maken Nieuw-Zeeland een fascinerende bestemming.

Op deze twee pagina’s vind je alle bezienswaardigheden van het land.

Maar dat zijn alle bezienswaardigheden. Maar wat zijn nu de bezienswaardigheden die je niet mag missen? Ik heb een persoonlijke top 10 gemaakt 🙂

Milford Sound

Er zijn van die plekken die je na een bezoek de rest van je leven bijblijven. Milford Sounds is zo’n plek. Na een bezoek aan deze fjord zal je alle andere plekken in Nieuw Zeeland anders bekijken. Door zijn omvang voel je je klein en zijn schoonheid doet alle problemen die je mocht hebben even vergeten.

Abel Tasman National Park

Stap in je kano, boek een watertaxi of huur een kajak en verken één van de mooiste natuur parken van Nieuw Zeeland. Het Abel Tasman National Park is een indrukwekkend stuk natuur gelegen aan de noord kust van het Zuidereiland, nabij Nelson. Als er een paradijs op aarde is moet het lijkne op het Abel Tasman national park.

Queenstown

De adventure capital of the world. Dat is hoe Queenstown bekend staat in de wereld. Je zal je er dan ook niet snel vervelen. Zeker voor de adrenaline junkies is er een hoop te doen. En door zijn prachtige ligging aan Lake Wakatipu omgeven door de Remarkables is er ook voor de minder avontuurlijke reizigers genoeg te zien en doen in Queenstown.

Aoraki Mount Cook NP

Aoraki Mount Cook nationaal park dankt zijn naam aan de berg Aoraki/ mount Cook. Omdat de Maori naam voor de berg tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt heeft het nationale park sinds kort een dubbele naam.

Dunedin

Dunedin staat vooral bekend als de studentenstad van Nieuw Zeeland. En dat is zeker niet negatief, het is namelijk één van de mooiste steden van het land. Gelukkig biedt Dunedin ook voor de bezoekers genoeg vertier. De stad staat namelijk vol prachtige gebouwen en sfeervolle restaurants. Natuurlijk kunnen in een echte studentenstad ook de bar’s en cafe’s niet ontbreken, deze zijn dan ook volop te vinden in Dunedin.

Kaikoura

Kaikoura is misschien wel de meest fotogenieke stad van Nieuw Zeeland. Door zijn ligging aan de oostkust en de, vaak met sneeuw bedekte, Seaward Kaikoura Range is de stad bijzonde fotogeniek. ‘s Morgens schiet je er met zonsopgang de mooiste foto’s.

Doubtless Bay

Doubtless Bay is een mooi baai op het Noordereiland. De naam Doubtless (ongetwijfeld) is een bijzondere naam. Die is tot stand gekomen door een vermelding in het logboek van James Cook. Hij schreef hier namelijk na aankomst; het is ‘ongetwijfeld (doubtless) een baai’. James had dit goed gezien want Doubtless Bay is een verzameling van indrukwekkende baaien en schitterende stranden.

Tongariro National Park

Het Tongariro National Park is zonder twijfel het bekendste nationale park van Nieuw-Zeeland. Fans van The Lord of The Rings zullen het park waarschijnlijk wel herkennen. Mt. Ngauruhoe fungeerde namelijk als Mt. Doom. Dat is natuurlijk niet de enige reden dat mensen hier komen. Tongariro National Park was daarvoor al een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land.

Piha

Als je in Piha rondloopt is de kans groot dat je ‘surf’s up dude!’ hoort. Dit is namelijk DE surfspot voor locals in de buurt van Auckland. Dit heerlijke, laid-back stadje met zijn prachtige robuuste, zandstrand is een favoriet voor locals die de stress van de stad ontvluchten. Of dat nu is om te surfen, feestvakanties te vieren, te wandelen of voor een gezinsvakantie.

Rotorua

Spuitende geisers, stomende warmwaterbronnen en exploderende modderpoelen! Welkom in Rotorua. Dit is is een van de meest thermische gebieden in Nieuw-Zeeland. De kleurrijke geisers trekken al jaren duizenden reizigers. Voor de Maori is deze stad een heilige plek. En met al dat moois voelt het ook een soort heilig. Hoewel de geur van rotte eieren anders doet vermoeden. Ze noemen Rotorua niet voor niets ‘Sulphur City’.

#19 Ontdek de beste apps

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone vol met apps. Een app meer of minder maakt niet uit 🙂 En er zijn ontzettend veel apps die je goed op weg kunnen helpen tijdens je reis door Nieuw-Zeeland, maar ook in de voorbereiding.

Een overzicht met de beste apps.

Essential New Zealand Travel

De officiële app van de Nieuw-Zeelandse toerismetaks mag natuurlijk niet ontbreken. Super app (en gratis) vol met handige tips, feitjes, bestemmingen en nog veel meer.

Camper Mate

Deze mag sowieso niet ontbreken. Camper Mate is een must als je met je camper door NZ reist. De app geeft namelijk aan waar je (gratis) campings vindt, openbare toiletten, Wifi spots, supermarkten etc.

New Zealand’s Great Walks

Ik had het eerder al over de Great Walks van Nieuw-Zeeland. Ook als je niet van wandelen houdt, raad ik toch aan om een van de Great Walks te doen. Ben je van plan meerdere van deze hikes te doen? Check dan de New Zealand’s Great Walks app. Superhandig.

Milford TrackDe Milford Track

#20 Maak een roadtrip

Nieuw-Zeeland is uitermate geschikt om een mooie roadtrip te maken. Als jet met je eigen auto of camper reist, zijn er supertoffe trips die je kunt maken. Het landschap in Nieuw-Zeeland is indrukwekkend en de wegen zijn ruim opgezet en goed onderhouden.

Eigenlijk is je hele reis door Nieuw-Zeeland één grote roadtrip, maar er zijn er een paar die je niet mag missen.

TIP ♥ – wij hebben de 8 mooiste roadtrips van Nieuw-Zeeland op een rij gezet.

Milford Sound

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

3 comments

 1. Joseph Hans

  You should include https://www.travelcarsnz.com it’s the most popular site in NZ for backpackers in terms of buying and selling, actually, the only one.

 2. Sjoerd lagraauw

  Visitor Rating: 5 Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU