Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Gunung Merapi

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Gunung Merapi is één van de weinige actieve vulkanen in Zuidoost-Azië. Deze indrukwekkende vulkaan torent 2.930 meter hoog boven Yogyakarta uit. Dit is levert niet alleen mooie plaatjes op maar ook gevaar zoals in 2010 toen bij een uitbarsting 353 mensen omkwamen en 360.000 mensen geëvacueerd moesten worden.

Gunung Merapi: Badboy van Indonesië

De Gunung Merapi is een soort badboy van Indonesië. De vulkaan wordt beschouwd als één van de de gevaarlijkste vulkanen van het land. En dat is nogal wat in een land met maar liefst 127 vulkanen!

In 2010 was de Merapi verantwoordelijk voor ruim 350 doden maar in de 11e eeuw vernietigde de vulkaan het complete Mataram koninkrijk. De vulkaan is tevens de reden van de mysterieuze evacuatie van de Borobudur eeuwen terug.

Gunung Merapi

Gunung Merapi betekend ook wel Fire Mountain of Giving Fire. Daar is niks aan gelogen. In Yogyakarta, op Java, worden er in de Kraton vaak offers gebracht om de Gunung Merapi gunstig te stemmen.

Living on the edge

Ondanks het feit dat de Merapi één van de meest actieve en gevaarlijke vulkanen is weerhoudt het mensen er niet van om er te wonen. Er wonen op de berg zo’n zelfs zo’n 700 mensen. Het dorpje Kaliurang is het meest bekende dorpje hier. Vanaf hier kan je trekking doen op de Merapi.

Merapi beklimmen

Je kan de Gunung Merapi beklimmen in de maanden maart tot oktober, de maanden dat de vulkaan rustig is. Je kan dan naar de top van de berg. Buiten deze maanden, als de vulkaan actief is, kan je de berg niet op en kan je de vulkaan alleen vanaf een uitkijkpunt bekijken.

Als je de beklimming doet zal je rond 3:00 uur weg gaan. Vergeet geen warme kleding en stevige schoenen!

Locatie Gunung Merapi

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU